.
ve beklentim cb 250 f gelmesi...cbr 250 R algısı artık malum...250 RR gelir gelmez bilemem ama benim gelmesini istediğim beklediğim umduğum makina şudur....
ahaa başa döndük :queen: taa seneler önce konu açar veryansın ederdi, yine cbf almaya gidiyorum diye(iyi hatırlarım)
Bence Mete abi yakında 4.cbf'i alır.![]()
yani...
yeni modelde katlanır ayna olacakmış kanka, bi düşün derim :queen:
motor sürmek bir keyif herkesin amacı sürat gazlamak değil.. Tam aksine benim gibi insanlarda varki sahil yolundan giderken altında 1000 lik makine bile olsa ağır ağır deniz havasını içine çekip ara ara manzarının keyfini çıkararak giden..
Ne yazık ki bizim ülkede küçük hacim dedinmi hep karşılığı acemi algısı yeni başlama algısı var..
çevremde bir sürü arkadaşım yıllardır tanıdığım insanların bazılarının ilk motoru aldıkları zamanları hatırlarım.. bazıları küçük hacim motorları varkende 90 ı 120 yi geçmezlerdi şimdi yüksek hacim makinaları var hala 90 ı 120 yi geçmiyorlar.. değişen bir şey yok..
çoğu insanların yüksek hacime geçme nedeni kalıp ve cüsse olayı..
Firmalar adam gibi yapılı kaslı 250-300cc lik motorlar yapsalar peynir ekmek gibi satarlar..
Asgari ücretin 1300tl benzinin nerdeyse 5 tl olduğu trafik sigortalarının minumum 600-700 tl lerden kapısının açıldığı lastik fiyatlarının bile hacime göre üç misli aniden fırladığı bir ülkede heleki coğrafi olarak mesafenin de çok uzun olmadığı bir ülkede misal diyorum edirneden hakkarı hepi topu 2 bin km .. normal yapılan ortalama bir uzun yol türkiyede 600-700 km .. istanbul izmir kadar.. 250 c.c gayet benim fikrim yeterde artar bile idealdir..
Hocam eski bir mt25 kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim 250 sikletinde mt25den hızlı kalkan bir makineyle karşılaşmadım.
Honda Türkiye cruiser segmentini de ihmal etmekte. Amerika'da bir Shadow modelleri var, Türkiye'ye gelse yok satar. Ama malum kafa. Şu an Türkiye'ye Honda cruiser getirmiyor. İlginç değil mi?
Ya abi yeme bizi
Mis gibi Inazuma vardı,sattın.
Sonra Nc aldın,sattın.
Sen bu cbf 150 ile gönül bağı kurmuşsun.
Hani bir şarkı vardı ya ne senle yaşanmıyor,ne de sensiz olmuyor senin ki o hesap :queen:
Şaka bir yana hakikaten şu ülke için 250 cc sınıfı rahat bir commuter yeter de artar bile.
Tek silindir,uzun yolda gücü ve torku ile trafiğe ayak uydurabilecek,sağlam,yedek parça ve distribütör sorunu olmayan bir makine iyi satar.
Biz de ortası yok bu işin. Ya hintliye 7-8 vereceğiz ya da japona 14-15.
Mesela Ybr 250,Cbf 250 gibi modeller ufak revizyonlar ve 10.000 fiyat bandında güncel olarak satılsaydı iyi iş yapardı.
Ama Honda işi biliyor. Kıçı kırık cb 125 ace bile 3,200'den girdi,tuttu 4,200'den çatır çatır satıyor.
Adam ben türlü satarım,müşteri ben ne istersem onu yapar modunda. Değişmez de.
Hideto abimizi burdan kınıyorum.![]()