250 cc Maxi Scooterlarda ortalama debriyaj ömrü nedir??

slm lar s2 250 veya dengi 250cc scooterlarda debriyaj ömrü nekadardır herhangi bir bilgisi olan varmı? benim makinede belli bir devirde gazı sabitlediğimde silkme yapıyor iki farklı usta gördü genel teşhis debriyajdandır!!?? debriyajın enson contası diş yemişti kaynak falan saçmalıklar oldu eksen kayması gibi bişi olduğunu sölüyor usta. . . herhangi bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirm......

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...-paylasimi-ve-dayanisma-41.html#ixzz1HmGeX2ix

koskocaman forumda bir kişinin bile bir tecrübesi yaşanmışlığı yokmu debriyajla(Varyatörle) ilgiliyawwwww:pr:

selamlar, bende burgman400 var. 20.000 km oldu ben motoru alalı, hala debriyajla ilgili bir sorunum yok, bu konuda bir şey söylemek biraz zor.

Kullanımla çok alakalı olmakla birlikte 30,000 km öncesinde bir sıkıntı olmaz.

Bahsettiğiniz gibi bir eksen kayması varsa, debriyaj tasının da tornadan geçmesi veya yenilenmesi gerekecektir.

Son düzenleme:
cvp veren arkadaşlara çok teşekkür ederim... herşeye rağmen bir bilgi,görüş alıyim didim bakalım duruma göre gelişmeleri yazıcam belki ben başka bir arkadaşa ışık tutuş olurum :D

Arkadaş selamlar,

Maxi Scooter dediğin için kafamda, ağırlık, genel kullanım amacı ve kullanılan/sürüş yapılan yolları vs göz önünde bulundurarak şunu diyebilirim;

Maxi ler genelde bilindik firmalar tarafından üretilmekte ve görece daha kaliteliler. 16000 de debriyaj ve kayış seti değiştireni de gördüm ama galiba sıradışı durumlar. Etrafımdan edindiğim tecrübeleri de harmanlayarak diyebilirim ki 20000 km en az gitmesi lazım orjinal malzemenin. 28000 de kuşkulanıp, illa ki söktürüp kontrol ettirdiğim debriyaj süper durumda çıkmıştı ama kayış hemen hemen 2/3 ömrünü bitirmişti:) Tüm bu kontrolllere rağmen motorun performansının düştüğüne emindim. Kayışı değiştirttim ama farkeden birşey olmadı:) Sonra genel bakım yapıldı, motor ilk günlerine döndü:)
Honda servisteki dostumile konuştuğumda, abi sen her yere sürüyon bunu, ama sanmam ki 25000 km den önce aşınsın... demişti.

Önemli olan debriyaj ve kayışın kaç km yaptığını kesin bilmendir bence:cat:

Selametle.

bu scooter lerde en kafa agrıtan kısım debriyaj ve bagalardır.debriyaj ilk kakışta yağ gibi kakmıyorsa balataların yüksek sıcaklıktan etkilenmiş ve tası yakımış olabilir. tasın rengi mavi siyah yada yanmış kırmızı olduysa motoru yokuş yukarı kalkış müttedince zorlanmandan dolayı olmuştur. asla ilk günkü gibi olmaz komple takım degiştirmen gerekebilir.

benim debriyajdaki olay mesele varyatör kapağının altındaki civatada. resimlerdeki kırmızı halka içine aldığım yer diş yemiş.sonra uydurma bir civata takılmış hatta kaynak bile atan bilinçsizler oldu:S tornaya gitse kurtarırmı?ustalara diyorum onlarda kurtarmaz torna diolar bence angarya iş gibi bakıp başından salıyolar 3kuruş yerine 5 kuruş kazanmak derdindeler....

w0Vzv.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar