aramaya üşendim ama s1000rr ilk çıktığında rahmetli Halis abimiz almıştı ilk haftadan kol çıkartmıştı,bol resimli bir başlığı vardı. Borusan'a gitti,sandık motor takıldı devam edildi.
kol çıkarma, kol boşaltma vb hemen her motorda olabilir, özellikle yeni çıkan kasaların ilk model yılında karşılaşılabilir. Önemli olan firmanın nasıl yaklaştığı.
2008'de 1000RR ölümüne yağ yakma problemi vardı, önce 0km ile motorları değiştirdiler, baktılar başa çıkamıyorlar sandık motora döndüler, yine olmadı her yağ yakanı kullanıcı hatası diyerek reddettiler. Benim avukat arkadaşım 5 kere dava etti,her birinde yeni motor aldı, eski motorunu da ölü fiyattan geri aldı.
Zira garanti süresince zx10'lar direkt sıfırı ile değişim ya da para iadesi yapıldı 10 sene önce bol bol kol yatak yorgan çıkarırdı 636 ile beraber.
firmanın yaklaşımı kendi insiyatifidir, eğer avukat ordusu var ve kötü niyetli ise don lastiği gibi oynar müşteri ile (hukuk kuralları çerçevesinde)
haber linkini bulamadım ama mercedes bir müşterisi ile zıtlaşıp 8 sene davayı uzattırıp,takipsizlik kararı aldırmıştı. Araba 8 sene boyunca serviste yattı