3 - 10 aralık rakı balık haftası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Güray abi o reklamı ilk izledigimde acayip etkilemişti beni.. Tekrar izlememe sebep olduğun için çok teşekkür ederim dostum :rendeer:

BBelt üstadım, birlikte sözleşmiştik bi kaç hafta önce hatırlarsan.
Lakin ben rakıyı su katmadan sek olarak severim.
En çokta üç aylarda cumaları içerim.
Sana uygunsa bi gün belirleyelim :bounce:

Hatırlamam mı ustam, hatırlıyorum elbette. Aahhh ah, ben de eskiden su katmadan içerdim mereti, artık kendime o kadar güvenemem herhalde :)

Üç aylarda cumaları fikri de süpermiş, zaten ibadettir başlı başına diyorsun :)

Yeri zamanı söyle ustam, hazır kıta bekliyorum...

Su katmadan içerim dedin ya, aklıma ne geldi:

Neyzen'i bir gün masasına davet etmiş Atatürk. Oturmuşlar. Yemekler gelmiş. Neyzen demiş ki, "Paşam, pilavla çok iyi gider bu meret". İçmişler. "Paşam, etle de çok iyi gider"... Onunla da iyi gider, bunula da iyi gider. Sonunda tatlılar gelmiş. Neyzen demiş ki "Paşam, tatlıyla da çok iyi gider". Paşa dayanamamış artık, "Eh be Neyzen, onunla iyi gider, bununla iyi gider, neyle gitmez bu?"... Neyzen cevaplamış, "Paşam suyla gitmiyor yahu!".

Hatırlamam mı ustam, hatırlıyorum elbette. Aahhh ah, ben de eskiden su katmadan içerdim mereti, artık kendime o kadar güvenemem herhalde :)

Neyzen'i bir gün masasına davet etmiş Atatürk. Oturmuşlar. Yemekler gelmiş. Neyzen demiş ki, "Paşam, pilavla çok iyi gider bu meret". İçmişler. "Paşam, etle de çok iyi gider"... Onunla da iyi gider, bunula da iyi gider. Sonunda tatlılar gelmiş. Neyzen demiş ki "Paşam, tatlıyla da çok iyi gider". Paşa dayanamamış artık, "Eh be Neyzen, onunla iyi gider, bununla iyi gider, neyle gitmez bu?"... Neyzen cevaplamış, "Paşam suyla gitmiyor yahu!".

Ben su katarımda yanında Su içmem daha okadar içici olamadık, harbiden yapalım musait bi Günde söle güzel biyerde Bi Rakı sofrası :)

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.

Neyzen abimin Atatürk ile bir çok defa rakı masasına oturmuşluğu var.

Hadi bir tanede benden olsun :)

Yeşilay cı bi profesör, alkolün zararları üzerine konferans veriyormuş.
Konferansa neyzeni zorla götürmüşler..

Profesör anlatmaya başlamış..

Şimdi eşşegin önüne iki tane kova koysak..
Bu kovaların birine su, diğerinde rakı koysak..
Eşşek hangisini içer? diye sormuş..

Herkes tek bir ağızdan ''Suyu içeerrrr...'' diye bağırmış.

*Peki neden suyu içer?

Neyzen cevap verir : Eşşekliğinden..

Daha sonra bu olayı Atatürk'e anlatırlar..
Neyzen'in bu espirisi Atatürk'ün çok hoşuna gider ve kendisini rakı içmek için evine davet eder..

Birlikte masaya otururlar.

*Neyzen ben senden daha iyi içerim!
-Paşam bende iyi içerim ama önce yemek yemem lazım! der..

Fakat neyzenin yiyeceği yemek bellidir..

Bir kasenin içine rakıyı boşaltır ve içine ekmek doğramaya başlar.
Ekmek parçaları rakıyı iyice çeker, ve kasenin içindeki rakıyı ve ekmeği sanki çorba içermiş gibi bitirir..

Daha sonrada : Yemeği yedik artık paşam.. Şimdi rakı içebiliriz der :)

Yahu Neyzen abim işin sırrına ermiş artık.
O adamı anlamak çok zor.
Aslına çok kolayda, biraz Can gözünün açık olması lazım.
Neyzen'e saraylar teklif etmişler, ama o gidip tabutların içinde yatarmış.

Kocaeli İl Temsilcisi
banları sıklaştıralım ey cemaat-ı mümin...:queen:

ahanda metede gelmiş şekerim nerlerdesin sen yauuu,:cherry: bir varsın bir yoksun oldu bu iş , ulem en sonunda acı biber sürcem ulem ağzına haberin ola :)

özletme bu kadar kendini bilader yahuu :rendeer:

rakıyıda sevmem balığıda ama köfte hamburger haftası olsa ii olurdu..

ahanda metede gelmiş şekerim nerlerdesin sen yauuu,:cherry: bir varsın bir yoksun oldu bu iş , ulem en sonunda acı biber sürcem ulem ağzına haberin ola :)

özletme bu kadar kendini bilader yahuu :rendeer:

İrfan Başçavuşum nasılsın...selam sevgiler olsun kardeşim...bir ay varsam 1 haftası banlı geçer..banla geçer...:p motor yok artık gari beni dahaa çokk özlersin...:p

.....

bu arada konuyla alakalı hepimiz içki içiyoruz değil mi...bu konuya yazanlar en azından içmekte...

şu detayıda eklemek isterim ki içki hususunda açık ve net ayetler var...içerken bunlarıda kulak ardı etmeyin yani...:king:

Sinancım Atatürk Neyzen Hacı Bektaş kelamları bir yana İslamın son kitabının emirleri bir yana değil mi güzel kardeşim...yani içkiyi içmenin dışında övmek de ayrı bir yanlış...istediğimiz kadar edepli de içsek dozunda da içsek gerçek olan budur...Allah sonumuzu hayır ede...:p

1- “Hurma ağaçlarının meyvesinden ve üzümlerden hem bir içki yapıyor, hem de güzel rızk ediniyorsunuz. Bunda aklı eren kavim için elbette ibret vardır.” (Nahl Sûresi, 67) Bu ayette içkinin güzel rızk olmadığı açıklanmıştır. Bu ayetin nüzulü ile, içkinin dinen tasvip edilmeyen bir madde olduğu anlaşıldığından, bazı sahabeler içkiyi terk etmişlerdi. Aslında bu ayetin inzali ile, içkinin ileride haram olacağı da anlaşılmıştı.

2- “Sana içkiyi ve kumarı soruyorlar. De ki: Onlarda hem günah, hem insanlar için faydalar vardır. Günahları ise faydalarından daha büyüktür.” (Bakara Sûresi, 219)

3- “Ey iman edenler! Siz sarhoşken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın.” (Nisa Sûresi, 43) Bu ayet-i kerime, sarhoşken namaz kılmayı men etmiştir. Bu durumda, beş vakit namazını hiç geçirmeksizin kılan bir sahabenin, gündüz iki namaz arasında içki içmemesi gerekiyordu. Aksi takdirde, yani gündüz iki namaz arasında içki içecek olsa, alkollü içkinin sarhoşluk edici tesiri geçmeyeceği için namazı kılamayacaktı. Belki yatsı namazından sonra içki içebilecekti. Bu durumda büyük bir sahabe kitlesi daha içkiden tamamen vazgeçmişlerdi. Çünkü alkole alışmış olan vücutlar, artık yavaş yavaş ondan uzaklaşıyordu.

4 -“Ey iman edenler! İçki, kumar, tapmaya mahsus dikili taşlar, fal okları ancak şeytanın amelinden birer murdardır. Onun için bunlardan kaçının ki, murada eresiniz.” (Maide Sûresi, 90)

5- “Şeytan, içkide ve kumarda aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı anmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymak ister. Artık siz hepiniz vazgeçtiniz değil mi?” (Maide Sûresi, 91)

vs.vs...bilgilerinize...

ama şimdi Kuran ne alaka oldu dimi...içki ayrı kuran ayrı...laiklik zaten böyle birşey...din işleri ayrı günah işleri ayrı...:queen:

biraz ondan bira zbundan türkiş style...

Son düzenleme:
Motosikleti
750x
Abi ne yaparsın..
Herkez bi yol tutturmuş gidiyor işte. :)
Şimdi tutupta mekkede, medresede, manastırda kilisede rakı balık muhabbetine giremem.
Meyhanede kerhanede de din iman işlerine giremem..
Aslında her muhabbete gelirim.
Ama her adamla muhabbet etmem.
Hoşlanmadığım adama cevap bile vermem.

Neyzen'den örnek vermemim sebebi, sevdiğim bir muhterem olmasından ziyade, muhabbetin neyzen'e gelmesidir.
Ama aynı zamanda eflatunuda severim, mevlanayı, şems tebriz-i, harabi, fuzuli ve pir sultanıda severim.
Bu insanların hepsi içlerinde ki ''benlik'' kalesini yıkmış kişilerdir.
Aslında sevdiğim çok şey var, savaşlar ve kavgalar dışında.

İşin din kısmına pek girmiyorum,
Çünkü İslam dini dışında hiç bi din hakkında bilgi sahibi değilim.
Gerçi İslam dini hakkında da pek bilgi sahibi değilim.
Hristiyanlık ve yahudilik hakkında hiç bi bilgim yok.
Bu dinler hakkında bilgi sahibi olmuş olsaydım, belki bu konuda fikrim değişebilirdi.
Bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında, nasıl fikir yürütebilirim değilmi?

Velhasıl kelam herkes bi yol tutturmuş gidiyor Mete abi.
İnsanları oldukları gibi kabul etmek dışında bi seçeneğimiz yok :)

Son düzenleme:
Burda bir anason kokusu var gibi inceden :)
Hakan abi bu iş sana düşer gibi topla bizi içelim muhabbetimiz güzelleşsin. :)

Abi ne yaparsın..
Herkez bi yol tutturmuş gidiyor işte. :)
Şimdi tutupta mekkede, medresede, manastırda kilisede rakı balık muhabbetine giremem.
Meyhanede kerhanede de din iman işlerine giremem..
Aslında her muhabbete gelirim.
Ama her adamla muhabbet etmem.
Hoşlanmadığım adama cevap bile vermem.

Neyzen'den örnek vermemim sebebi, sevdiğim bir muhterem olmasından ziyade, muhabbetin neyzen'e gelmesidir.
Ama aynı zamanda eflatunuda severim, mevlanayı, şems tebriz-i, harabi, fuzuli ve pir sultanıda severim.
Bu insanların hepsi içlerinde ki ''benlik'' kalesini yıkmış kişilerdir.
Aslında sevdiğim çok şey var, savaşlar ve kavgalar dışında.

İşin din kısmına pek girmiyorum,
Çünkü İslam dini dışında hiç bi din hakkında bilgi sahibi değilim.
Gerçi İslam dini hakkında da pek bilgi sahibi değilim.
Hristiyanlık ve yahudilik hakkında hiç bi bilgim yok.
Bu dinler hakkında bilgi sahibi olmuş olsaydım, belki bu konuda fikrim değişebilirdi.
Bilgi sahibi olmadığım bir konu hakkında, nasıl fikir yürütebilirim değilmi?

Velhasıl kelam herkes bi yol tutturmuş gidiyor Mete abi.
İnsanları oldukları gibi kabul etmek dışında bi seçeneğimiz yok :)

Evet haklısın Sinanım...alem bozulmuş...her anlamda yozlaşma benm anlayışıma göre kıyamet alametleri...toplumun raydan çıkması bence bu tarz işler...yani her dönem içki içildi...günahlar oldu...ama bu dönem kadar azmadı kimse...içki içmekle azılmıyorda bilinçli insanların dine islama yaklaşmaları gerekirken daha da ılımsız sevgisiz olduk...ibadetden bahsetmiyorum bile...sadece maçlarda bir araya gelen bir toplum maç çıkışında birbirini boğazlayabiliyor...kalbinde Allah sevgisi olan birinin onun emirlerine uymaması bana çok çılgınca geliyor...buna bende dahilim tabi...

Vay be, bi aklı başında mesaj yazan mete_han bey varmış, helal olsun. :)

Diğerlerine de bir şey demiyorum; şeytan zaten yakalarını bırakmış mission completed demiş, :mrgreen:

bilincli yapılan günahların tadı bir başka oluyor...hayır ibadet eksikliği iman zayıflığı bir yana...birde laiklik çıktı başımıza...

din işi ayrı kerhane işi ayrı gibi bir misyon yüklenen yoğun içerikli bir kelam...:queen: ulan tırto hem oruç tutup ramazan sonunda niye içiyosun dimi...:queen:

yüzümüzü batıya kıçımızı doğuya çevirdiğimizden kelli çok batıcı olduk...batıda ne varsa aynen almaya başladık...batıya sanal doğuya anal bir şekilde yaklaşıyoruz çünkü...

sanıyoruz ki İngilterede toplumlar sabahlara kadar pub larda içiyor her gün Mençıstır maçı izliyor sonrasıda sevişiyor...

sanıyoruz ki Hollanda da sabaha kadar devletin bedava olanak tanıdığı kokaini çekip yine sabahlara kadar sevişen çiftleşen bir klasik yaşam stili var...

Sanıyoruz ki Rusya da herkes birbirini düzüyor...hepside Azra Akından güzel Slav ırkları zabahlara kadar düzüşmekte...çalışmadan para havadan geliyor onlara...

Avrupa Amerika yatış ve düzüşte...çarklar nası dönüyor...asgari ücret diye bir şey var mı...

hristiyan olmak varmış dimi anasını satayım...oh mis pazardan pazara yalandan kiliseye ak oh mis dimi...5 vakit namaz kim kılcak dimi..:p

ohoo..orucda cabası...araplarda zaten dangalak...arap dinini ezbere uygulamaktansa batının yavşak stili daha hoş dimi...:p

anam babam karışmamış bana ne olacaksa olsun deyip kafayı kuma gömmek varken 1400 yıl önce inmiş ve şu anki güne adapte olmayan bir kitap...söylendiği şüpheli hadis ve ahmak kokuşmuş kıçlarını bile muhtemelen silmemiş 20 karılı imamların davranış tarzlarına uyan (dinde var olmayan mezhepler) hareketlerden oluşan bir dini uygulamak ne derece mantıklı değil mi...eğitim almış moderen batılı stilde kültürlü bir insanken Fasda burkayla yaşayan İranda yozlaşmış bir Arap kültürünü mü taklit edeyim dimi...:p

kızları yaşındaki hatunları koyunlarından çıkarmayan Cübbeli yavşakların döneklerin benim iç dünyamnda nasıl bir zelzele yaratmaları mümkün olabilir dimi...

Biz..yiyip içip zıçmaya devam edelim...gerisini boşver...

sanki hristiyanlarda hiç muhafazakar yok...

inanın Hristiyan Alemi tüm kokuşmuş müslüman geçinen yobazlardan daha hayırlıdır iddia ediyorum...

İsa Peygamberin öğretilerini nasıl aldılarsa alayımıza yaşam dersi verirler...Hristiyanları tanıdıkca müslümanlardan nefret etmeye başlarsınız...Yüce İslam bu müslümanların oluşturduğu imajla kirlendi..kirlenmeyede devam etmektedir...

...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

ne mutlu ki müslümanım...ne mutlu ki bilincli bir müslümanım...kokuşmuş ve yozlaşmışlardan uzak durmak benim onurumdur...ben müslümanlarla din kardeşi değilim...anlayış ve düşüncem bu mezhep kirliliğinden daha öte birşey...islamı mezhep sanan mezhep olarak yaşayan cahillerden koru beni ya rab...onların düşmanı yap...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yav hacım sövüyonmu seviyonmu? Ne demek istedin anlamadımki?:silent:

---------- Post added at 03:00 ---------- Previous post was at 02:54 ----------

ylvt.jpg
[/url][/IMG] bu arada buda benden olsun da konu biraz şenlensin ahhhh eski günler ahhh "BİZ ESKİDEN ESKİDEEENNN RAKIDA İÇERDİK TESTİDENN" pek olmadı ya idare ediverin artık:cherry:

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
çok menem birşeymiş gibi içki içmeyi güzel gösterdiniz bazı mesajlarınızda
şunca yuvayı yıkan, şunca ölüme sebebiyet veren içkiyi?
hani biz içmedikte enayilik ettik sandık bir an, o derece övdünüz mevzuyu
şeytan bu kadar çelemedi aklımızı inanın
çekilmiş bir kenarda övünüyordur belki de sizinle

insanı hayvandan ayıran tek şeyi "yani aklı" söndüren içkiden bahsediyoruz

içebilirsiniz, dökebilirsiniz yahut dilediğiniz şekilde fantezi kurabilirsiniz üzerinde; hayat sizin hayatınız, kime ne?
lakin kötü örnek olmayın

Motosikleti
750x

içebilirsiniz, dökebilirsiniz yahut dilediğiniz şekilde fantezi kurabilirsiniz üzerinde; hayat sizin hayatınız, kime ne?
lakin kötü örnek olmayın

Üstadım.
İçmeyi bilmedikten sonra, içtigin su bile ziyan.
Hadi içelim dediysek, ortalığı biribirine katalım demedik ki.
İçip içip evindeki karısını çolugunu çocuğuna zülüm edenlere zaten diyecek lafım yok.
Onlar zaten çevreye zarar.

Lakin içki muhabbetinden ziyade, beni üzen konu kelimelerin hakaret boyutuna taşınması.

Kocaeli İl Temsilcisi
arkadaşlar lütfen kimse kırılmasın birbirimizi kırmayalım , ve burası paylaşım yeridir,, iyi olanda , kötü olanda paylaşılır, içen içer, her koyun kendi bacağından asılacak, işin manevi yükünü , günahını yada sevabını herkez kendi çekecek ,

birbirimizin fikirlerine saygı göstermeliyiz , mete kankam zaten gerekeni söylemiş aynı fikirlerle ona katılıyorum ama :) arkadaşlarım üzerine alınmasınlar diye konu ile alakalı bir şeyler yazmak istemedim, ve tamda anladığım bu noktaya geleceğini tahmin etmediysem bende ne olayım ,

işin özeti bana göre tam olarak şudur aslında :)

bir konu açılmış rakı haftası diye ben duymamıştım şaşırdım şaka filan zannettim lakin böyle bir hafta vardır olamazmı ? :)

eeee alkolün konuşulduğu yeni rakı cümlelerinin gırla gittiği bir topikte tabiki ister istemez dini meselelerden konu açılacaktır konu sahibi arkadaşım buna hazırlıklı olmalı zaten :)

bunlar oldukça ince ve hassas konular olduğu için susumak her zaman için iyidir , alkolün bedene verdiği zararı zaten bilmeyen yok , işin manevi din kısmıda kişinin kendini ilgilendiren bir konudur ,

ben topiği başından sonuna dek takip ettim , ve gördüğüm , algıladığım yorum yazan tüm arkadaşların fikirleri kişisel, kendi adlarına konuşmuşlar, ben içsemde içmesemde ,önemli olan karşımdaki insanların fikirlerine saygı göstermektir ,

kimse burada zır cahil değil , içende içmeyende az çok vebalini, günahını sevabını biliyor , onun için kalkıp yavvv içkinin reklamını yapıyorsunuz iyi bir şey yapmıyorsunuz , dinimizde haram vs. tarzı yorum yazmaktansa hiç yazmamayı yeğlerim ,

sadece şunu söylemek isterim benim babam 5 vakit namazını bildim bileli kaçırmaz ama şuur altımda sanki bir kaç bira içtiğini hatırlar gibiyim çocukluğumda ,

ne mutludurki tüm kötü alışkanlığı olmayan arkadaşlarıma , onlara gıptayla bakarım ohhh misss tertemiz bir karaciğer, sigara yok alkol yok ,

peki kalp ? kalp , bozuksa ne olacak ?

yani kısaca şöyle söylemek gerek alkol dinen haramdır bunu bilmeyen varmı yok ? :), benedene veridiği tahribatı bilmeyen varmı yok :)?

özenmeye zaten hiç gerek yok ,

e o zaman sorun nerde ? :) içen içer içmeyen içmez hepsi bu :)

valla acayip bişeyler oldu bişeyler karaladım sürçü lisan ettiysem affola ...:rendeer:

Vay be, bi aklı başında mesaj yazan mete_han bey varmış, helal olsun. :)

Diğerlerine de bir şey demiyorum; şeytan zaten yakalarını bırakmış mission completed demiş, ne b.k yerseler yesinler. :mrgreen:

Adil davranmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun kaç para
Hırka , tesbih , post , seccade güzel ama
Tanrı kanar mı bunlara

----------------------------------------

bira şarap içiyorsam sanane
yoksa sana zararı içerim
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Dün akşam seyahatten döndüm Cuma akşam Dubaiye gidecektim lakin noel sebebiyle firma işi rölantiye almış 5 ocağa kaldı, şimdi evden çıkıp balık alıp akşama hazırlık yapmam lazım, ancak terbiye olur.:pl:

Çupra bakayım yoksa levrek alırım. Bostanlı barınağa bir gideyim.

Arkadaşlar bu topiğe ilişkin bir şey söylemek istiyorum tabi izninizle;
İlk olarak eğlence ve eğlenmek farklılıklar arz eden bir eylem yada eylemsizliktir o yüzden farklılıklar toplumsal kültürün ve yapının aslında yansımasıdır,
ikinci olarakta eğlenmek ve eğlendirmek cidden çok eğlenceli bir şeydir,
üçüncü olarak ta olayın dinsel -bütünsel boyutu kişileri bağlar kendi şahsiyetlerinde,
ve son olarakta kardeşim rakı içmene gerek yok damardan kullan artık sizleri rakı falan kesmez dermişim..........

özel not:rakı parasını benzine yatır gazla derim her zaman...burası motosiklet sitesi meyhane köşesi değil ama dostluklara sıcaklıklara dair paylaşımlarında olması güzel ve kaçınılmazdır ...
Bunu yazan hayabusa kim olursan ol gel muhabbet buysa........................................

---------- Post added at 14:49 ---------- Previous post was at 14:47 ----------

Adil davranmadıktan sonra
Hacı hoca olmuşsun kaç para
Hırka , tesbih , post , seccade güzel ama
Tanrı kanar mı bunlara

----------------------------------------

bira şarap içiyorsam sanane
yoksa sana zararı içerim
ikimiz de gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Üstad damardan girmişssin yine....

---------- Post added at 14:52 ---------- Previous post was at 14:49 ----------

lakin kötü örnek olmayın

Vallaha sen de haklısın....ama herşey insan için insanda zekasını kullansın artık değilmi.....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar