600 F le başlayacak arkadaşlar vardı. tekrar düşünseler iyi olur. haftasonu hasanpaşa ya servise gittim, bir cengaver arkadaşımız 600 F almaya karar vermiş. iyi de motoru teslim alıp evine gidemiyo, daha önce scooter kullanmışmış, ilk vitesli motoruymuş nokta nokta. motoru almaya kot pantolon-gömlekle gelmiş. bitti mi? bitmedi! beyimizin ehliyeti bile yokmuş. bayide çalışan birisine '' sen bizi eve kadar bırakıver, benim işi bilen arkadaşlarım var onlardan öğrenir trafiğe öyle çıkarım'' dedi ve gittiler. bitmedi bitmedi, beraber geldikleri arkadaşına neden 600F daha makul bir başlangıç motoru seçseydi ya dediğimde cevabı şu oldu:''yahu motosiklet bir tutku, onu beğendi ve aldı''. türkiye'de motor kullananların bilinç ortalaması bunun çok üzerinde olmasa gerek, üstelik motor extradan dikkat gerektiren bir araçken. işte bu halimizle, iş bulamayıp da taksicilik, kamyon şoförlüğü yapan adamların sorumluluk bilincine emanet veya yüce belediye ve karayollarının yol düzenleme kalitelerine güvenip yol alırsak çok insan kaybederiz. önce tam kuşam, sonra öngörebilmek, yurdum insanının her türlü zaafını hesaba katmak zorundayız, sabahtan akşama batsın bu dünya diye direksiyon çeviren adamdan ona denk bir trafik davranışı beklemeliyiz. bu memlekette kaç kişi sorumluyu aramaya önce kendinden başlıyo, bizim bunu yapmamız öncelikle kendi yararımıza çünkü kaportamız kendimiziz.