320 milyar metreküp doğalgaz bulundu

Motosikleti
Honda CB125F
Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. dedi Erdoğan "Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" ifadelerini de kullandı. Bakan Dönmez rezerv noktasında iki katmanın daha olduğunu belirterek gazın kalitesinin de iyi olduğunu duyurdu.

Motosikleti
Ns200
Evett doğalgazı bulduysak yakında seçim var demektir.

Seçim 2023te. Tam da doğalgaz çalışmalarının sonlarına doğru "ha çıktı" "ha çıkacak" der iken seçim olacak. Çıkıp çıkmayacağı da seçimden sonra belli olur. Seçim kazanılmayacaksa doğalgaz bulmanın ne anlamı var.

Türkiye tarihin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulundu. dedi Erdoğan "Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" ifadelerini de kullandı. Bakan Dönmez rezerv noktasında iki katmanın daha olduğunu belirterek gazın kalitesinin de iyi olduğunu duyurdu.

İşin içinde 2023 varsa gaz işi kolpadır bence. Diğer başlıkta yazmıştım erken seçim kokusu alıyorum diye. Kasım ayında sandıktayız bence.

kendi gazımızı kullansak dahamı az para çıkıcak milletin cebinden ben sanmıyorum

Metreküp garantili Cengiz'e verilir çıkartma işi. Mesela yıllık 10 milyon metreküp. 1 çıkarsa kalan 9'u Cengiz'e millet öder.

Super Moderator
Her seçimden önce rutin bir enerji buluyoruz zaten, tarihleri ile arastıranlar görecektir. Biz alıştık enerji bulmaya, aklımıza geldikçe buluyoruz zaten... Bu güne kadar sonuca varamadık, umarım yine insanları kandırmıyorlardır.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Seçimden önce kullnmak yok ! Yerseniz... :D

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Haliç'in dibinde altın varmış, zamanında Japonlar gelmiş "Hafız bu Haliç'i biz sizin için temizleyelim ama dipten çıkan çamur bizim olsun" demişler de kurnaz devlet büyüklerimiz izin vermemiş. Karadenizdeki doğalgaz mevzusu da böyle bir geyik olarak hafızalarımızda kalacak.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Türkiye'nin 5-6 yıllık gaz ihtiyacını karşılıyor.
Gerisi gelmezse diyanetin bir kaç yıllık bütçesi kadar tasarruf ederiz.
Eğer yerli firma işler ve parayı yurtdışına çıkartmazsa 4-5 yıl döviz yüksek sıçramalar yapmaz.
Bu da iyi bişey.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:26 ----------

Bu arada haber arşivlerine baktım.
2004 yılından bu yana her 3 yılda bir doğalgaz ve petrol bulmuşuz.
Hepsi Akçakoca açıklarında.
Umarım bu, başka bir yerdedir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İnşallah çok büyük bir rezerv değildir.

Malum, dünyaya baktığımızda yolsuz yönetimlerde yer altı zenginlikleri genelde diktatörlüğü fonlamaya yarıyor. Yönetimi düzgün olan ülkelerin yer altı kaynakları olmasa bile halkı kat kat refah içinde...

Doğruymuş. Ancak 6 yıllık ihtiyacı karşılıyor, bunu da 10 yıl sonra yapıyor. E hani ülkenin çehresini değiştirecekti? Gerçi benim çehrem değişti haberi duyunca, "Bu muymuş?" diye.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Tercümesi;
Başarısızlıklarımızı örtmek için erken seçim yapacağız. Bize oy verin.

Motosikleti
D400
bir kaç yıl önce 20 milyar metreküp doğalgaz bulmamış mıydık?

Karadeniz' de en kapsamlı araştırmayı bugüne kadar Avusturya lı OMV yaptı ve 100 yıllık doğalgaz yataklarının varlığını tahmin etmişti , Romanya nın da bizden önce düşük bütçeli çalışmaları oldu , rakkamı tam hatırlayamadım ama 200milyar gibi haberler çıkmıştı , bizim sondajlarda çok uluslu petrol şirketlerinin yaptıklarının yanında çok düşük bütçeli girişimler , daha geniş bir alanda daha kapsamlı bir araştırma sonucu belki 50 katı bir rezerve ulaşılacaktır , Doğu Akdeniz ve Karadeniz de verimli doğalgaz yataklarının varlığı artık bir sır değil , yerini tespit edip çıkarabilirsek yıllık 40milyar dolarlık enerji harcamamız 30 a düşse fenamı olur , AKP nin bunu seçim malzemesi yapmasını eleştiriyorsunuz , hayat şartlarının giderek zorlaşması sizi etkiliyor haklısınız , hangi parti olsa bunu reklam malzemesi ederdi , yola döktükleri asfaltı , parka diktikleri çimleri vs bile seçimde kullanıyor bizim siyaset :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
habire bir yerlerde doğalgazlar bulunuyor ama ben hiç büyük mutfak tüpünün ucuzladığını hatırlamıyorum, en son 120 liraya aldık. neyine sevinecem ya? ne ülkeme ne de bana faydası olmayacak ki sevineyim?

FzN1EI.jpg

Motosikleti
D400
habire bir yerlerde doğalgazlar bulunuyor ama ben hiç büyük mutfak tüpünün ucuzladığını hatırlamıyorum, en son 120 liraya aldık. neyine sevinecem ya? ne ülkeme ne de bana faydası olmayacak ki sevineyim?

https://i.hizliresim.com/FzN1EI.jpg

kanmıyoruz artık diye ülkesinin gelişmesini istemeyen insan muamelesi yapıyorlar bize.

birine birşey kazandırmadan çakılı çivisi olsa yine sevinirim

50 katını bulsunlar sevinelim. İş olasılığa kalırsa 100 yıl sonra Mars'ta ilk Türk yerleşim birimini kurabiliriz de denilebilir. Sonu yok olasılığın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar