adamın söylediği bana mantıklı geldi.bu ehliyet alma sistemi ne kadar boktan bir sistem olduğunu cümle alem biliyor zaten, o yüzden mantıklı geldi. ülkemizde bu sistemle işleyen başka bir olay var mı,veya varsa ben bilmiyorum,varsa söyleyebilirsiniz hem öğrenmiş olurum.
EĞİTİMİ ÖZEL KURUM VERİYOR,SINAVINI DEVLET YAPIYOR.." böyle bir saçmalık olabilir mi ? madem devlet bir belge verecek,onun eğitimini de devlet vermeli. veyahut eğitimi özel versin ama sınavı da özel kurum yapsın,ama o zaman da usulsüzlükler olabilir.(sanki şimdi yok..özel kurs ne kadar öğretiyor,nereden biliyorsun ki adaya ne kadar eğitim verildi.eğitim veren hocaların bilgisi ne kadar? bu hocaları sınava alıyorlar mı mesela?sürücü kursları denetleniyor mu ?
ben a2 ehliyet almak için gezmediğim sürücü kursu kalmadı. bütün sürücü kursalarından şunu duydum : beyefendi, eğer motosiklet kullanmayı bilmiyorsanız sizi kursa alamayız..:sunny::sunny::sunny: peki dedim size bu parayı(500tl istiyor bide) neden vereceğim ben? öğrenmnek için değil mi ? motoksiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum,siz bana öğretiyorsunuz ve bunu da ehliyet ile belgeliyorum.. ben motosiklet kullanmayı bilsem size neden geleyim zaten ? sırf para için öyle mi ? adamın verdiği cevap : siz bilirsiniz,bizim bir kontenjanımız var,ben sizi alarak kontenjanımı dolduruyorum,sizin yerinize b alacak birini alırım daha fazla para kazanırım.
ben bunları duyduktan sonra ettiğim küfürün haddi hesabı kalmadı. şimdi böyle bir sistem ortadayken, adamların 1 günlük fazla yevmiye almak için kursiyerleri bırakması bana çok normal geldi,açıkçası da inandım.