250cc'lik Hangi Motor?

Arkadaşlar Bir kaç ay içinde ehliyet alıp 250cc ile Başlamayı Düşünüyorum ama bir konuda çok kararsızım.0 Km Almayı Düşünüyorum. Bütçem ise 10.000-15.000 TL.Aynı Zamanda Sıfır Almam Mantıklı mı,İyi Mi?

2015 Honda Cbr 250R'mı
2015 Yamaha YZF R25'mi
2015 Kawasaki Ninja 250SL'mi
Yoksa başka Bir 250cc 'mi

Tavsiyelerinizi Bekliyorum. Bu Arada Benim Ses hastalığım var :) Yani nasıl desem, Öyle Scooter Gibi Ses çıkartsın istemiyorum. Yürekten Gelecek o ses :queen:

Diğer Anlamlarda Nasıl, Yedek parça-Yakıt vs. Gibi
Bildiğim kadarıyla Cbr'ın yedek parçası çok ve ucuz ,yakıt az yakıyor gibi. Diğerleri hakkında bilginiz varsa yazabilirmisiniz

Daha yaşın 18 olmuş, olmamış.
Ehliyeti bile almamışsın, tecrüben yok.
Geçen ağustosta da bir konu açmışsın 250 CC başlanır mı, hayalim 1000RR vs diye.
Sana tavsiye vereyim. Bahsettiğin motorlardan hiç birini almayacaksın bu belli boşa milleti yorma.
Scooter gibi sesi çıksın istemiyorum demişsin. İyi hoş güzelde dur bakalım sen o scooterı bile sürebilecek misin? Şekil için motora binilmez. Herkes ister şekli iyi olsun, sesi çıksın diye.
Diyorsun ki parçası ucuz olsun. Be hey güzel kardeşim o sesi çıkarmak için bile en basitinden egzoz alacaksın, fiyatlarına baktın mı?
Birde üstüne 10-15 BİN TL bütçe var diyorsun. E adama sorarlar sen bu motordan düşmeyecek misin? "Düştüğümde asfalttan beni ıspatula ile mi kazıyacaklar?" diyede mi düşünmedin? Hani ekipman bütçen?
Kısacası her motorda olduğu gibi o motorlara binmek için de ehliyet+ekipman+EĞİTİM+bilinç gerek. Sende gördüğüm kadarıyla hiç birisi yok.
Aklını başına topla, kızları değil canını düşün. Zamanı gelince inşallah 1000RR ile fotoğraflarını görür mutlu oluruz. Allah yolunu açık etsin, kaza bela vermesin.

Haklı sayılırsın abim,saygı duyuyorum ama diğer konuları okuduysan bir kaç tecrübem olduğunu okurdun abicim,5-6 kez scooter kullandım 2- 3 kezde çita sürdüm. Azda olsa tecrübem var. Dün açtığım konuda da her şeyi ince ayrıntısına kadar sordum 2 bin tl de ekipman bütçem var bir ay sonrada 700 tl ye kursa başlıyorum. Kızlarla da çok alakam yok . Kız arkadaşım var zaten . Ben zaten abim önce ehliyet sonra güvenlik en sona motor diyorum abim.1000rr konusunda da o ancak zaten benim için 30-40 yaşına vardığımda sahip olurum. Yorumun ve düşüncen için çok teşekkür ederim abim. Saygılar :)

Bende bu bütçeyle motosiklet alacaktım ama aile konseyinden onay çıkmadı :pr:
Bekar olmak varmış arkadaş :salut:

Haklı sayılırsın abim,saygı duyuyorum ama diğer konuları okuduysan bir kaç tecrübem olduğunu okurdun abicim,5-6 kez scooter kullandım 2- 3 kezde çita sürdüm. Azda olsa tecrübem var. Dün açtığım konuda da her şeyi ince ayrıntısına kadar sordum 2 bin tl de ekipman bütçem var bir ay sonrada 700 tl ye kursa başlıyorum. Kızlarla da çok alakam yok . Kız arkadaşım var zaten . Ben zaten abim önce ehliyet sonra güvenlik en sona motor diyorum abim.1000rr konusunda da o ancak zaten benim için 30-40 yaşına vardığımda sahip olurum. Yorumun ve düşüncen için çok teşekkür ederim abim. Saygılar :)
canım kardeşim, bu yazdıkların tecrübe olarak sayılmaz dicem kızacaksın. bizde senin gibi bu yollardan geçtik bizi bu şekilde uyaran olmadı. bence uyarılara kulak versen daha upuzuuun bir süre motosiklet sürmenin keyfine varırsın. siz yaşıyorsunuz diceksin biliyorum biz niye yaşamayalım. bu uyarılar sen ve senin gibi güzel kardeşlerimizin acı haberlerini duymamak onların mutlu mutlu bu sevdaya devam etmelerini istediğimizden yapıyoruz. tabiki karar senin olacak istediğin 1000RR ına kavuşman dileğiyle.

ninja 300 tadını almak istersen çok yakar...

ninja, r25 i yiyor... ama r25 ninjaya oranla daha az yakar.

ben olsam ikinci el cbr250 yeni kasa düşünürüm, çok keyifli bir makine.

Aynı alımı bende yapacağım ve Yamaha ile Sl25 Z arasında gidip geliyorum...
Marka model karar verince konuşalım birlikte alırsak belki indirim daha fazla olur :)

R25 başlangıç motoru olarak tavsiye etmem, zaptetmesi diğerlerine göre daha zordur.
boyunu ve kilonu yazsaydın ona göre daha iyi öneriler gelebilir.

R 25 evet başlangıç için hemen hemen aynı yorumlar var.
Mesela 1.80' 78Kg durumundayım. SL 250 ufak kaçar diyor herkes denemeden karar vermemek gerek...

Arkadaşlar tecrübe dediğimiz olay motosiklet sürmek değildir. Yolda geçen birine 10 yaşında bile olsa benim motosikleti versem sürer, buna kimsenin itirazı yok zaten. Tecrübe, motoru satın alıp uzun süre kullanmaktır. Ben yüksek CC ile başlamadığım için şükrediyorum. Sana önerim en azından 200 veya 125'lik bir motor ile başlaman. Ha olmaz diyorsan CBR250 öneririm. Umarım 1-2 ay sonra sıkılıp satmazsın motosikleti.

Neyse biz ne yazsak boş buraya :) Hayırlısı olur umarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar