Sevgili vespa sever kardeşim
Herkese merhaba,
2013 yılından beri vespa kullanan yalı 39 olan biri olarak yorumlarda dikkatimi çeken bazı cümlelere yorum yapıp , geziyi yapan arkadaşlara izinleri olursa birkaç soru sormak istiyorum.
Öncelikle şu küçük cc ile şuraya buraya gidilir mi olayını gelin şöyle anlatayım.
Bisiklet ile bir şehirde mesela istanbulda, yaz yada kış, atıyorum haritaya bakıp kartaldan beylikdüzüne giden, gezme eğlenme meraklısı kişi nasıl gidiyor sizce?
Büyütelim olayı ; bisiklet ile Türkiye turu yapan yada bölgesel tur yapan onlarca insan da var. Bi tık daha ilerleyip, dünya turu yapanda.
sizce bu insanların hepsi fakir de motor veya arabaya parası yetmez mi? Yoksa bu kişilerin amacı o işi o araçla yapmak mı? Delilik diyen, salaklık diyen bi kitle var. Bu kitle ruh hastası olabilir, dünyaya neden geldiğini bilmeyen de. Bikere o grubu boşverin. Ama dikkat edin dostlar, bi sonraki evre küçük cc ile şehir dışına, ülke dışına gidilir mi salaklık git git bitmez demekte hatadır. Bence çooook büyük bi çaresizlik hatta. Yani neresinden tutalım ki? Hayata geldik gidiyoruz. Bu işi illaha harley ile mi fiat egea ilemi jeep ilemi racer motor ile mi bisiklet ilemi yapacagız sorusu ne kadar gerek li? Mesele sen neyi seviyorsun, nenkadar dayanma gücün var neyden zevk alıyorsun? olay bu.
Evet.
Küçük teker, evet 100 cc 250 cc zor.. evet git git bitmez.E iyide dostlar, amaç gitmek olsa adam uçağa binmez mi? Yok hem gitsin hem motor olsun e belki adamım parası 150.000 tl lik 100.000 tl. lik motora degil, 50.000 tl lik motora yetti. ne yani hayatına bunu yapmadan, buntura bu heyecana bulaşmadan mı son versin?
yada daha beter bi sorum var: Yahu adam ondam zevk alıyor bizene. insanalrın acı çekme sebebinede mi karışcaz.. Bizim ülke böyle.. Yerindr olsam sarı almam, kırmızı alırım, yerinde olsam şu yoldan gitmem burdan buraya giderim. yerinde olsa o parayı buna vermem.. apartmanda boya yaparsın eve gelip ayy cok kötü ben olsam bu renk yapmam.. bi ton.. ben oyle adamlara istersen sana verim evimi senn olaun motorun yada. al diledigin gibi istedgin yap diyorum.
100 cc px200 px100 ile baba oğul 2011 de italya ya gtti.
nasıl? yoruldular dimi.? evet.. ama inanın bun2 arkadas dahil, sevmediği haz almadığı bi aracla gitseydi beyın mutluluk hormonu salgılamaz o yollar bitmezdi.
şimdi sallayın bu sacma fiktri..heryere herşeyşe at ile de gidilir.. mesele ne kadar sabrın var, ne kadar hızlı gitmek istersin, ne zaman varmak istersin, yolda ne yaşamak istersin... olay bu.. ben deli bi adamım dyosan bas gaza 150 180.ile racing ile git.. yada ben giderken gökyüzümü seyre dalcam dersen 90 cc vespaya bin tırım tırım git..
yok xmax yok honda vespa kavazaki vs.. amaç gitmek mi? traktör de olsa gidersin.. amac vespa ile gitmekmi? 100 cc 200 cc koymaz.. git..
ama yeterki git.
arkadaşlar 2 kişi. herkesle yola çıkılmaz.. 2013 italya'da 2 gun iş. için kaldım.. mini etekli kızlar eski ep eski vespa pejo hondalara makyaj yapıp binip işe giderken bemde dönüp memlekete, 2013 model lx 150 aldım.. şehir. içi. içşn süper. mini manevra süper.. salak bi. arkadas bana 250 cc al dedi. aldık. uzun yolda iyi de olsa bana minimal lazımdı.
hayalim bu arkadaşlar gibi..
şimdi beyler :
bir günde min 400 km yaptınız cogunlugunda. yahu benim max 250 300 kmde iptal oluyorum.. 90 100mkm yi geçmem. gebersemde 1 saat giderim. sonra dururum 10 dk.. 1 saatt 90 110 km hızla gidersem düz yolda alacagım yol taş. çatlasa 80 km.. 400 km için ben demekki 5 saat yol artı 15 er dakka 4 mola 6 saat.. hadi 1 saat benden olsun 7 saat yol.. dogru mu? siz kac saatte yaptımız örneğin 300 yada 400 yada 600 km yi.. 600 nedir yahu uçmak bu? yada sabah 8 gece 8 9 da vardınız.. e vespa da kaliteli motor? yolda arıza vermesi dimi? yada verse gece kimi bulacaksınız? gittiğiniz yerde doğu Avrupa nın gelişmemiş sanayisi.. nasıl cesaret ettiniz?
akla gelen soru bunlar..
size özel mesaj atıcam bikaç baska sorum için.. bigün belki hayallerinizle yan yana denk geliriz.
saygılar sevgiler
Murat
İstanbul
[