250CC'den HD veya Shadow'a geçilir mi ?

Motosikleti
Ns200 15"
yanlış bilmiyorsam iron 883 1.5 litre civarı benzin kalınca o ışığı yakıyordu; ilk benzinliğe gitmeden motor ölür muhtemel :D

edit: 3 litre imiş. heh hiç yoktan iyidir :D
Yine 50-60 kilometre gider bence, çokta can sıkıcı bir durumu yok sanki. :)

Motosikleti
D400
Yine 50-60 kilometre gider bence, çokta can sıkıcı bir durumu yok sanki. :)

HD için bilmiyorum ancak dominarda düşük benzin sıkıntı yaratıyor zamanla, bu nedenle 2 diş kalınca uyarı veriyor makına.
Az benzinle kullanmak çok doğru değil, ha biniliyor takip edilir zor birşey değil ama bence konfor olarak olması gereken birşey.

herkesin kendi tercihi tabi. ben benzın takıp etmekten rahatsız oluyordum ılk motorumda gösterge bozuktu :D

Motosikleti
Ns200 15"
HD için bilmiyorum ancak dominarda düşük benzin sıkıntı yaratıyor zamanla, bu nedenle 2 diş kalınca uyarı veriyor makına.
Az benzinle kullanmak çok doğru değil, ha biniliyor takip edilir zor birşey değil ama bence konfor olarak olması gereken birşey.

herkesin kendi tercihi tabi. ben benzın takıp etmekten rahatsız oluyordum ılk motorumda gösterge bozuktu :D
Kimi göstergeler çok saçma oluyor ama mesela benim Spontini, ilk yarı depo çok yavaş iniyor arından kırmızıya kadar hızlı iniyor bundan sonrada baya uzun gidiyor.

Motosikletle tanıştığım Cg'de öyleydi, hatta bir ara göstergesi bile yoktu depo içine bakıp "hee daha var devamke" diyip devam ederdim.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Benim motorda yanlış hatırlamıyorsam trip sıfırladığında 180km civarı ışık yanıyordu. 12,5Lt depo olduğunu ve 100km'de yaklaşık 5.5 lt ortalama yaktığını varsayarsak yaklaşık 50km menzil bırakıyor. Bu da bir hayli yeterli. Sonuçta uzun yol motoru değil bunlar. Sportster cadde motorudur.

Ama illa rahatsız ediyorsa benzin göstergesi takılabiliyor. Harley'de herşey paraya bakar.

4-5-gallon-tank-on-2022-iron-883-v0-4qnkph3uwpjd1.jpg

Bu arada Mx5'te benzin göstergesi vardı ama ışık yoktu mesela, Bence bu daha kötü :)

Motosikleti
mondial nevada
Yorumlarınız için teşekkürler dostlar, Ankara içi temiz bir 883 veya forty-eight bakmaya başladım hangisi çıkarsa bahtıma :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
o da garip.

benzin göstergesi bence devir göstergesinden daha önemli.
Yok yahu alışınca gözün aramıyor bile. Benim rahmetli Er6F'de de benzin göstergesi yoktu, çeyrek depoya indiğinde ışık yanardı. Ben pek ışık yaktırmadan 220-230 km'de bir yakıt deposunu fullerdim.

Motosikleti
D400
Yok yahu alışınca gözün aramıyor bile. Benim rahmetli Er6F'de de benzin göstergesi yoktu, çeyrek depoya indiğinde ışık yanardı. Ben pek ışık yaktırmadan 220-230 km'de bir yakıt deposunu fullerdim.

sen çok aktif biniyon abi, ben bazen lastiği benzini unutuyorum bile. takip etmekten hoşlanmıyorum.

hatta dediğim gibi ilk motorumda takip ederken bile karıştırıp yolda kaldım :D

Hız / Boş / Benzin

bu 3 gösterge bana yetiyor.

Motosikleti
Hyosung GV 250
o da garip.

benzin göstergesi bence devir göstergesinden daha önemli.
Devir göstergesi ile karbüratör rölanti ayarı yapılıyor. Benzini ben şuradan anlıyordum. Motoru salla. Çalkantı sesi geliyorsa benzin var. Tripmetrede 200 km'yi gördüğünde de usluca benzinciye git.

Motorumda 2 gösterge olsa devir ve tripmetre koyardım sadece.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Benda konusunda su video belki fikir verir:

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Super Meteor 650 ye de bir bakabilirsiniz. Bir japon ya da HD kalitesi yok ama ABS var.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Indian Scout'u test surusunde kullanmistim. Gucu 250 CC'den sonra buyuk bir sicrama yasatiyor ama o kadar da fazla degil. 250'deki gibi uzamak icin gazi sert acmazsaniz hic sorun olmaz. Ancak beni en cok sasirtan motorun dengesiydi. Ben herhalde bunu zar zor zaptederim dedim ama motor o kadar dengeli idi ki anlatamam. Harekete gecer gecmez motor dengeyi asla kaybetmiyor. Sehir icinde filtreleme de yaptim cokca. Eger araya sigiyorsa korkmadan o aralardan gecmeye imkan taniyor.

Dediginiz modeller ayni kefede mi bilemem cunku bu siniflara hic ilgim yok, ama gorundukleri kadar kullanmasi zor degiller diyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar