çok geçmiş olsun.
kaza anındaki hızınızı nasıl biliyorlar? neye göre belirleniyor? galiba görgü tanıkları da önemli bu durumlarda. dağın başında oluyorsa kaza kim haklı kim haksız olacak?
Aksi bir kanıt yoksa, hız limitlerinin kusursuz! ayarlandığı varsayıldığı için, kazaya karışmak hız limitini ihlal etmek anlamına geliyor. Görgü tanıkları, kamera kayıtları vs. yoksa ve bir itiraz yoksa genelde bu şekilde yapıldığına tanık oldum.
2008 de kullandığım araç pert oldu, görevli bana sen adamın şeridine geçmişsin diye bir yorum yapmıştı. Neyse ki helal süt emmiş karşı taraf yok öyle olmadı, ben kaydım diğer şeride geçtim dedi, iş düzeldi. Dürüst olmasaydı ne olacaktı, bilmiyorum.
Malesef 2010 da askerdeyken yine kullandığım kendi sivil aracım kazada pert oldu. Ama karşı taraf bu sefer şeref yoksunu çıktı. Sabah kışlaya giderken alkollü olduğum, gittiğim yönün aksine dönmeye çalıştığım gibi hala inanamadığım yalanlar söylemişti. Polis gelince yaralanma yok beni ilgilendirmez diye tutanakta tutmayınca iş kasko firmasına kaldı.
Sigorta firmasından aldığım bilgiye göre kazanın oluş şeklini yolun durumunu vs çok iyi anlatan fotoğraflar çekmem gerektiğini anladım. Kusur oranını ne verdiklerini takip etmedim, hala da bilmiyorum, ancak buna itirazın mahkeme yoluyla olacağını öğrendim. En önemlisi bu kadar da olmaz dedirtecek derecede kişiliksiz insanlar ile aynı trafikte olduğumu öğrendim.
Kaza sonrasında işler malesef çoğu zaman şansa kalıyor.