peki direksiyon sınavını scooterla girsem vitesliyle girmesem olur mu illa vitesliyle girecen diye bi şart var mı ve a sınıfı en yüksel cc yi kullanma hakkın var anladığım kadarıyla mesala 1000 cc 1500 2000 cc gibi
Kendi canını düşünmüyosunki. Şimdi vitesli sürebilen biri scooteri rahat rahat sürer mantıken.
M sınıfı belgesi alırsan eğer muhtemelen scooterle gireceksin sınava. Zaten bildiğim kadarıyla 50 cc vitesli yok sanırsam.
Ama a1 a2 ve a için vitesli ile girersin.
Çünkü a1 i de kapsayan vitesli motosikletler var ve epey fazla model var.
A ya girersen muhtemelen mt07 gibi bi makine ile girersin sınava, kursunu iyi seç. Hatta paran varsa motosiklet eğitimi veren yerler var oralara git eğitimini al. Ehliyetsiz eğitim veriliyor mu pek bilmiyorum.
Ama A ya gireceksen bence mutlaka öğrende gir. 125 cc sürmeye benzemez 600 cc kullanmak.
Ve yine bana kalırsa A alsan bile bence 600 cc ile başlamanı tavsiye etmem. Her şey bi anlık panik yapmana heyecanlanmana bakar. Şöyle düşün gaz kolunu tutuyosun ve kasisten geçtin elinin ayarını kaçırdın ve gazı açtın, ne olacak? O motor kafana geçecek. Bu iş tecrübeyle olur.
Ha ben kaç kere 600 lük sürdüm. Hiç sürmedim hayatımda. Bi kaç arkadaşımda var, bi versene diye hiç heves etmedim. Çünkü her defasında olabilecek şeyleri düşündüm. Adamlar 16-17 yaşında aldılar ehliyetlerini şimdi 22-23 yaşındalar kaç senedir sürüyorlar tecrübeliler. En azının ben hariç rahat 100 bin kilometresi vardır.
300cc 250cc makine kullandım bak. Cidden o bile 125 den sonra seri geldi. Yani tavsiyelere uy bana kalırsa. Çok güzel 125 cc 150 cc 200 cc makineler var. Amacın bence hız yapmak olmasın. Tecrübe kazanmak olsun. Daha nice yıllar var önünde, tecrübe ettikçe daha iyisini alırsın. Para kazanılır, tekrar motor alınır. Ancak kaybedeceğin hayatı tekrar satın alamazsın.
Ekipmanınıda ihmal etme. 10 binin varsa 2 sini ayır ekipmana.