3 gündür beraber gezdiğimiz arkadaş (çivimsi varlık)

Motosikleti
Ns200
Herkese selam,

Bugün lastiğimde fark edişimin 3. günü olan henüz isim koymadığım bu enteresan varlık için bir konu açmak istedim.

q7ppopf.jpg

https://i.hizliresim.com/q7ppopf.jpg

Lastiğe giriş açısı ve çıkış şekliyle sanki yama ile kurtulamayayım diye kasıtlı saplanmış bir kalp sızısı, gönül yarası.

Nerede, nasıl, kiminle, kim, ne belli gibi sorular sorsam da nafile. Sonuç 850tl karta 5 taksit anlas viento arka lastik siparişi.

Bu arkadaşla bugün 25-30km yol yaptım. Henüz lastiğin havasında inme falan yok. Yarın akşama kadar idare eder lastik teslimatım da yapılmış olursa akşam buz motorda montaj sonrası yeni çivi vida cıvata çeşitli metal malzemeler aramak için tekrar yollara düşeceğiz.

Bahtsız bedevilerin mutlu ettiği kutup ayılarına selam olsun.

O çivi oraya nasil saplandi?

Esas mesele bu

Hatta çividen ziyade perçin sapı gibi duruyor,

Çivi olsa ucu sivri olur

Yalnız sanat eseri gibi duruyor. Bence değiştirdikten sonra bir müzeye falan kaldırman gerek, başka türlü olmaz. Bu kadar şanssızlık bu dünya için bile fazla yani :queen:

F54

onu oradan çekmeden lastiği sökme yanağın etli yerinde geçmiş olabilir lastiğin havası ile pek işi olmayabilir böyle de bi seçenek var

Motosikleti
Ns200
onu oradan çekmeden lastiği sökme yanağın etli yerinde geçmiş olabilir lastiğin havası ile pek işi olmayabilir böyle de bi seçenek var

Ben de öyle olmasını umuyorum aslında. Eğer öyle ise aldığım lastiği iade eder yola devam ederim. Hiç lastik masrafı yapacak halde değilim. Akşam çıkardığımızda ak göt kara göt belli olacak.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Bence sök..Muhtemelen hava kaçırmayacaktır..Kaçırırsada üzülme lastiğin zaten ben bittim diyor.. Bahanen olur yenisini takarsın..

Motosikleti
Honda Forza 250
Ayarlasan böyle denk gelmez geçmiş olsun üstat fitil lastik yaması tutmaz bence,

Motosikleti
D400
bence iç lastikte problem yok. 250 kiloluk bir baskıyı delinmiş iş lastik bu sekilde karşılayamaz.

bence iç lastikte problem yok. 250 kiloluk bir baskıyı delinmiş iş lastik bu sekilde karşılayamaz.

Lastik tubeless

(Tubeless lastikler için geçerli)Lastik Yanaklari içeriden 3 veya 4 katli telli kafes yapisina sahiptir ve ciddi anlamda kalin ve sağlamdir.hatta lastiklerin en dayanikli kismi yanaktir.

bu nedenle o cismi çikarsa bile lastik hava kaçirmaz.

Motosikleti
D400
Lastik tubeless

(Tubeless lastikler için geçerli)Lastik Yanaklari içeriden 3 veya 4 katli telli kafes yapisina sahiptir ve ciddi anlamda kalin ve sağlamdir.hatta lastiklerin en dayanikli kismi yanaktir.

bu nedenle o cismi çikarsa bile lastik hava kaçirmaz.

o zaman tüm sonuclar dediğimiz gibi civinin cıkarılması gerektiğini gösteriyor :D

Benim başıma arabada böyle bir şey geldi.Yolda giderken lastiğe taş sıkışırda her yere değişinde tık tık diye ses yapar ya.Yine böyle ses yapmaya başladı müsait olunca bir baktım hayvan gibi inşaat çivisinin sadece başı dışarıda duruyor.Başının büyüklüğüne bakarar dedim bu lastiği delip içeriden jantı bile delmiştir.Neyse hemen lastikçiye çektim.Çiviyi çekince yama olmayabilir dedi lastikçi.Neyse olmazsa alırız lastik dedim.
Penseyi takıp bir çekti.Çivinin sadece kafası var raptiye gibi ohhh dedim.

Motosikleti
Ns200
Lastiği yarmamış, çıkardık hava kaçırmıyor. Böyle devam. 900tl giriyordu az kalsın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Fetöcüler, eski Rabiacılar lastiğinize musallat olmuş gibi.

Bunun ilk adımı lastiğinizin patladığını kabul etmemek, 2. adımı "havanı zamanında kontrol ettim, sağa sola yatmadım, seni temizledim, yormadım, ne istedinse verdim" serzenişi, 3. adımı patlak lastiğin darbe edasıyla sizi kaza yapmaya zorlaması, 4. adımı lastiğinizin korkudan yurt dışına kaçması, 5. adımı sizin "Lastik patlak matlaktı ama iyi lastikti" demeniz.

Birebir aynısı ben yaşadım, hem de inşaat çivisi ile, benim ki sola doğru baş vermişti ve neredeyse zincir muhafazaya değiyordu öyle bir manzara düşün, sonra Levent Buzz Moto'ya gitmiştim, "buna çözüm var mı ?" demiştim, adam doğal olarak kahkaha patlatmıştı "sabah sabah keyfim yerine geldi" demişti .. sonra da ellerini ovuşturdu ama gözümden kaçmadı ..

Yani keklenmiş de olabilirim .. :cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar