2T & 4T ???????

Günümüzde motorsikletlerde genellikle 4 zamanlı motorlar kullanılıyor ama bazı performanslı motorsikletlerde de 2 zamanlı kullanıla biliniyor. 2 zamanlıların avantajları ve dez avantajları nelerdir?????

Süper Moderatör (BBRR)
ilk farkeden performans 125 cc 4 zamanlı bir sport (cbr 125) 13,2 beygir güç üretirken aynı cc de 2 zamanlı bir motor (RS REPLICA 125 aprilla) 29 beygir güç üretmekte yani performans iki katından fazla izanması zor ama 125 cc 2 zamanlı bir süper sport 160-170 km/h gibi hızlara çıkabilmektedir tabiki bu yakıttada çok büyük sarfiyat farkıdır :bounce:

benim merak ettiğim yakıtı veya çevreye verdiği zararlardan ziyade. ömrü ne kadar kısadır 4 zamanlılardan ve performansı 4 zamanlılara göre ne ölçüde fazla veya azdır ???

atv satın almak istiyorum elimde 3 seçenek var
1- kanuni 110cc 4 zamanlı yarı otomatik 3 ileri 1 geri 8bg, 3800YTL
2- dinli (ankarada honda bayisi satıyo)italyan, 100cc, 2zamanlı, 9bg, cvt şanzıman
5500ytl
3-yamaha 200cc 2zamanlı 6ileri manuel tahminen 20 veya 25 bg civarıdır, 6100ytl

Süper Moderatör (BBRR)
ve performansı 4 zamanlılara göre ne ölçüde fazla veya azdır ???
buna cevap verdik motor ömründe ne kadar fark eder bunu ancak her ikik motoruda kullanan biri cevaplar

3-yamaha 200cc 2zamanlı 6ileri manuel tahminen 20 veya 25 bg civarıdır, 6100ytl
hadi yine şanslısın yanımda QUAD safari yapan ve elinde 3-4 marka atv olan bir abim var yamaha alsın fazlada düşünmesin diyo :bounce:

bence de ondaki atvler nelerdir peki başka alternatif varmı türkiye de
ben bu kadar bulabildim fiyatları uygun abi bilir :)

bi soru daha iyice konunun dışına çıktık ama :)
honda 250 cbf. 2zam. 200cc lik bi atv nin yerini tutamaz değil mi ?? (eğlence olarak)

Süper Moderatör (BBRR)
bombardier in şaftlı vede zincieli olmak üzere iki modeli var en iyileri bunlar eğer off road yapmayı düşünüyosan zincirli yok şehir içinde kullanıcam dersen şaftlıyı tavsiye ediyor kymko atv lerde iyidir diyo ama yamaha vede bombardier en iileridir
sıfırı 10000 ytl civarı işte sen ikinci elini hesap et :bounce:

Merhaba

2 Zamanlı mekanik parçaların azlığı sebebiyle çok daha devirli ve ucuz motorlardır. Devir istenen yerlerde daha çok kullanılır. Daha küçük motorlar üretilebilir(maket motorları). 4 zamanlıda parça sayısının fazlalığı bunu kısıtlar. Üretim maliyetleri düşüktür ve üretim aşamasında komplike işlemlerin sayısı azdır. Çevreye daha zararlıdır. Güç dağılımı iyi değildir. Belli bir oranda yağ ile karıştırılan benzin ile çalışır ve yağlanmasının böyle sağlar. Buda ek maliyet getirir yağ parası çıkar ama gözardı edilebilir. Daha sık motor yağını değiştirmeniz gerekir. Çünkü daha kurumlu yanma, egzoz gazı ve emilen benzin ile motor yağı kısa sürede kirlenir. Tamir'i ucuzdur çünkü parçaları basittir.

görüşmek üzere.

Makine, peki 200 cc lik bi yamaha atv'yi hiç durmadan kaç saat gidebilirim? ve yamaha marka bi atv de, 2 zamanlı motorlarda yaşanan sık sorunlarla karşılaşır mıyım, yoksa yamaha olması sebebiyle daha az mı zahmeti olur.

Konuyu açan arkadaşın açtığı konuda sordugu soruyaaa verilen yanıtlarla hiç alakası olmadı galibaaa. Sürekli başka başka sorular soruyooooo.

-Tam olarak öğrenmek istediklerini toplu halde yazsaydın inan bir çırpıda tüm bilgiler ayağına kadar gelirdi. madbiker. kolay gelsin
umarım aklına takılan tüm sorulara cevap bulursun....

Motorsikletler artık çok daha güvenli ...
http://arabam.milliyet.com.tr/haberalt.asp?PID=1412&HID=1&haberID=275828
-----------------------------------------------------------------------
Motosiklet Video Adres ve Yamaha YBR 125 ile ilgili Siteler
http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6854
-----------------------------------------------------------------------
Tüketim Hesapları-2-4 Zamanlı Motorlar ve Diğer bilgilerim..
http://www.motosiklet.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=6850

hocam ben tüketim falan araştırmıyorum ben 2 zaman avantaj ve dezavantajlarını araştırıyorum. tamam anladım 2 zamanlı motorları sevmiyorsun ama bu beni ilgilendirmiyo ben nasıl çalıştığını da sormadım. (soruyu 1 veya 2 kere daha oku) 2 zamanlı motorların kullanılmasının ucuz olmasının yanında başka avantajları da var ben bunları araştırıyordum, gerçi bu süre zarfında burdan olmasa da motorsiklet teknikerlerinden cevapları aldım.

madbiker : soğutması sorunsuz olduğu ve benzin koyduğun sürece istediğin kadar.

Makine, son olarak şu kanaatteyim
2 zam. 200cc lik 6 vitesli yamaha'nın
2 zam. 100cc lik cvt şanzımanlı italyan ve
4 zam. 100cc lik kanuni den
daha sorunsuz çalışacağını ve şanzımanı sayesinde yakıt tüketiminin de bu atv lere yakın olacağını düşünüyorum.
benim 1.8 16v aracım ort. 7.5-8 Lt yakıyo 100 km de
bu motor da yaksın en fazla 5 Lt
fikirlerinizi bekliyorum :)

ilk paragraf kayboldu sandım ikiside aynı kusura bakma istediğini kale al :)

Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
altalta aynı içerikli veya ayrı içerikli mesaj atmak flood oldugu için yasaktır. Aklınıza sonradan bir şey gelirse postunuzun altında cevap yoksa önceki mesajınızda DEĞİŞTİR butonuna tıklayarak o mesajına ekleme yapınız... Flood içerikli mesajlar silinir. Tekrarı halinde kullanıcıda art niyet tespit edilirse forumdan uzaklastırılır...

- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
- FLOOD= Arka arkaya atılan mesaj arada başka bir cevap olmadan aynı üyenin birden fazla mesaj atması
********************I**********************

Hımm Teknolojik olarak Yamaha oldukça avantajlı görünüyor. Kesinlikle Yamaha'derim. Kanuni düşük hacim sebebiyle istenileni veremeyebilir. cvt arazide ne kadar dayanıklı olur şüpheli. Bence arazi için cvt iyi bir seçim değil. Yamaha iyi.

Görüşmek üzere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar