30 bin kmde olan bir motosiklet alınırmı? alındıktan sonra da rahat satılırmı?

merhaba arkadaşlar ben temiz bir yamaha tmax 530 var ve almayı düşündügüm,
sahibi de realden arkadasım motor 2013 model ama 30 bin km de,
1 sene kullanıpta sonrasında satmayı dusunuyorum. merak ettigim soru şu,
30 bin km ye gelen japon motorlar arıza yapmaya baslarlarmı?
ve 1 sene sonra bu motorbisiklet 40 bin km lere geldikten sonra ben bunu
rahatca tekrar satabilirmiyim sizce? alacagım motor tanıdık bi arkadasın motoru,
bugune kadar yan yatmışlıgı bile olmadı, yolda bırakmıslıgı bile olmadı ve
bakımları falanda duzenlı olarak surekli yapıldı.
aynı motorun 15 bin km de olanını 32-33 bin liraya almak mantıklı yoksa
27 bin liraya 30 bin km de olanını mı almak mantıklıdır? yani 30 bin km de olanını alsam
1 sene sonra fiyatını biraz daha dusurerek satabilme imkanım olurmu? 27 bin lira
alacagım motoru 1 sene sonra 25 bin e satabilirmiyim aynı temizlikte titizlikte tutsam?
dusunceleriniz nedir arkadaslar? bu motorun sıfırı da 43-45 binlira magaza fiyati.
not: almayı dusundugum motorun uzeride extradan da 4000 liraya alının orjinal akrapovic egzoz mevcut

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:23 ----------

bilgisi olan, cevap verbilecek kımse yokmu arkadaslar?

Son düzenleme:
Arkadaşınıza güveniyorsanız alınır. Bunda sıkıntı yok. 30 bin bakımlı makina için hayatının baharı bence. Ama satarken bu km'lerdeki motorlara ölü gözüyle bakanlarda çok oluyor. Burada biraz sıkıntı var. Siz arkadaşınızdan alacağınız için içiniz rahat. Ama satarken yabancıya satacaksınız çevrenizden talip olmazsa.

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Büyük cc Maxi Scooter satmak zor olabilir. Ama mantık olarak 30.000 km bir şey değil.
Hele ilk sahibi ve tanıdıktansa hiç düşünülmez.

Temizlik, model ve kilometrenin önemi yok. Onlarca motosiklet ve otomabil alış-satış ya yaptım ya da çevremde gördüm. Kıstas para. Bunun belli limitleri olduğunu gördüm.

Motosiklet için 10 bin liraya kadar her çeşit ve durumda motor, hızla alınıyor, satılıyor, gidiyor-geliyor. 10 binin üzerine çıktın mı ne satarsan sat millet başlıyor mırın kırın etmeye. 10 bin tl den fazlasını çantaya koyup sana getirecek motor alıcısı pek yok. 10 bin peşini varsa zaten en az 10 da kredi çekip en az 20 liralık motor peşinde koşuyor. Ha 7-8 bine bir motor satıyorsan, cebinden parayı çıkarıp veriyor ilana koyduktan 1-2 hafta sonra.

Arabalarda da bu 30 hadi bilemedin 40 bin olsun. Bu fiyata kadar mütiş bir sirkülasyon var. Bırak çizilmeyi fırça değmemiş araban olsun 3 yaşında 50 binde, 30-40 üzeirne satıyorsan karın ağrıları başlıyor. Nedeni ise yukarıda anşattığıma benzer.

Bahsettiğin motora ben de baktım. 10 numara motor. Ama alıp binmek için alacaksın. Çok da güzel bineceksin. Sahibine de dua edersin. Ama işte kupon motor. Koca Türkiye'de toplam 32 tane satılık var.

Satılmayacak hiçbir araç yoktur, yeterki alırken uygun alabilmek mesele, yani uygun satmak için uyguna almak lazım, madem ki üzerinde 4-5 bin tl,lik eksoz var diyorsun orjinal eksozunuda iste satarken akropoviç eksozu ayrı satarsın hiç olmazsa zararını minimum seviyeye indirirsiniz, ayrıca biz millet olarak hep ya sonra diye düşündüğümüz için çoğu zevklerden hep mahrum kalıyoruz birazda o anı yaşamamız lazım değilmi sizce

30bini gecik makine yok türkiye de. O motoru alsanız bile km islemeyecek hep 30bin kalacaktır. O bakımdan sıkıntı yok. İnanmayan malum siteye baksın. 15 yıllık aletler 15binde.

Not : yazan 40500 km yapmış motor sahibi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar