3 yıldır motor kullanan ben artçı olunca motordan korktum

Bugün bir arkadaş, uzun süredir motor kullanan bir arkadaş motoru istedi, biryere gitmemiz gerekiyordu, sen sür dedim. Demez olaydım. Takip mesafesini, aralara girişini, sağa sola dönergen hafif yatmaları resmen korkuttu beni. Motordan korkacağım hiç aklıma gelmezdi. Bu aleti İnsan sadece kendi kontrol ettiğinde güvenli görüyor, artçı olmak hakikaten zor işmiş arkadaşlar. Bir arkadaşım da aynı şekilde artçı olmaktan pek hazzetmiyor, motor da sürmez ve ben artık onu anlıyorum. Peki benimki gibi bir durumu yaşayan var mı aranızda ?

Arabada da aynı şekilde insan kontrol kendinde olmayınca tedirgin olabiliyor özellikle arabada sağda oturan şoförle birlikte ayağını pedala götürür ;)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Buna artci piskolojisi denir sizi. TexrubeniZe yakin olmadigini dusunuyorsunuz cok normal bir durum

Bende yıllardır kullanmama rağmen artçı olduğumda arkadaşlara aşırı bi şekilde tırsıyorum, hemen kurtulmak istiyorum o durumdan ara sıra mecbur kalıyo insan işte :)

Sürücü bayansa alet ne olursa olsun uzaklaşmışımdır.Uzaklaşma şansım yoksada korkuyla bekliyoruz :)

Olay nasil gelisti icerik vermeyeyim okuyorsa buralari beni tanimasin ayip olmasin :p

Bir abimin arkasına binmistim. 1200 gs vardı. Açıkçası doktordu bilinclidir, eğitim de almis diye onun arkasına bineyim dedim :)) Abim resmen apaci çıktı.. iki racing motorla yarıştı. Resmen arkadan ucabilirdim 47 kiloyla.. motora sıkıca nasıl tutunmaya çalıştığımı hatırlamak bile istemiyorum
. Bir de gelmiş kusura bakma abim. Galeyana getirdiler ağızlarının payını vereyim dedim diyor. Ben o gun arkadan ucabilirdim ::facepalm::

bende artçı olmaya korkarım hep. onu yapma, o araya girilmez, hızı biraz daha düşür, takip mesafesini koru, bak araba sinyal verdi hala yavaşlamıyon, arabanın önünden çocuk fırlıcak dursana dur lan. yazarken stres oldum ama kendin sürünce öyle mi ohhh mis mis :D

Artçı olmak, artçıyı rahat ettirmek zor zanaattir maalesef herkese de artçı olunmaz.

Eeee işte kimse motorumu iyi tanıyorum demesin, terkisine binip yolculuk yapmadığın motoru tanıyamazsın..

ben bak o kadar yıldır motorcuyum ama hayatımda daha 250cc ve üstü artçı kimseye binmedim. scooterde ise mecbur bir yere gitmek gerekiyordu 3 4 kere bindim. binemiyorum yapamıyorum.. değişik bir duygu anlatamıyorum ama para verseler yine binemem heralde

Motosikleti
XV250 - FZ6
Benim de soyle bir durumum olmustu, Bostanci-Kadikoy arasi E-5'te giderken kardesimi artci olarak motoruma bindirmistim, o da yolu videoya kaydetmis. Seyrettigimde korkmustum, ben nasil gidiyormusum boyle diye. Biraz alakasiz ama, artcinin gozunden gormek belki kim kullanirsa kullansin korkunc oluyordur diye dusundum.

DKN

bayan olması şartıyla artçı alınır. gaza falan asla gelmem, nasıl bulduysam aynı şekilde bırakırım

Sen üç senedir yaşıyorsun o duyguyu, ben ise 23 senedir. Bir tek babamın artçısı iken pek tırsmıyorum, çün ki artık yaşlandığından mıdır nedir, vitesli motoru otomatik gibi, 2 veya 3 te sabit hızla sürüyor.

hayatımda en korktuğum dakikalar crf 1000 africa twin ve mt 09'a artçı olduğum dakikalardır.

Sizi şikeli şahine yolcu olmaya davet ediyorum... Bir hata yapıp binmem sonucu şoförün kulaklarını hâlâ çınlatırım. 200de ibre kesildi devir artıyor o tenekede korku nedir öğrendim.

Dün artçı olduğumda bu motor olayının ne kadar sakat olduğunu öğrendim. Artçılık zor iş arkadaş hele bir de sürücü tecrübesizse dabbe serisini izlemiş gibi olursun artık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar