Şu forumda Kawasaki Ninja 250R ve Hyosung GT250R ile ilgili neredeyse bütün başlıkları okumuşumdur hepsi polemik yahu... FB-GS rekabeti gibi olmuş bu 250 SS muhabbeti. Bu başlık bile baştan sona polemik :farao:
Performansta: Kawa Ninja 250R
Görünüşte,gösterişte: Hyo GT250R
allah aşkına karşılaştırdığın makinalara bak:rendeer:
bu aletlerin kasa ss, motorları klasik naked, enduro, cruiser motoru gibi. hiç bir zaman bana ikiside ss gibi gelmedi. ss in hacimi ve motor sesi olmadıktan sonra ben bu motorlara ss demem. çakma racing derim. ben olsam hyo nun gv 250 yada naked ını tercih ederim. hiç değilse motorun görünüşü ile sesi uyum gösterir. ne o öyle ss den tor tor çift silindir sesi.....
SS değil zaten hocam. Super Sport demek fazla iddialı olur Hyo GTR ve Kawa Ninja 250R için.
Super'likleri falan yok yani
Görünüşleri itibariyle olsa olsa Sport olurlar.
Ama benim anlamadığım bir olay var. Bizim ufaklıklara(kardeşlerime) 600F'i ,Fazer'ı göstererek "bunu alacağım abicim" diyorum.
"Ya onlar senin motordan kötü gözüküyor" diyorlar![]()
gsr 600 e ss diyen yok ama ss kadarda performansı var. eşşeğe altın semer vursan eşşek aynı eşşek. herşey görünüş değildir. ayrıca gsr 600 ün kasasının hyo dan daha kötü olduğunu düşünen varsada hayret ederimr: gsr 600 kendine özgü tasarıma sahip sayılı naked lardandır. ducati takliti değildir! unutmayınki taklitler aslını yaşatır. ben çok hyo alıp üzerine ducati yazdıran gördüm ama suzuki alıp ta başka bir şey yapan görmedim. bu arada hiç bir markayı küçümsemem hatta şu an gv 250 almayı bile düşünüyorum ama sizin yaklaşım ve msj larına karşılık olarak bu cvp ı yazmak zorunda kaldım. alay etmeyin, komik duruma düşen kendiniz olursunuz...(vasco 1925)
Şu forumda Kawasaki Ninja 250R ve Hyosung GT250R ile ilgili neredeyse bütün başlıkları okumuşumdur hepsi polemik yahu... FB-GS rekabeti gibi olmuş bu 250 SS muhabbeti. Bu başlık bile baştan sona polemik :farao:
aynen katılıyorum hocam bende 250 lik bi racing e geçmeyi düşünüyom kafam karıstı acayip bilmiyom şimdi 250 cc bana yetebilir kalabilirmde sonra r6 yada gecmeyi düşünebilirmde ne yapıcam ortada kaldım![]()
Kafa karışacak birşey yok bence, öncelikle kendini bilirsen sorunu da çözmüş olursun.
Eğer şu ana kadarki tecrüben itibariyle sana 250cc.lik bir motorun yeteceğini ve daha fazla yükseltmeyeceğini düşünüyorsan, o zaman bir Kawa al derim sana. Verdiğin paranın beklentini karşılayacağını ve uzun süre bineceğin bir motora kavuşacağını düşünüyorum.
Ama yok, sen şimdiden ileride R6 kullanmayı düşünüyorsan, bence Kawa'ya o kadar para bağlamaktansa, fiyat-performans açısından en elverişli geçiş motoru olarak 2. el temiz bir Hyo, tam sana göre derim. Hem boyutları itibariyle Kawa'dan daha büyük olması nedeniyle de, ileride kullanmayı düşündüğün büyük hacimli makineye geçiş açısından daha uygun.
Sonuçta ben de aynı yollardan geçtim ve tecrübeyle sabit bu şekilde konuşuyorum. 125cc scooter, Hyo250 ve 600F. Hyo'dan 600F'e geçtiğimde gaz tepkisi ve frenaj haricinde motorda hiçbir yabancılaşma hissetmedim; gayet de kolay adapte oldum. Ayrıca şahsen Kawa'yı daha çok beğenmeme rağmen, daha önce kullanmamış kişilerin Hyo hakkında yaptıkları karalama tarzı konuşmalara da katılmıyorum. Ben eski makinemi 2. el aldım ve 13000km. kullanıp sorunsuz bir şekilde sattım. Ben her zaman şunu söylerim: lastiklerini daha yumuşak lastiklerle değiştirip, bakımlarını aksatmayıp, bilinçli kullanıldığı takdirde bu motor sizi üzmez, tepe tepe kullanırsınız; içiniz rahat olsun.![]()