çok geniş düşün, aşırı geniş, enine boyuna 360 derece bakarak düşün. o kadar çok olaya ettiği etkiyi düşünerek düşün. adamın az kar etmesinden ziyade ortama kattığı havayı, diğer lokantalara yaptığı etkiyi, ülke içerisinde yansıtmaya çalıştığı şeyleri yani aşırı fazla düşün.
düşünemezsin, bilinç altın neye meğillendi ise ona göre karar verirsin.
yani demek istediğim, "sorun yok sorunu insanımız/esnafımız çıkartıyor" moduna sokmanın mesajlarını kazıyor insanların bilinçaltına...
bu çok tehlikelidir ve bunun ceremesini çekiyoruz...
insanların bilinçaltına öyle şeyler kazınmışkı millet yediği kazığın farkında değil.
Bana kalırsa sorun, insanların aklına kazınan esnaf fiyatı yükseltiyoru kazımak değil, gerçekten esnafın, komisyoncunun, faizcinin veya depocunun yıllarca bu ülkenin insanlarına ne zorluklar yaşattığını fiyatlarla nasıl oynadığını göz ardı etmektir.
Tarlada 35 kuruş patates, sebze haline gelene kadar 5 tl yi görüyor.
Tarıma elverişli bu kadar toprağın olduğu memlekette, insanlara sürekli çiftçi bitti öldürdüler çiftçiyi imajı veriliyor. bu şekilde kazanıyor işte bu aracılar ve onların yandaşlarının bağırtıları da o yüzden. Sadece akp ye özel değil yandaşçılık.
Gel Trakya taraflarına da çiftçi gör, eskiden imece usulü diye öğretilirdi okullarda, koca koca köylerde dönüm dönüm tarlalara 1 traktör 1 biçerdöverle girerlerdi. Şimdi her evde 1-2 john deree traktör ve 1 biçerdöver... Ölüsü buysa canlısını düşünmek istemiyorum. Ağlayarak para kazanan hibe ile destek ile devletten kaçırdığı ile kazanan bir düzene dönüştürüldü çiftçi, hep ezildiğine dem vurulduğundan. Artık çalışır mı köyde tarlada adam???
Ama siz daha iyi biliyorsunuz bu işleri, bilinçaltınız sizi farklı tetiklyor. Kendi kötü fikirlerinizi bile bilinçaltına bağlıyorsunuz mantığınıza değil.
Ben parti tutmuyorum ama sizin ve sizin gibilerin muhalefet edememesinden dolayı bu haldeyiz, kimseye bok atmayın önce dönüp aynaya bakın.
Son düzenleme: