- Konu Yazar
Gökhan ben ve Olcay abi geçtiğimiz pazar çılgınca bir gezi gerçekleştirdik
Çok keyifli geçti
Sis çamur yağmur dolu herşey vardı
Dağı tavaf ettik resmen
Gezi güzergahımız:
1-Ardeşen'den Palovit şelalesi
2-Amlakit Yaylası
3-Palovit Yaylası
4-Trovit Yaylası
5-Elevit Yaylası
6-Çat ve Çamlıhemşinden tekrar Ardeşen
İşte rotamız

Zilkale yolundan bir kare

Palovit Şelalesine az kaldı, ağaçların arasından yol muhteşem gözüküyor, hemen fotoğraf alıyoruz

Değişik bir poz verelim diyoruz

Ormanın içi çok süper gözüküyor

Aşağısı piknik alanı, çok süper bi yer

Bir köpek yaklaşıyor

Gökhanı çok sevdi köpek, bayağı oynadılar

bu köprü çok fotojenik duruyor, bayağı fotoğraf alıyoruz burdan

Palovit şelalesine geldik, motorları buraya parkediyoruz, hemen aşağısı uçurum, şelale

Şelaleyi gören yere doğru yürüyüruz az

işte şelale göründü

ikişerli fotoğraf alıyoruz

Bu da şelalenin boydan görünümü, şelale sanırım 30 metre ama bu civarlarda en çok su kapasitesi olan şelaleymiş

Burdan sonra ben bir teklif sunuyorum, diyorumki:
-Bu yoldan devam edersek birkaç yayla görürüz ve bu dağı dolaşarak Çat tarafına çıkarız, ama yolu garanti etmiyorum, ama yukarıda hava açık olup bulutların üzerine çıkabiliriz
Gökhan'a hiç inandırıcı gelmiyor , benim gezilerimin yüksek atraksiyonlu ve yollarının muhteşem! olduğundan her zaman şikayetçi ama çok da keyif alıyor her seferinde
teklifim kabul ediliyor. Olcay abi dünden razı, 1200 cc ile hep asfalt bıkmış, 150 lik motoru alınca kendini dağlara atmak istiyor 

Devasa bir ağaç ve sis, çok rahatlatıcı

Bu yoldan devam ediyoruz, zaten başka yol yok
Kenardaki ağaçlar dikkatimi çekiyor

Ağaçtan bir çıkıntı

Güzel manzaralar

Sol taraftan Pokut yaylasına yürüme yolu var

Tırmanıyoruz, yol acayip kaygan, yağmur yağıyor

Ağaç da çok fotojenik

Şimşekler gök gürültüleri, yol taşlık ve çamur, motorların arkası ata ata çıkıyoruz, burada bayağı cedelleştik çamurla, durdumu bi daha kalmak çok zor oluyor, bu arada makinem bayağı ıslandı , inşallah bozulmaz diye dua ediyorum

uzun soluklu bir su geçişi, bayağı derindi son kısımları, ama çok zevkli oldu

Bu arada böyle zorlu yerler ilk önce Olcay abi 150lik motoruyla geçip bi yokluyor yatağı, sonra biz geçiyoruz

Sırayla Gökhan ve ben de geçiyorum

Amlakit yaylasındayız

Manzara nefis

Gökhan Olcay abiye beni nasıl boğacağını anlatıyor sanırım

Gökhan beni boğarkene

Sakin ol Gökhan
böyle yaptığına bakmayın, çok da keyif alıyor yağmurdan, çamurdan, sisten, kaygan yollardan, sonu belli olmayan yollardan, taşlı ve virajlı ve dik yokuşlardan 

Palovit Yaylasındayız, ilerde sol taraftaki yayla, bulutların üstüne çıktık sayılır

yoldaki beyazlığı görünce çok şaşırıyoruz ama bakıyoruz ki dolu yağmış ve çok fena yağmış, yerleri bembeyaz yapmış

Gökhan bitkin
yerlerdeki dolular daha çok belli oluyor bu fotoğrafta

Burası zirve , 2675 metre, çok fena manzaralı bir yer, bir sırt, buraya Palovitten resmen zikzak çize çize çıkıyoruz

Benim makine manzarayı seyrediyor

Olcay abi kros yapayım diyor, düşüşümü videoya al felan dedi ama ben şaka yapıyor sandım, ama fotoğrafladımi bakın noluyor

Gidiyor

Hooooop, yerde

Adım adım

Bakıyor ki motordan benzin akıyor, hemen koşup kaldırıyor motoru, gerçi hemen kaldıramıyor , az sonra

Ben bu arada manzara fotoğrafları çekmeye devam ediyorum, sol aşağıda küçüçük görünen evler Trovit Yaylası

Bu da yakınlaştırılmış görüntüsü

Neyse bu arada Gökhanla Olcay abi motoru kaldıramıyor, siz de şaşırdınız di mi, 120 kiloluk motor
valla 3 kişi zar zor kaldırdık, çünkü yer o kadar çamur ve kaygan ve orası da öyle dik ki, ayakta durmak ta zorlanıyoruz, tam kaldırıyoruz derken tekrar kayıyoruz, motor yine yerde fekan derken kaldırdık neyse

Benden yardım istiyolar ama ben az yukarı çıkıp manzara çekmeye başlıyorum, Olcay abi kızmamıştır inşallah

Yukarıdan manzaralar

Buradan bi uçsanız, hop Trovit yaylasında bulursunuz kendinizi

Neyse aşağısı Trıvit yaylası ve ineceğimiz yol gözüküyor, zik zak yapa yapa ineceğiz

Mazarayı bulmuşken sırayla fotoğraf alıyoruz

Olcay abinin motor burada çalışmıyor, ne yaptıysak çalışmadı, çaresiz aşağı kadar boş viteste iniyor Olcay abi

Ben biraz fotoğraf denemeleri yapıyorum, onlar aşağı iniyor tın tın.aşağıda karınca gibi gözüküyolar

Bayağı indiler

objektifimin ön tarafı çok fena ıslak ve silecek kuru birşeyim yok, , içi de biraz buğu yaptığından bundan sonraki fotoğraflar hep bir tarafı bulanık çıkıyor, ama bu fotoğraf hoşuma gitti

Neyse aşağı Trovit yaylasına iniyoruz, Sivas Kangalı bizi karşılıyor, motorları stop ediyoruz havlamasın ve ısırmasın diye
, sonra Olcay abi sanırım ayaklıktan kaynaklanan sorunu çözüyor ve motoru çalıştırıyor, o da ne , kangal ona doğru koşmaya başlıyor, hemen stop et diyoruz ve stop ediyor, kim motoru çalıştırsa o tarafa koşuyor

Bu arada önümüz derin bir su geçişi, basıp geçsek yapışırız suyun içine, akıntı da var ,
geri tarafta sadece yayalar için biraz geniş bir taştan köprü var, oradan da hızlı geçemeyiz
Neyse Olcay abi biraz ilerliyor motoru çalıştırmadan su geçişine doğru
sonra motoru çalıştırıyor, köpek o tarafa doğru koşarken biz de geri geri o taş köprüden geçiyoruz, bunu duyan köpek bu sefer dönüp bize doğru koşuyor, bu arada Olcay abi o dereden geçiyor karşıya, köpek de bize yaklaşıyor ve motorları stop ediyoruz yine, Köpek Gökhanın yanında,ben biraz daha yukarıda olduğumdan basıyorum gaza ilerliyorum , sonradan da Gökhan nasıl yaptıysa o da kurtuluyor köpekten

Olcay abi napıyon oralarda

Sanırım motorla uğraşırken elleri yağlandı

Neyse aşağı doğru inmeye devam ediyoruz

Elevit yaylası göründü, içimden çok seviniyorum, hesaplarıma göre İftara çok rahat yetişeceğiz eve

Ya objekifim çok fena buğu yaptı, yoksa bu fotoğraf çok net çıkacaktı

Çat'dan aşağı iniyoruz son gaz, yollar muhteşemdi, parkeli yolun nerdeyse tamamında otlar yetişmiş,arasıra toprak arasıra beton virajlı yolardan hiç durmadan Çamlıhemşine oradan da Ardeşenimize evlere ulaşıyoruz

Bizi izlediğiniz içim teşekkür ederiz
Çok keyifli geçti
Sis çamur yağmur dolu herşey vardı
Dağı tavaf ettik resmen
Gezi güzergahımız:
1-Ardeşen'den Palovit şelalesi
2-Amlakit Yaylası
3-Palovit Yaylası
4-Trovit Yaylası
5-Elevit Yaylası
6-Çat ve Çamlıhemşinden tekrar Ardeşen
İşte rotamız

Zilkale yolundan bir kare

Palovit Şelalesine az kaldı, ağaçların arasından yol muhteşem gözüküyor, hemen fotoğraf alıyoruz

Değişik bir poz verelim diyoruz

Ormanın içi çok süper gözüküyor

Aşağısı piknik alanı, çok süper bi yer

Bir köpek yaklaşıyor

Gökhanı çok sevdi köpek, bayağı oynadılar

bu köprü çok fotojenik duruyor, bayağı fotoğraf alıyoruz burdan

Palovit şelalesine geldik, motorları buraya parkediyoruz, hemen aşağısı uçurum, şelale

Şelaleyi gören yere doğru yürüyüruz az

işte şelale göründü

ikişerli fotoğraf alıyoruz

Bu da şelalenin boydan görünümü, şelale sanırım 30 metre ama bu civarlarda en çok su kapasitesi olan şelaleymiş

Burdan sonra ben bir teklif sunuyorum, diyorumki:
-Bu yoldan devam edersek birkaç yayla görürüz ve bu dağı dolaşarak Çat tarafına çıkarız, ama yolu garanti etmiyorum, ama yukarıda hava açık olup bulutların üzerine çıkabiliriz
Gökhan'a hiç inandırıcı gelmiyor , benim gezilerimin yüksek atraksiyonlu ve yollarının muhteşem! olduğundan her zaman şikayetçi ama çok da keyif alıyor her seferinde

Devasa bir ağaç ve sis, çok rahatlatıcı

Bu yoldan devam ediyoruz, zaten başka yol yok

Ağaçtan bir çıkıntı

Güzel manzaralar

Sol taraftan Pokut yaylasına yürüme yolu var

Tırmanıyoruz, yol acayip kaygan, yağmur yağıyor

Ağaç da çok fotojenik

Şimşekler gök gürültüleri, yol taşlık ve çamur, motorların arkası ata ata çıkıyoruz, burada bayağı cedelleştik çamurla, durdumu bi daha kalmak çok zor oluyor, bu arada makinem bayağı ıslandı , inşallah bozulmaz diye dua ediyorum

uzun soluklu bir su geçişi, bayağı derindi son kısımları, ama çok zevkli oldu

Bu arada böyle zorlu yerler ilk önce Olcay abi 150lik motoruyla geçip bi yokluyor yatağı, sonra biz geçiyoruz

Sırayla Gökhan ve ben de geçiyorum

Amlakit yaylasındayız

Manzara nefis

Gökhan Olcay abiye beni nasıl boğacağını anlatıyor sanırım

Gökhan beni boğarkene

Sakin ol Gökhan

Palovit Yaylasındayız, ilerde sol taraftaki yayla, bulutların üstüne çıktık sayılır

yoldaki beyazlığı görünce çok şaşırıyoruz ama bakıyoruz ki dolu yağmış ve çok fena yağmış, yerleri bembeyaz yapmış

Gökhan bitkin

Burası zirve , 2675 metre, çok fena manzaralı bir yer, bir sırt, buraya Palovitten resmen zikzak çize çize çıkıyoruz

Benim makine manzarayı seyrediyor

Olcay abi kros yapayım diyor, düşüşümü videoya al felan dedi ama ben şaka yapıyor sandım, ama fotoğrafladımi bakın noluyor

Gidiyor

Hooooop, yerde

Adım adım

Bakıyor ki motordan benzin akıyor, hemen koşup kaldırıyor motoru, gerçi hemen kaldıramıyor , az sonra

Ben bu arada manzara fotoğrafları çekmeye devam ediyorum, sol aşağıda küçüçük görünen evler Trovit Yaylası

Bu da yakınlaştırılmış görüntüsü

Neyse bu arada Gökhanla Olcay abi motoru kaldıramıyor, siz de şaşırdınız di mi, 120 kiloluk motor
valla 3 kişi zar zor kaldırdık, çünkü yer o kadar çamur ve kaygan ve orası da öyle dik ki, ayakta durmak ta zorlanıyoruz, tam kaldırıyoruz derken tekrar kayıyoruz, motor yine yerde fekan derken kaldırdık neyse

Benden yardım istiyolar ama ben az yukarı çıkıp manzara çekmeye başlıyorum, Olcay abi kızmamıştır inşallah

Yukarıdan manzaralar

Buradan bi uçsanız, hop Trovit yaylasında bulursunuz kendinizi

Neyse aşağısı Trıvit yaylası ve ineceğimiz yol gözüküyor, zik zak yapa yapa ineceğiz

Mazarayı bulmuşken sırayla fotoğraf alıyoruz

Olcay abinin motor burada çalışmıyor, ne yaptıysak çalışmadı, çaresiz aşağı kadar boş viteste iniyor Olcay abi

Ben biraz fotoğraf denemeleri yapıyorum, onlar aşağı iniyor tın tın.aşağıda karınca gibi gözüküyolar

Bayağı indiler

objektifimin ön tarafı çok fena ıslak ve silecek kuru birşeyim yok, , içi de biraz buğu yaptığından bundan sonraki fotoğraflar hep bir tarafı bulanık çıkıyor, ama bu fotoğraf hoşuma gitti

Neyse aşağı Trovit yaylasına iniyoruz, Sivas Kangalı bizi karşılıyor, motorları stop ediyoruz havlamasın ve ısırmasın diye

Bu arada önümüz derin bir su geçişi, basıp geçsek yapışırız suyun içine, akıntı da var ,
geri tarafta sadece yayalar için biraz geniş bir taştan köprü var, oradan da hızlı geçemeyiz
Neyse Olcay abi biraz ilerliyor motoru çalıştırmadan su geçişine doğru
sonra motoru çalıştırıyor, köpek o tarafa doğru koşarken biz de geri geri o taş köprüden geçiyoruz, bunu duyan köpek bu sefer dönüp bize doğru koşuyor, bu arada Olcay abi o dereden geçiyor karşıya, köpek de bize yaklaşıyor ve motorları stop ediyoruz yine, Köpek Gökhanın yanında,ben biraz daha yukarıda olduğumdan basıyorum gaza ilerliyorum , sonradan da Gökhan nasıl yaptıysa o da kurtuluyor köpekten

Olcay abi napıyon oralarda

Sanırım motorla uğraşırken elleri yağlandı

Neyse aşağı doğru inmeye devam ediyoruz

Elevit yaylası göründü, içimden çok seviniyorum, hesaplarıma göre İftara çok rahat yetişeceğiz eve

Ya objekifim çok fena buğu yaptı, yoksa bu fotoğraf çok net çıkacaktı

Çat'dan aşağı iniyoruz son gaz, yollar muhteşemdi, parkeli yolun nerdeyse tamamında otlar yetişmiş,arasıra toprak arasıra beton virajlı yolardan hiç durmadan Çamlıhemşine oradan da Ardeşenimize evlere ulaşıyoruz

Bizi izlediğiniz içim teşekkür ederiz