250cc scooter tavsiyesi

merhaba arkadaşlar istanbulda yaşıyorum hali hazırda pcx sahibiyim fakat zayıf gelmeye başladı sürekli olarak artçılı kullanıyorum ve sık sık karşıya git gel yapıyorum bu sebepten dolayı motorumu yükseltmeye karar kıldım bütçem 200-220k arasında şuan aklımda olan model joymax z plus 250 2023 2024 modellerine bakıyorum fakat 2025 modelde epey yenilik geldiğini gördüm bütçemi arttırmaya çalışıp 2025 modele yönelmeli miyim arada ciddi bir fiyat farkı var değer mi emin değilim veya sizin önerdiğiniz farklı modeller var mı?

Motosikleti
Kymco Downtown 250i
Güncel olarak kymco downtown 250i kullanıyorum hocam bende düşündüğünüz segmentte. Isterseniz değerlendirebilirsiniz ben çok memnunum. Test motorlarıda mevcut bayilerinde deneyebilirsiniz çok konforlu motor.

2025 Joymax de ki blok Joyride daki yeni nesil 300 cc bloğun 250 cc ye düşürülmüş versiyonudur.
Son derece teknolojik ve dayanıklı bir blok , dünyada da çok popüler ama TR de Honda , Yamaha gölgesinde kalıyor distribütör , bu sebeple ikinci elde SYM pek popüler değil..

Eğer sürekli iki kişi biniyor ve otoyol kullanıyorsan 300 lük Joyride da çok daha mutlu eder..

İki kişi , arka çanta , sele altı hatta ayak koyduğumuz ön tarafada çanta koyuyorum rampalarda 120 ye kadar zorlanmadan tırmanıyor , yakıt tüketimi ise çok makul , daha önce 2014 250 cc Xmax ım vardı , Joyride çok daha güzel gidiyor ve daha az tüketiyor , Şile yolunda da 250 cc Xmax , Forza yanıma bile gelemiyorlar , dizayn olarak elbette Xmax kadar cezbedici değil ama neredeyse yarı fiyata Sym Joyride veya Joymax kesinlikle tercih edilebilir..

Motosikleti
Mt25,xtreme200
merhaba arkadaşlar istanbulda yaşıyorum hali hazırda pcx sahibiyim fakat zayıf gelmeye başladı sürekli olarak artçılı kullanıyorum ve sık sık karşıya git gel yapıyorum bu sebepten dolayı motorumu yükseltmeye karar kıldım bütçem 200-220k arasında şuan aklımda olan model joymax z plus 250 2023 2024 modellerine bakıyorum fakat 2025 modelde epey yenilik geldiğini gördüm bütçemi arttırmaya çalışıp 2025 modele yönelmeli miyim arada ciddi bir fiyat farkı var değer mi emin değilim veya sizin önerdiğiniz farklı modeller var mı?
Merhaba öncelikle xmax in her kasasını kullanma fırsatı buldum hepsiyle en az 500km tecrübem var orta kasa forza da aynı şekil ve 3-4 bin km de 15 model joymax kullandım . Her modelin kendine has bi tarzı olduğunu düşünüyorum . Xmax bence aralarında ki en pratik sıkışık trafikte en iyi sıyrılmalık ve en atik olan diye düşünüyorum . Joymax tam yol yapmalık uzun yol yapsam kesinlikle onu sürmek isterdim . Forza bana göre kendini bulamamamış rahat mı olsam hızlı olsam derken sanki hiç biri olmamıs gibi tabi farklı görüşte arkadaşlar çıkabilir . 220 bütçeye göre 21 model ıron max falan bulunabılır 20 binlerde ki bence bu finansal olarak en mantıklı olan seçim olur piyasası hızlı değerini koruyan bi motor . Joymax plus hakkında bi fikrim yok ama şekli şemali yakışıklı .

Motosikleti
HONDA FORZA 250
2018 Forza sahibiyim. Söylediğin bütçe aralığında 2018'den başlayarak Forza bulabilirsin. 2023 Xmax kullanma fırsatım da oldu. Bana (195 cm) Forza Xmax'den daha konforlu geldi diz mesafesi ve rüzgar koruması olarak. Amortisörlerde de Joymax'in daha konforlu olduğu söyleniyor. Değiştirmeyi düşünmeden uzun süreli kullanım düşünüyorsan Japondan git derim. Forza veya Xmax, her ikisi de otoyolda işini görür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar