3. Köprünün Adı Ne Olsun?

MFM

hakkaten ve, kadir topbaşla tayyip erdoğan helikoptere binip yer bakmıştı dimi:)
mühendisler, şehir bölge planlamacılar yada bu işin uzmanları ne anlar. adamlar yukarıdan bakıp en doğru kararı veriyolar işte.
aaa pardon, halkın oyuyla seçilmişlerdi, istediklerini yaparlar tabi. özür dilerim.

(birde bu köprü yerini belirleme olayları küçükken oynadığımız mahalle maçlarını hatırlattı bana, takımın en büyüğü istediği yerde çalım atar, penaltı kullanır, pas verir ama karşı taraf penaltı kazandığı zamanda kaleye geçerdi. öyle bişey işte)

dedriniz şuanki hükümet bellkisizin sizin hükümetinizde kurulsa sonuç değişmiycek bazı şerefsizler o ormanları şahsi çıkarları için yakıcak ve sonra parasını ödeyip satın alıcak veya yukardan baskı yaptırıcak satın alıcak bunları biliyosanız size söyliycek bişeyim yok kaldıki istanbula 3. köprü şart değil diyosunuz ya çok gülüyorum :queen: istanbulda yaşamıyosun heralde işinize gelmeyince siz beyaza bile siyah dersiniz yazık oluyo yapmayın böyle 20 sene önce turgut özal bu şehre 3. köprüyüde yapalım şart yetmiycek yapılmasıda çok zor olucak derken demek sizi kast ediyomuş....

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İyi de köprüyü Büyükşehir Belediyesi yapmıyor,Karayollarının sorumluluğunda
Kadir Topbaş'ın başka işi mi kalmamış?
Mesela gitsin Ayamama deresine çare bulsun.

Ayamama deresine çare buldu savaş abi.
O bölgedeki gecekonduları ve işyerlerini kapattırdı.
İnsanları sokağa atıp beklemede kalın dedi.
İnsanlar evsiz barksız işsiz güçsüz bekliyorlar.
Adam çalışıyor canım daha ne yapsın :)

MFM

evet dereyatağına inşaa edilmiş 64 bina yıkılıcakmış

dedriniz şuanki hükümet bellkisizin sizin hükümetinizde kurulsa sonuç değişmiycek bazı şerefsizler o ormanları şahsi çıkarları için yakıcak ve sonra parasını ödeyip satın alıcak veya yukardan baskı yaptırıcak satın alıcak bunları biliyosanız size söyliycek bişeyim yok kaldıki istanbula 3. köprü şart değil diyosunuz ya çok gülüyorum :queen: istanbulda yaşamıyosun heralde işinize gelmeyince siz beyaza bile siyah dersiniz yazık oluyo yapmayın böyle 20 sene önce turgut özal bu şehre 3. köprüyüde yapalım şart yetmiycek yapılmasıda çok zor olucak derken demek sizi kast ediyomuş....

polemiğe giriceksek şunu söyliyim, sidik yarışının bile bir sonu var ama bu tür polemiklerin yok. Kabul ediyosanız başlayalım atışmaya:)

istanbula 3. köprü şart felan değil,
o ormanlık alanlar zaten gitmeyecek,
güzergahı iyi değil,

nakliyatınızı kamyon ve tır ordusu ile yaparsanız size 3 değil 30 köprü yetmez,
o ormanlık alanlar kamunun değil halkın ve bu dünyanın malıdır, kimse kendi ya da başkalarının çıkarları için bu ormanları yok edemez, ama çoktan kabullenmişsiniz bile,

o kadar asfalt yerine biraz demiryolu ya da deniz yolu desteklense ne bu köprülere ne de o ormanların yok edilmesine gerek olmaz. öyle helikopterle havadan bakmakla köprü yeri bulacak kadar parlak bir yöneticisi olan millete bir ağaç bile fazla.

bunun adı muhalefet değil yanlış yapılana yanlış krala da çıplak demektir. istanbul bu kadar insanı taşıyamıyor gelenleri hiç taşıyamayacak.

Bu yazıyı iyi okumak lazım. Tekrar tekrar, sindirene kadar okumak lazım.

İstanbul'da yaşayanlar daha iyi bilir ama bildiğim kadarıyla kamyon vs. trafiğine gündüzleri izin verilmiyor. O zaman gündüz olan normal trafiğe bu köprünün hiçbir katkısı olmayacaktır.Çünkü insanlar taa oralardan dolaşmazlar.

Marmaray ne oldu? İşte bu gibi toplu taşıma projeleri rahatlatır trafiği. İnsanlar tıkış tıkış araçların içinde taşınmazsa, hem hızlı hem rahat hem ekonomik ulaşımı tercih edip kendi araçlarını kullanmayacaklardır.

Motosikleti
750x

Dostum kusura bakma ama gereksiz konuştun :)

bizim evin yanından bir dere geçiyor, küçükken .oklu dere derdik ama hiçbirşey akmıyorki .ok aksın. şimdi bu dere yüzünden burdaki yüzlerce binayı yıkıcaklar, bizim binada dahil ve sadece ruhsat sahibine bir kat verilicekmiş. bu saatten sonra evimizdende olucazya ne diyim. durmak yok yola devam diyim.

Motosikleti
750x
bizim evin yanından bir dere geçiyor, küçükken .oklu dere derdik ama hiçbirşey akmıyorki .ok aksın. şimdi bu dere yüzünden burdaki yüzlerce binayı yıkıcaklar, bizim binada dahil ve sadece ruhsat sahibine bir kat verilicekmiş. bu saatten sonra evimizdende olucazya ne diyim. durmak yok yola devam diyim.

Sözde 2010 dünya kültür başkenti...

Yüksek kaldırımın sadece bir sokak adı olmadığı, Yağmurunda doya doya uzun atlama oynandığı, evini sel alırken musluklardan suyun akmadığı...
kapının önünde kaldırım yokken, yolunda park çizgisi yokken, Avrupa da alıyor diyerek park parası alındığı...

Çiçek gibi olacak edasıyla milyonlarca çiçeğin ve ağacın dikilip sulanmayarak yada yeniden! yapılanarak şantiye alanı yapıldıgı...
Kültür başkenti olan bir şehirin otobüslerinde, bayanların ve kimi zaman erkeklerin bile fortlanmamak için paketi sağlama aldığı...
Yaya geçitlerinin boya harcanmak için çizilmiş, burayı kullanan yayaların ise korna ve selektör yardımıyla anneleri ile anıldığı...
Ya şehri İstanbul söyle bakalım sahne kimin?

VE SENİ BU HALE GETİRENLERİN!

MFM

haklısınız polemiğe girip başlığı kitletmeye veya kendimizi siteden uzaklaştırtmaya en önemlisi kalp kırmaya gerek yok. ben sadece şunu söylüyorum gerçekçi bi adamım istanbulda yaşıyorum istanbula 3. bi altarnatif yol şart ben ramazanda iftar saatinde 4 buçuk saatte eyüpten üsküdara gittiğimi bilirim arabayla. iş çıkış saatlerine denk geldiğimde göztepeye eyüpten 2 buçuk saatte gidiyorum arkadaşlarımın yanına bazen 2 oluyo tabi gece 12 de eve dönüyorum göztepe çiftehavuzlardan eyüp topçular dönüşte 20 dakikamı alıyor gece 12 1 gbii... sizce hala gerek yok mu 3. köprüye. bende bunu anlamıyorum

MFM

Sözde 2010 dünya kültür başkenti...

Yüksek kaldırımın sadece bir sokak adı olmadığı, Yağmurunda doya doya uzun atlama oynandığı, evini sel alırken musluklardan suyun akmadığı...
kapının önünde kaldırım yokken, yolunda park çizgisi yokken, Avrupa da alıyor diyerek park parası alındığı...

Çiçek gibi olacak edasıyla milyonlarca çiçeğin ve ağacın dikilip sulanmayarak yada yeniden! yapılanarak şantiye alanı yapıldıgı...
Kültür başkenti olan bir şehirin otobüslerinde, bayanların ve kimi zaman erkeklerin bile fortlanmamak için paketi sağlama aldığı...
Yaya geçitlerinin boya harcanmak için çizilmiş, burayı kullanan yayaların ise korna ve selektör yardımıyla anneleri ile anıldığı...
Ya şehri İstanbul söyle bakalım sahne kimin?

VE SENİ BU HALE GETİRENLERİN!

çok haklısın bu şehri bu hale biz getirdik. yazdıklarının hepsi duyarsızlığımız yüzünden olmuyormu??? eskiden sokakta bi bayana laf atıldımı 20 kişi üstüne çullanır linç edermiş (annemler anltıyor) şimdi durum ne? kimsenin umrunda değil. turistler ülkemize geliyor yılbaşında 10 tane apaçi barzo kadınlara taciz yapıyor taksimin göbeğinde kameralar bunları çekiyor... nerde Türk gençleri nerde delikanlılar bitanemi ordan sopa bulup birinin biyerini kırıcak adam yok? bu manzaraları hatırlıyosunuzdur. aynı adam çıktı 3 gün sonra televizyona dediki " beni çok ayıpladılar ailem yıkılıcak nerdeyse otbüse bindimmi herkez bana ters bakıyor" dedi :cyclopsan ulan o şerefsiz oğlu şerefsiz benim yürüdüğüm sokağa denk gelicekti ben ona yapıcaklarımı bilirim.. ama naptık ters baktık sadece yüz buldular devam ediyolar. suç bizim tepki göstermessen sokakta bi bayana yapılan ters bişeye yarın senin kadınına yaparlar...

Arkadaş:pale:

eğer bu köprü illa ve herşeye rağmen yapılacak ise, bunun müsebbibi olan kişinin adını taşımalı. tüm olası sorunların sorumlusu olarak unutturmamak için:pale:

Recep Tayyip Erdoğan olsun köprünün adı:pale:

Teğetgeçti Köprüsü olsun ismi :)

Şakalaşmalar bir yana sevsek de sevmesek de bir ismi oalcak ve zamanla da sindirilecek bu isim bu açık ve net ortada. Peki ya daha sonra ne olacak?

1 - Ormanlık arazide çevre kirliği
2 - 3ncü köprüyü kullananlar genellikle nakliye,lojistik, sanayi ve toptancılara hizmet eden TIR lar olacak. İş böyle olunca bu taşıtların sevkiyatlarını gerçekleştirecekleri mesafe de uzamış olacağından giderler de artacak ve böylelikle herşey biraz daha da zamlanacak.
3 - FSM ve Boğaziçi köprüleri yeni köprüyle birlikte biraz daha rahatlayacağından şahsi arabasıyla 3 gün trafiğe çıkan bir kişi artık muhtemlen daha da fazla yola çıkacak. Bu fırsatı değerlendirecek olan devlet görevlileri anında OGS ye zam bindirecek.
4-İETT bilet fiyatları artacak
5-AKP hükümetinin çıkarmış olduğu "orman yangınlarında yanan yerin özelleştirilerek satılması ve kullanılabilir duruma getirmesinin sağlanması" kanunudan istifade sebebi belirlenmeyen yangılar çıkacak, 3-5 ay içinde yanan yerlere tesis, otel benzeri binalar dikilecek yada bu araziler yabancılara satılacak.

vs.vs.vs.

MFM

5-AKP hükümetinin çıkarmış olduğu "orman yangınlarında yanan yerin özelleştirilerek satılması ve kullanılabilir duruma getirmesinin sağlanması" kanunudan istifade sebebi belirlenmeyen yangılar çıkacak, 3-5 ay içinde yanan yerlere tesis, otel benzeri binalar dikilecek yada bu araziler yabancılara satılacak.

vs.vs.vs.

:queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::queen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::queen::queen::queen::queen::queen:

hepsi çok komikte en komiği bu avatarındaki resme bakıyorum yaptığın yoruma bakıyorum yakışmıyor diyorum...

ve adminlerden artık bu başlığın kitlenmesini rica ediyorum.. malesef... başlığın amacını saptırdık

Motosikleti
750x
van münit köprüsü olsun oldu olacak.

Ülkeye bak yav, bütün bilim adamları, şehir planlamacıları, bilimum adam "yapmayın" diyor. Halkın çoğunluğu "yapılmasın" diyor. Adam "ben helikopterdem baktım süper olacak" deyip yapıyor. Ne biçim ülke yav bu?

Oldu olacak kapatsınlar boğazın üstünü olsun bitsin.

Padişahlar bile bilim adamlarından fikir alırlardı. Artık nasıl, neye göre yönetiliyoruz düşünün.

Bu arada Marmaray da ayrı bir hikaye... Üsküdar'dan Yenikapı'ya bağlanacak bu meret. İyi de kardeşim Avrupa yakasına işe giden adam genelde Levent'e gidiyor, Maslak'a gidiyor. Yenikapı ne iş? İstanbul güneye doğru, yani denize mi genişleyecek? Adama sen yirmi tane aktarma yaptıracaksın, ondan sonra da dandirik raylı sistemi kullanmasını isteyeceksin!

Fuara Altunizade'den Metrobüs+Metro ile gideyim dedim anam ağladı yollarda. Evden dolmuşla durağa git, oradan metrobüse bin, in başkasına bin, sonra metroya bin, sonra yine yürü!.. Bunu hergün çeken var. İnsaf yahu! Dönüşte deniz otobüsüne bindim, 20 dk'da Kadıköy'e geldim.

Şimdi ben mi salağım yoksa başımızdakilerde mi bir eksiklik var?

Köprünün adını da "çok da şeyimdeydi" köprüsü koysunlar, yakışır.

Son düzenleme:
]2007 yılında Beykoz' Riva yolu üzerinde viyadük ayakları dikmeye başladılar. O tarafta olanlar bilirler. Gelip geçerken anlam veremezdim o ayakların neden dikildiğine. Acarkent' e çektikleri peşkeşin devamı sanırım diye düşündüm. Acarkent için özel yol gibi bişey.

Ama ilgisi yokmuş. 3. köprü için hazırlanan yolların ayaklarıymış.

Yani demek istediğim adamlar planlarını zaten çok yıllar önce yapmışlar. Kimin ne kadar nemalanacağı da muhtemelen belirlenmiş. Kendilerinden o kadar eminler ki, ayakları çoktan dikmişler. Sonra da televizyonda bize oynadıkları oyunlar. Yok helikopterle gizmişler, yok burası uygun olur demişler, vs. vs. vs.

Hani planlanmadan karar verildi diyoruz ya adamlar planın kralını yapmışlar. Bize de ah vah demek kalmış her zamanki gibi.Şimdiye kadar gelen her hükümette olduğu gibi.

Bu sebeple ismi ne olsun diye düşünmeye gerek yok. Onlar nasıl olsa ismine de çoktan karar vermişlerdir. Polyannacılık oynayan arkadaşlar da görürler bir kaç seneye kadar asıl amaç neymiş.[/QUOTE]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar