- Konu Yazar

Bu resimde duygularımı açıklamadan geçemiyeceğim.İnsanlardan kolay kolay etkilenmem ama Yılların yorgunluğuna rağmen o ak sakalıyla Gazi dedemin gelişiyle, ziyadesiyle etkilendiğimi itiraf etmeliyim. İçim müthiş derecede onun mübarek elini öpmek ve sarılma arzusuyla doldu taştı.O esnada motorlarımızı inceleyen gazi dedem " ben bunların(motorlarımızı kast ederek) hepsinide parmağımda oynatırım beh!" diyerek ne kadar motorlara meraklı olduğunu bizlere kendine özgü ifadesiyle anlatmaya çalıştı. "Vay Gazi dedem hoşgeldin ... müsade et de o elini öpeyim dedem " diye haykırıverdim. Birden bana döndü "- Gel evladım. dedi. Sanki karşımda Gazi dede değilde, koca Türkiye Tarihi dikiliyordu.Elini öptüm ve sarıldım.Sanki bir tarihe sarılır gibi hisler oluşuverdi içimde. Gözlerimden öptü ve dedi ki: - Evlat beni sevip saydığın için sana çok teşekkür ederim beni çok mutlu ettin. Bu sözler benim için yeterin çok ötesinde bir mana bulmuştu. Bunca Yıldır nice Zafer bayramlarını kutlamıştım lakin bu 30 Ağustos Zafer bayramı, bu olaydan sonra bende çok daha farklı iz ve lezzet bıraktı.

REsmi geçit Törenine bizlere de yer vermeleri bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Resmi geçitten önce ki durumumuz

Son düzenleme: