30.Ağustos.2025 köfte etkinliğine gelecek olanlar el kaldırsın.

Elektrikli araçlarda bir abonelikten bahsedilmiş. EV alınca ne aboneliği almak gerekiyor merak ettim.

Ben de ona bakınıyorum da sanırım yanlış aktarılan bir şey var.
EV konusunda çok acayip tatavalar dönüyor gerçekten. Bu son hype dönemde Tesla'ya yürüyen kitlede de bir manyaklık var, neden bilmem kendisini EV karşıtı olarak konumlandıran insanlarda da delilik az değil. Müthiş de yalan yanlış dönüyor karşıt kitlede. Şimdi baktım Cyan yazmış hakkaten hatırlamıyordum ne gördüm diye, saçma sapan bir yalan haberdir muhtemelen denk geldiği. Ya da ne olabilir? Tesla'nın uygulamasından ödeme yöntemini kaldırmıştır, onu yapınca da Supercharger'dan şarj edememiştir yolda kalmıştır heralde? Arada sırada da bir bayram dönüşü Tesla'nın kendi istasyonundaki ucuz fiyat için sıra bekleyen insanların videoları ısıtılıyor :D

Benim favorim elektrikli arabalar yanıyormuş. Biri bana söylerse artık "ya ben kucağımda benzin deposuyla geziyorum boşver" diyip geçiyorum =)

Ben de ona bakınıyorum da sanırım yanlış aktarılan bir şey var.
EV konusunda çok acayip tatavalar dönüyor gerçekten. Bu son hype dönemde Tesla'ya yürüyen kitlede de bir manyaklık var, neden bilmem kendisini EV karşıtı olarak konumlandıran insanlarda da delilik az değil. Müthiş de yalan yanlış dönüyor karşıt kitlede. Şimdi baktım Cyan yazmış hakkaten hatırlamıyordum ne gördüm diye, saçma sapan bir yalan haberdir muhtemelen denk geldiği. Ya da ne olabilir? Tesla'nın uygulamasından ödeme yöntemini kaldırmıştır, onu yapınca da Supercharger'dan şarj edememiştir yolda kalmıştır heralde? Arada sırada da bir bayram dönüşü Tesla'nın kendi istasyonundaki ucuz fiyat için sıra bekleyen insanların videoları ısıtılıyor :D

Benim favorim elektrikli arabalar yanıyormuş. Biri bana söylerse artık "ya ben kucağımda benzin deposuyla geziyorum boşver" diyip geçiyorum =)
Dediginize katiliyorum. EV ler öyle bir lanse ediliyor ki sanki hepsi birden tutusuyor ve yaniyorlar. Ayni LPG lerin ilk zamanlari gibi. Her ne kadar
Tesla lar uzay araci olmasa ve kalitesel olarak cok iyi olmasada o kadar da yerilecek bir arac degil. Ama anladigim kadariyla TR ye gönderilen Tesla'lar ile Ayrupa'da kullanilanlar arasinda kalitesel olarak, normalde olmamasi gerekiyor ama, biraz fark var gibime geliyor.

Abonelik olayina gelince Tesla'da bir ane abonelik islemi var oda SPotify ile canli trafik icin alinmis olunan aylik abonelik. O olmasa da aracin gitmemesi ya da kullanilmamasi söy konusu degil.

Simdiki kullandigim arac 3. EV aracim. Ilkini 7 ay 43000 km kullandim, ikincisini de 13 ay 45000 km kullandim simdikisini de 14 aydir toplamda 84.000 km kullandim ve sonraki aracimda muhtemelen EV olacak. Söylendigi gibi simdiye kadar yanan hic bir aracim olmadigi gibi cevremde de yanan bir EV daha görmedim. Illaki yanani vardir ama aracin zarar görüp görmedigi ya da nasil kullanildigina bakmak gerekiyor.

SC lere gelince. TÜrkiye'de de acaip bir sekilde SC lerde artis var. Acikcasi illa Tesla SC de sarj edecegim diye o kadar sira beklemem. Aralarinda ne kadar fiyat farki olacak ta sirada bekliyeyim de kazancli cikayim.

Uzun yola cikacagim zaman Tesla SC leri kullaniyorum. Cünkü araba onlara göre cok güzel güzergah seciyor. EN son Türkiye'ye gelirken Plovdiv de sirada 3 arac vardi. Ben de en yakin baska bir SC ye giderek 30 dk aracin 80% lik pil ihtiyacini alip yoluma devam ettim.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arızanın durumuna bağlı, üst supap çaktıysa liste:

Eksantrik zinciri
Eksantrik dişlileri
Eksantrik gergi paletleri
Eksantrik gergisi
Supap gaydı
Supap takımı
Supap lastikleri
Silindir piston takımı
(Üst kapak gerekebilir, supap kopup dolaştıysa üst kapağı maf etmiştir)

İş krankta ise
Krank mili
Krank yatakları
Silindir ve piston duruma göre
Bu kadar açılmışken eksantrik hakkında bahsettiğim parçalar değişir ve üst kapak kapakçıya gider.

İşin hakkı ile yapılması tahminime göre 75-80.000 TL civarını bulur hatta geçebilir, bence bu model motosiklete bu kadar para bağlamaktansa yeni bir motosiklet ile yeni sayfalar açılabilir.
Al bakalım sana son resimler. Bu arada motordan eksik yağ çıkmamış.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Ooo sübap kesmiş.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Beni yanlis anliyorum yoksa subabin kirilan kafasi pistonun kafasina mi girmis😯

Motorun ic kisminin bu görüntüde olmasi normal mi? Sanki yag tortulasmis da oralarda birikmis gibi duruyor.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Evet. Subap kesmeden önce muhtemelen sinyal vermiştir. Zinciri merak ettim. Uzaması nasıl acaba?
Bazen yüksek vites düşük devirde tekliyordu. Sıcak havalarda daha sık yapıyordu. Çeşitli sebepler geçti aklımızdan kesin nedenini bilemedik. Daha çok ateşleme sisteminden şüphelendik. Bugün düşünüyorum da zincir uzamasından yapıyor olabilirmiş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
kapak çöp oldu şimdi abi değil mi yapılır mı geri bu
Üst kapak çöp değil ama zedelenmiş, bence tamiri mümkün.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet. Subap kesmeden önce muhtemelen sinyal vermiştir. Zinciri merak ettim. Uzaması nasıl acaba?
Zinciri görmedim ama muhtemelen o da uzamıştır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bazen yüksek vites düşük devirde tekliyordu. Sıcak havalarda daha sık yapıyordu. Çeşitli sebepler geçti aklımızdan kesin nedenini bilemedik. Daha çok ateşleme sisteminden şüphelendik. Bugün düşünüyorum da zincir uzamasından yapıyor olabilirmiş.
O teklemeleri pipo ve buji değişimiyle çözmüştük ama maalesef İzmir'de subap kontrolü yaptırtamadım. Yaptırabilseydim eksantrik zincirine de girişirdim.

Motosikleti
Ns200 15"
kapak çöp oldu şimdi abi değil mi yapılır mı geri bu
Kapak resimde gördüğüm kadarıyla supap yuvasının yüzük kısmını bile zedelemiş, bunun onarımı pekte mümkün durmuyor çıkma bir üst kapak gerekirdi. Belkide o supap uzun zamandır çok sıkıydı veya geri çeken yay tansiyonunu kaybetmişti.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kapak resimde gördüğüm kadarıyla supap yuvasının yüzük kısmını bile zedelemiş, bunun onarımı pekte mümkün durmuyor çıkma bir üst kapak gerekirdi. Belkide o supap uzun zamandır çok sıkıydı veya geri çeken yay tansiyonunu kaybetmişti.
Dediğim gibi artık benim sorunum değil, dün ben İstanbul'da motorun devrini yaptım. Şu an yedek parça olarak satıyor sağlam yerlerini ustam.

Motosikleti
Ns200 15"
Dediğim gibi artık benim sorunum değil, dün ben İstanbul'da motorun devrini yaptım. Şu an yedek parça olarak satıyor sağlam yerlerini ustam.
Abi zaten ne yapılabilirdi diye konuşmamızın faydası kalmadı maalesef, tek tesellimiz yolda sağlığına zarar verecek bir olay çıkarmamasıydı.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sübap kırıldıysa ki kırık parçayı pistona çakmış, eksantrik zinciri ya uzamıştır, Ya kopmuştur..
Neyse..Uzun zaman yaşadığın sorun da böylece kapanmış oldu..
Allahtan yolda motorun bir anda kitlememiş...
Bu arada ilk defa görüyorum kawasakide bu olayı..
Geçmiş gitmiş olsun...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sübap kırıldıysa ki kırık parçayı pistona çakmış, eksantrik zinciri ya uzamıştır, Ya kopmuştur..
Neyse..Uzun zaman yaşadığın sorun da böylece kapanmış oldu..
Allahtan yolda motorun bir anda kitlememiş...
Bu arada ilk defa görüyorum kawasakide bu olayı..
Geçmiş gitmiş olsun...
Bizim Er6'larda çok yaygın aslında. FB grubunda bundan mağdur olmuş çok kişi var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar