3.Marmok Motosiklet Festivali Fotoğraf, Yorum ve Sohbetleri

Ümmet senin birşeyden haberin yok kardeşim.:queen:perşembe gecesi saat 01 de İzmirden 10 motor ,Türk Chopper geldi.Danışmada kimse durdurmadığı için içeriye girdiler iki gün önceden gelen diğer Türk Chopper'cilerin ayırdığı çadır yerine gidip motorları park ettiler.
Kıyamet ondan sonra koptu.Güvenlik ve festival sorumluları o saatte çadırları söküp gitmelerini istediler.Onlarda çadırları söküp festival alanından çıkmak için kapıya geldiler ancak kapı kapatılmıştı ve dışarıya çıkmalarına izin verilmedi.
Jandarma çağırılıp 'Bunların amacı farklı,burada huzur bozmaya geldiler' denilip Jandarmaya şikayet edildiler(Güneş bey ve eşi tarafından)....
Oysa Türk Chopper çok aklı başında insanlardan oluşmuş iyi bir gurup.İçlerinde doktorlar ve eğitim görevlisi arkadaşlar var.Bir an kulaklarıma inanamadım.
Adamlar İzmir'den kalkıp 8 saat yol yapıyorlar ve böyle bir şekilde karşılanıyorlar.
Motosiklet ruhu adına utanç duydum.
Çok üzülerek belirteyim ki,para hırsı yüzünden güzelim bir festival yok edildi.
Benim için Marmok öldü diyebilirim.
Herkese sevgiler ve saygılar sunuyorum.

+10000000 bizimde olaydan haberimiz var yazık oldu..

Ticari amaç ne kötü...

Seneye ben size bir festival düzenliyimde sizde görün bakaLım nasıl oluyormuş :))

Teyyyyyy.:pr: :pr:

Şuan Adana'dayım hâlâ...İsoanı arıyorum ...:mrgreen:
Datça'ya ancak pazar günü ulaşırım..:)
Arabamız sorun yaşatıyor bize...:silent:

abi özelden atıyorum numaramı beni ara bi daha ki sefere ben ona ulaşır senin yanına getiririm keşke gelmeden haber verseydinde öölleee fellik fellik iso aramasaydın adana da
neyse duydyğuma göre tekrar gelcekmişsin iso ya ulaşamazsan beni ara :wiinkk::rendeer:

resimler ve marmok hakkında yorum yapmak istemiyorum yaaaa :salut::salut:

mes

Bu festival herkese ders olsun.Ticari duygular taşımayan,adam gibi motosiklet festivalleri istiyoruz.Bunu herkes böyle bilsin.:rendeer:

Süper Moderatör (BBRR)
iki gün önceden gelen diğer Türk Chopper'cilerin ayırdığı çadır yerine gidip motorları park ettiler.
Kıyamet ondan sonra koptu.Güvenlik ve festival sorumluları o saatte çadırları söküp gitmelerini istediler.Onlarda çadırları söküp festival alanından çıkmak için kapıya geldiler ancak kapı kapatılmıştı ve dışarıya çıkmalarına izin verilmedi.

Bu arkadaşlar sakın kapıda kimse yok diye milletin para verip girdiği yere beleş girmiş sonra ücret istenince çıkmak için çaba sarfetmiş olmasınlar.. :)

Bu arkadaşlar sakın kapıda kimse yok diye milletin para verip girdiği yere beleş girmiş sonra ücret istenince çıkmak için çaba sarfetmiş olmasınlar.. :)

onlardan önce gelenlerde paralarını geri almak istediler biraz karışık :silent: sonradan güneş bey istemediği için onları 60 ytl girişmi ne demiş baya bi karışık :silent:

mes

arkadaşlar konuyu çarpıtmayalım.Yazımda bahsettim adamlar iş güç sahibi...parayı konu edecek insanlar asla değiller.Diyelim ki sizin dediğiniz gibi oldu para vermeden girdiler.Peki ,hemen çıkmak istediklerinde çıkışlarına niye engel konuldu? Bir de şu sorumu cevaplayın bakalım,festivale erken gelenler (pazartesi) 60 ytl ödediler.Çarşamba günü akşamı fiyat 10 ytl'ye düştü.Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir.Herşeyi bi kenara atalım.Motorcu,motorcuyu jandarmaya şikayet eder mi?
Haa, siz Türk Chopper'i eşkiya ruhlu avantacı bir motor gurubu olarak yorumluyorsanız diyecek lafım yok.Bu konuda da polemik yaratmak istemiyorum.Sevgiler.

Selam

Marmoka 19 haziranda giriş yaptık ve başından sonuna kadar bulunduk. Görüp duyduklarım sonucunda diyebilirim ki olay tamamen ticaret ve de rezillik. Allahtan biz deniz güneş ve motorcu arkadaşlarla tanışmaya gittik de bir nebze olsun bunları atlattık. Organizasyon notu= koca bir SIFIR dı. Marmok'u güneş bey ele geçirmiş ve ticari bir rant kapısı olarak görmüş motorla ve motorcu ruhu ile ilgi ve alakası olmayan bu adam ve ailesi böyle bir organizasyonun kolay olacağını düşünmüş ki kendisi ve çevresindeki birkaç kişi ile bu olayı gerçekleştirmiş.

Akturdaki 2 kamp alanı geçen sene birlikte festival alanını oluştururken bu sene sadece 1 tanesi (duşu tuvaleti ve tüm altyapısı eksik olan) festival alanı olmuş. Burada amaç para vermeden kar sağlamak. Bizlerden topladığı paralar yanında standlardan aldığı paralar tahminimce ücretsiz gelen içecekleri kendi standında para ile satmak sağladığı bu rantı arttırırken hiçbir yere ve hiçbir kimseye para vermeyerek (duş kullanmak için önce karşı kampı önermesi sonra da bunu 2.5 YTL ye sıcak su ile duş diye satması ya da amatör rock grubu adı altında çocukları sahneye çıkartıp parasız konserler verdirmek) karını arttırmış olsa gerek. :cat:

Tüm festival alanında 1 tek kapalı duş alanı yoktu .(Bunu 3. gün söylememize karşın kendisinin bilgisi yokmuş ve sadece organizasyondan sorumlu imiş.)

Yapılan yarışmalarda verilen ödüller bilmeyenler için söyliyeyim.
Yamahanın tshirtü, bandanası, kalem silgi defter gibi orada stand açmış olan katılımcıların isteyen herkese verdiği şeylerdi ya da yarım ekmek köfte :cat:

EN karizmatik bayan motorcu dalında festival halkla ilişkiler sorumlusu mine hanımın aldığı birincilik (sonrasında lütfetmiş gibi seda ya verse de) rezilliğin daniskasıydı...Kendisi bindiği motoru düşmeden ancak 10 mt ilerletebiliyordu. Yani aldıkları para yetmiyormuş gibi gelen ödülleri bile kendilerine yontacaklardı az daha yuhaladık da akıllandılar biraz. Son günkü 10 kategorideki yarışmaya katılımcı bulamamasının sebebi bu olabilir mi acaba :silent:

Daha önceden verdikleri yiyecek ve içecek fiyatlarında köfte 3.5 iken KURTARMIYOR bahanesi ile fiyatı 6 YTL ye çıktı. Firmalar da haklı güneş böyle motorcu ticareti yapınca kimse gelmedi onlarda sürümden değil gördüğünden çıkardı acısını :rendeer:

Festivale toplamda giriş çıkış yapanlar 400 kişiyi geçmez son günler sahne civarında 50 kişi ancak vardı. Tam bir rezillik anlayacağınız. Eh güneş kendine bir ev bir araba alır artık. Türk choppers a verdiği cevap da tüm bunları doğruluyor sanırım. "MARMOK TİCARİ BİR KURULUŞTUR". Seneye yapılacak olana gitmek isteyen varsa buyursun gitsin. Duyduğuma göre seneye eski marmokçular da hazırlık yapmış ve bu felekati önlemek için farklı bir isim altında festival yapacaklarmış. Ama güneş şimdiden önlemini almış ve 1 sene sonraki marmokun tarihini bile ayarlamaış 21-24 haziran diye sanırım diğer marmoku saf dışı etmeye çalışıyor.

Tüm bu olumsuzlukları geçersek, harika bir kaynaşım oldu farklı illerde olsak da temelde aynı ortak zevkleri paylaştığımız ortaya çıktı. BMW'de işgüzarlara rağmen BMW F650GS ve country yi dileyen herkes test etti, yamahada mt-03, tenere test motorları idi ve duyduğuma göre emoka da geleceklermiş. Ücretsiz bakım yaptılar.

Çanakkaleden adanaya birçok motorcu ile kaynaştık ve çok güzel anıları paylaştık geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra kimse motor festivallerini kar amacı güdmeden hazırlar.

Marmoksuz günler dilerim.:queen:

burak'cım aslında bende birçok şeye üzüldüm ama güneş abiye konduramıyorum yani kötü anmak istemiyorum çok üzgünüm fakat yazdıklarının birçoğu gerçekten yaşandı.
sadece şunu bilmeni isterim yarışmada seda birinciydi kargaşada mine hanim bana 2. seda dedi anons ettim hemen düzelttik ve kendisinin seçilmesinde etkisi yoktu buna inan.
seda annesinin helal sütü gibi helal birincilik aldı ama şunu bilki sana saygı duyuyorum diğer konularla ilgili çok bildiklerim ve üzüntülerim var ama dedimya kıyamıyor konduramıyorum ve şunuda bilinki güneş abiden ne yol parası nede konserden 1 lira para aldım canları sağolsun ben hakkımı helal ediyorum bilerek geldim.
para istedim ama güneş abi veremeyiz dedi ama benim olmamı çok istedi ve ben şu anda ortada durmak zorundayım ama şu bilinsinki bundan sonra gurubumla ve şarkılarımla profesyonelce konserlere katılacağım birçok değerli grup ve şarkıcı var saygım var ama türkiyede motosiklet ezgilerine can veren sadece ben varım.
motosiklet festivaliyse ve samimiysek ben olmalıyım ve paramı almalıyım sabahlara kadar şarkıları yazan ,stüdyolarda alt yapılarını yaptıran paralar harcayan benim motosikletciliği yaşayan benim tv lerde bas bas bağıran benim
eğer hepimiz aileysek beraberce yaşamalıyız dedimya hakkımı sonuna kadar helal ediyorum ama benden amatörlük buraya kadar ve herşeye rağmen hatalıda olsa olmasada güneş abiyi seviyorum nedenini bilmiyorum ama bu günlere gelmemde emeği vardır bazen herşey para değildir.
inşallah zamanla herşey daha sağlıklı yürür ve sistemler kurulurken bir bilene sorulur uygulanır kimse tek başına başaramaz.
bana can olan ümit müdürüm mine hanım hayatım boyunca unutamayacağım bir dostluğun ve paylaşımın kapılarını açtılar onları hayatım boyunca unutmayacağım hep yanımda oldular beni hep ayakta tuttular sedat abiyi iremi sevgiyle anacağım marmok bana para kazandırmadı ama zenginliğime zenginlik kattı o yüzden vesile olanda olmayanda sağolsun .
ben sizlerin hep 1 adım gerisinde motosiklet şarkılarımla bir kardeşiniz olarak hep olacağım sonsuz sevgilerimle......

Marmok' a cuma gecesi 21 gibi giriş yaptım. İlk önce kapıdaki özel güvenlik kimliklerimizi almak istedi. Kayıt yapıp sabah geri vereceklermiş. Kesinlikle kabul etmedim. yasal olarak kimliğimi onların yada her hangi bir kuruluşun belli bir süreliğine el koyması mümkün değil. sonra Marmok yönetiminden güneş bey ve kızı doğa hanım geldi. Onlara da aynı açıklamayı yaptım ve yasal olarak böyle birşey yaparlarsa suç işleyeceklerini belirttim. Sonra bizim kaydımızı gece yaptılar ve kimliklerimizi hemen geri verdiler. Ama üzüldüm bir sürü insanın kimliği oradaydı. Ya arkadaşlar kimlik bu ya bir olaya karışsa ya kaybolsa kim verecek hesabını. bana dediler ki JANDARMANIN talimatı. Hemen cumartesi sabahı Muğla İl Jandarma Komutanıyla görüştüm ve böyle bir talimatın olmadığını söyledi. Yani anlayacağınız yalanlar diz boyu. Neyse ücretimizi ödedik girdik içeriye ve içersi bomboş tam bir fiyasko. cuma gecesi güzel bir grup sahne almış çalıyordu. neyse yattık sabah oldu ve yine ortalık boş. Cumartesi günü hiç bir etkinlik yoktu. Bir ara ufak bi yüzme yarışması ve sonra marmokun en leri yarışması oldu. Gelen insanlar habire kaçıyorlar geriye. Kalanlar ise isyanda. Şu vakite kadar gördüğüm en kötü ;MARMKOK tu. Ve Güneş beyin bir lafı son noktayı koydu. "MARMOK TİCARİ BİR KURULUŞTUR" Cuma gecesi konser sırasında sahnenin kenarına motosikletletini getirtip bağırtan toz duman yaratan eksoz dumanı ve kokusunda bizlere yemek yedirip içkimizi içtiren bir sürü de çok KALİTELİ motosiklet sürücüsü vardı. defalarca uyarıldılar ama tın yok. EN son nokta gene GÜNEŞ beyden geldi. Gİtti herkesin şikayet ettiği rahatsız olup söylendiği güvenliğe şikayet ettiği adamın motosikletine kendisi de GAZZZZ verdi. Elleri dert görmesin. Bir tane de hayabusa vardı ki 15 metrelik mesafede redbull barıyla konser alanı arası habire gidip geldi sanırım rodaj yapıyordu.

Neyse üzülerek söylüyorum ki çok rezil bir organizasyondu. Sponsor firmalarla konuştuğumda hepsi isyandaydı çünkü katılımın çok daha yüksek olacağı söylenmiş ve çok ciddi rakamlar talep edilmiş. Orada hizmet için bulunan esnaf mekanlarını kapattığına bin pişman. Özel güvenlik şirketi bu organizasyon komitesinden nefret etmiş.

gittim ve kimseleri de göremedim çünkü herkes kaçmış. 7 günlük festival yaparsan ve içini doldurmazsan insanlar kaçar tabiki. Neyse yani gidemeyenler için söylüyorum hiç bir şey kaçırmadınız. 3.Marmok tam bir FİYASKOYDU

burak'cım aslında bende birçok şeye üzüldüm ama güneş abiye konduramıyorum yani kötü anmak istemiyorum çok üzgünüm fakat yazdıklarının birçoğu gerçekten yaşandı.
sadece şunu bilmeni isterim yarışmada seda birinciydi kargaşada mine hanim bana 2. seda dedi anons ettim hemen düzelttik ve kendisinin seçilmesinde etkisi yoktu buna inan.
seda annesinin helal sütü gibi helal birincilik aldı ama şunu bilki sana saygı duyuyorum diğer konularla ilgili çok bildiklerim ve üzüntülerim var ama dedimya kıyamıyor konduramıyorum ve şunuda bilinki güneş abiden ne yol parası nede konserden 1 lira para aldım canları sağolsun ben hakkımı helal ediyorum bilerek geldim.
para istedim ama güneş abi veremeyiz dedi ama benim olmamı çok istedi ve ben şu anda ortada durmak zorundayım ama şu bilinsinki bundan sonra gurubumla ve şarkılarımla profesyonelce konserlere katılacağım birçok değerli grup ve şarkıcı var saygım var ama türkiyede motosiklet ezgilerine can veren sadece ben varım.
motosiklet festivaliyse ve samimiysek ben olmalıyım ve paramı almalıyım sabahlara kadar şarkıları yazan ,stüdyolarda alt yapılarını yaptıran paralar harcayan benim motosikletciliği yaşayan benim tv lerde bas bas bağıran benim
eğer hepimiz aileysek beraberce yaşamalıyız dedimya hakkımı sonuna kadar helal ediyorum ama benden amatörlük buraya kadar ve herşeye rağmen hatalıda olsa olmasada güneş abiyi seviyorum nedenini bilmiyorum ama bu günlere gelmemde emeği vardır bazen herşey para değildir.
inşallah zamanla herşey daha sağlıklı yürür ve sistemler kurulurken bir bilene sorulur uygulanır kimse tek başına başaramaz.
bana can olan ümit müdürüm mine hanım hayatım boyunca unutamayacağım bir dostluğun ve paylaşımın kapılarını açtılar onları hayatım boyunca unutmayacağım hep yanımda oldular beni hep ayakta tuttular sedat abiyi iremi sevgiyle anacağım marmok bana para kazandırmadı ama zenginliğime zenginlik kattı o yüzden vesile olanda olmayanda sağolsun .
ben sizlerin hep 1 adım gerisinde motosiklet şarkılarımla bir kardeşiniz olarak hep olacağım sonsuz sevgilerimle......

Ogün valla polyana gibisin seni tanımasam farklı düşünebilirdim ama ne diyeyim helal olsun sana, hak etmedikleri halde çok emek harcadın (her yarışmayı her sunumu sen yaptın). Dediklerin bir nebze içimi rahatlattı ama yinede bu kadar haksızlık olmaz. Festivallerde aksaklık olabilir ve kötü geçebilir. Ayrıca herkesi memnun etmek de mümkün değildir o da kabul, ama benim için sorun olan gelen motorcuları koyun gibi görüp üzerimizden para kazanmaları. Marmok ticari bir kuruluş ise ben almayayım.

Aslında türkiyedeki bu motor bayileri (honda, yamaha...)de aynı mantıkta, amerika ya da avrupada motosiklet ve parça fiyatlarına bakıyorsun bizdekinin yarısı çok istediğin için alıyorsun ama lüks tüketimine giriyor. Almak istediğin için zartı zurtu diye 2 kat para ödüyorsun kazanan kim :silent:

Neyse yine derin mevzulara daldık sonra muhabbetini yaparız. :pale:

burakcım seni biliyorum mert şeffaf bir insansın güzele güzel dersin hatalıya hatalı ama ne diyeyim içim yanıyor anla beni :(

Festivallerde aksaklık olabilir ve kötü geçebilir. Ayrıca herkesi memnun etmek de mümkün değildir o da kabul, ama benim için sorun olan gelen motorcuları koyun gibi görüp üzerimizden para kazanmaları. Marmok ticari bir kuruluş ise ben almayayım.

valla hocam haklısın hemde sonuna kadar haklısın. Festivalin bence güzel yanlarından birisi sizle tanışmaktı ikincisi ise o son gün çekilişte kazandığım kawa anahtarlık ve bardak altılıklarıydı. Standlarda ücretsiz verilen bu ürünleri gezerken almadım ya ne diyeyim. Ya var mı böyle komedi kimse ne olacak bilmiyor plan program sıfır. Çekiliş yapılıyor ve bildiğiniz plastik bileklik anahtarlık. ki dedim ya kawa standında var hemde ücretsiz. MARMOK bunu bile hediye vermek olarak gördükten sonra siz düşünün kazancı. Güvenlikçilerle epey dertleştim. Hepsi çok şeker insanlar. tüm festival için kişi başı 105 YTL alacaklatmış ki giderken GÜNEŞ bey onu bile ödememişti. Neyse yazacam yazacam sonra ağır olacak ama dedim ya birileri iyi nemalandı bu işlerden

Marmok sitesinde güneş bey yazmış açın okuyun komediyi,

http://www.marmok.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1380#1380

Siteden alıntı

Bazı motosikletçi dostlarımız MARMOK festivalinin para amaçlı yapıldığını yazıp söylemektedirler. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Festival de kullanılan 2500 metre kablodan, aydınlatmalardan,elektrik malzemelerinden, Elektrik ve teknik servis elemanlarından tutun Festival için kiralanan, özel güvenlik, sahne ve ses sistemleri, sanatçı ücretleri, uçak biletleri, sanatçı için otobüs kiralama ücretleri, basın için kiralık araç giderleri, festival alanındaki su tesisat giderleri, bazı sponsor firma elemanların için konaklama ücretleri ödemesi, ekstra wc kabinleri, reklam giderleri, basılı evraklar, personel yemekleri, temizlik ekibi, kiralanan teknik servis araçları, yakıtları, temizlik malzemeleri ve buna benzer onlarca kalem giderin yanında benim kesintisiz ekim ayından bu yana şehir şehir dolaşarak tanıtımını yaptığım sabahlara kadar internet ortamında çalıştığım ve tüm işimi ve zamanımı bu festival için harcadığım karşılığında tüm giriş ve çıkış maliyetlerinin birebir vergilendirilerek ve vergisi devletimize ödenerek yapıldığı düşünülürse eminim hiç bir arkadaşımız böyle sorumluluk ve stres taşıyan bir organizasyonu üslenmek istemez.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,

Buraki77 Kardeşimin söyledikleri karşısında şaşkınım. Festivalin başından sonuna kadar oradaydı ve yazdığı söylediği her şeyin altına herkesin imzasını koyabileceği özelliklerde bir kardeşimdir. Orada olamadığım için çok üzülmüştüm ama şu anda orada olamadığım için sinirimden çatlıyorum:silent::silent: Bu yazılanlardan şunu da anlıyorum: chopper cı arkadaşlar iyi bir tepki koymuşlar. Bundan sonra bu tip festivallere biz organize gidelim arkadaşlar. Biz organize olalımki 3-5 çapulcu bizim ismimizi kullanarak prim yapma imkanı bulamasın, hemen oracıkta sömürü planlarını ve heveslerini kursaklarında bırakalım. Biz hala afedersiniz, serseri motorcular gibi takılırsak, bu gibi insanlar meydanı boş bulacaklardır. Festivale katılmayalım, festivali biz yaptırtalım:cat: Bu tip organizasyonların nasıl yapıldığına yurt dışındada şahit olan biri olarak, bunlların işi zaten bitmiştir diyebilirim. Amaçları gel-geç bir vurgunmuş, vurup gitmişler işte. :pale::pale:

Bir de lafım var Güneş Bey'e. (Okur okur merak etmeyin). ''Bu tip bir organizasyon çok zordur ve herkesin harcı değildir, bir çok kişi bunu düzenlemeye soyunmaz bile..'' buyurmuşlar. Evet güneş bey, o kadar zordur ki, içerisine Vur_Kaç fikri bile sığdıramayacağınız kadar yoğundur. fiyaskonuzu savunmanızın aslında tek bir manası var: belki seneye de bir vur-kaç yapar sonra ortadan kaybolurum!!! Yok kaç metre kablo kullanmış, yok bilmem nereye ne kadar para harcamış, yok ne zorluklarla karşılaşmış. BECEREMEYECEKSEN YAPMAYA YELTENMEYECEKSİN!!! Bizim kardeşlerimizin sıradan bir konserinde bile yüzlerce metre kablo, onlarca mikrofon zart zurt kullanılıyor. Demekki hayatında ilk kez böyle bir işe vurgun amaçlı, altyapın olmadan soyunmuşsun ki bunlar sana muazzam şeyler gibi gelmiş.

Hatırlarmıyız acaba, TİTAN isminde bir organizasyon vardı, o hiç değilse kendine kanan insanları soymaya kalkmıştı. Bu ise bir festival, atlayıp gider elbette kardeşlerimiz, oraya vardıklarında da bir iki günlüğüne bile olsa Güneş gibi bir insana para kazandırmak zorunda kalabilirler.

''MARMOK ticari bir organizasyondur'' lafına ise yine bir lafım var: Biz Ticari olmayan muazzam bir toplantı yapalım, bize hizmet etmek isteyen dürüst insanlarda Ticaret Yapsınlar:cat: Önce biz meydanı dolduralım, adam gibi tüccarlar gelecektir zaten:cat:

Sözün sonunda, orada olamadığıma bir kere daha üzülüyorum, hele ki Burak Kardeşimle beraber yollara koyulamadığımıza:pale: Amacım MT nin müdavimleri ile hasret gidermek yüz yüze bir görüşmektir ekbette. Bunu yapabilmiş olan kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum:rendeer::rendeer:
Amman arkadaşlar, bir olalım birlik olalım da çapulculara meydanı bırakmayalım:cat:

Sevgiyle, kazasız belasız sürüşler, üçkağıtçısı olmayan festivaller dilerim herkese:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar