Bu sene yapılan cumhuriyet korteji tam bir faciaydı. Bende oradaydım. İnanılmaz kalabalık motosiklet sürücüleri vardı fakat bir denetim bir düzen yoktu. Sadece organizasyonu düzenleyen kırmızı yelekli TMP üyeleri otelin önünde işte yolu kapatmayın, burada yer kalmadı şuraya parkedin uyarıları harici hiçbirşey yapılmadı. Yaptığım izlenide gördüğüm korteje katılmak ve toplu sürüş heyecanını yaşamak için motoru alan gelmişti. 1 haftalık motorcuda vardı 10 yıllık motorcuda. Daha önce arkadaşlarıyla toplu sürüş yapmış kişilerde vardı hiç birileriyle kordineli sürmemiş motorcularda.
O gün yaşadıklarımı belki organizasyonu yapmaya çalışanlar okuyup düşünür diye anlatmak istiyorum.. ( Korteje en son 3 ve 4 sene önce katılmıştım. Tehlikeli bulduğum için katılma taraftarı olmasamda çok sevdiğimiz bir büyüğümüz çağırdığı için orada olmak destek vermek istedim. )
11.00 da oradaydım. Herkes gelişi güzel park etmeye ve toplanmaya başladı. Kimi trafiği kesti kimi otoparkların önüne parketti kimi otelin önünü kapattı vs vs. 12.30 da bir an birşey oldu 3 5 motorcu hareket etmeye başladı ardından herkes onları takip edip bir curcuna yaşandı ve herkes durdu. Ne kalabalığın önü gözüküyor ne arkası önünüzdeki giderse gidiyorsunuz. Kortej tam 1 de hareket etmeye başladı diyemiyeceğim önümdekiler gittikçe bende gitmeye başladım. Ha bu arada kalabalık ve sıkışıklıkta arkasındaki motorcuyu düşünmeden dip gaz çeken mt07, fazer ve varederolara söyleyecek söz bulamıyorum. Dumanı ve kokusu kaç gün sonra üzerimden çıkacak bilmiyorum. Neyse çıktık yola cadde bostan harika fenerbahçeye kadar halk el sallıyor kameralar kayıtta tam bir çoşku havası. Tam e5 çıktık kaza olmuş. Kimse ne yapacağını bilmiyor videoda izleyebilirsiniz. Kimi duruyor kimi gidiyor, bir yandan trafik kesilmiş... Gerçekten kaos. Orada yardım için herkes durmuş zaten, kırmızı yelekli arkadaşlardan biri devam edin dedi. Tamam organize ediliyordur diye devam ettim. Gidiyoruz ama kortej falan yalan oldu artık çünkü asıl bu organisazyonu yapan ekip en önde olanlardan habersiz keyifli keyifli sürüyorlar. Geride kalanlar köprüde arabaların arasında güç bela ilerliyor bazı motorcular kalabalığa güvenip arabaların önünü kesiyor arabalar sinirleniyor sinirler geriliyor. Köprüde hatırlayamadım iki motorcu ya xsr ya mt kullanıcısı nasıl sohbet ediyorlar bir şeridi kapatmışlar dünyalar umrunda değil. Önüne bakmıyor arkasına bakmıyor.. Neyse beşiktaş ayrımıına çıktık herkes dağıldı 3 5 motor beşiktaşa döndü yarısı e 5 üzerinde bekliyor vs. Hiç görevli veya organizasyondan bir adam yok. Neyse dedik edirnekapı mezarlığa gidelim bari herkes orada olacaktır. Gidilen yer harita üzerindeki edirnekapı şehitliği değil. Sakızağacı şehitliği tarafındaki edirnekapı şehitliğinin 2. kısmı bunu bulmak için heralde edirnekapı tarafındaki tüm sehitliklere baktım. Tüm motorcular soruyor abi yolu biliyormusun

yok diyorum beni takip ediyorlar eve gitsem arkamdan gelecek 20 motor. Gün sonunda mezarlığa girip dua edip bölgeden ayrıldım.
Tecrübelerimi paylaşmamın sebebi belki bu işi yapıyoruz diyen grup üyeleri veya bu organizasyona dahil olan tmp üyeleri okur olayın farkına varır ve birdahaki sefere organizasyon yaparken bunları kurgulayarak organize eder. Haberlerde köprüden geçen motorcuları görünce şaşırdım

dedim bunlar kortej ise biz neye katıldık. Yani kopuk kopuk amaçsız düzensiz organizasyonsuz bir gündü.
Lütfen toplu sürüşlerde motor vitesteyken egzozunuzun fantezisine kapılıp en büyük benimki nidalarıyla gaz çekmeyin. Arkanızdaki sürücüde bir canlı nefes alıyor. Böyle motosikleti debriyajı şişirip sonra en ufak bir kaçırmada dünkü kaza gibi önünüzdekinin üzerine binersiniz. Çok geçmiş olsun görünce çok üzüldüm fakat böyle bir kazanın olacağı daha suadiyede otelin önünden bile belliydi. Belki benden yaşça çok daha büyük kişiler görevliler bu durumu görüyor fakat insanların yüksek egoları nedeniyle duruma müdahale etmiyorlardı. Kortej böyle sorumsuz düzensiz olduğu sürece birdaha katılmayacağım.