25-29 Eylül Batı Akdeniz - Güney Ege 1400km

Aklımdan orayamı gitsem burayamı gitsem sezon bitiyor pek yola gidemedim diye geçirirken can sıkıntısına cıkarttıgım bir rota vardı aklımda fakat yazıp cizmemiş konaklama yerleri görülecek yerler vs ugrasmamıstım.. Günlerden bir ağustos cuması İZMİR MT ekibi olarak her cuma gerceklestirdigimiz Alsancak ÇimBar sohbetlerinden birinin sonunda Yüksel abi, Arif, mt07 ekürim Ufuk (deepfar) ve Şafak abiyle hadi sucuk ekmege gidelim dedik laf lafı sohbet sohbeti actı hepsinin aklında boyle bir gezi planı oldugun ortaya çıktı ve neden birlikte yapmayalım denildi.Herkes iznini birkac gn icerisinde ayarladı ardından araştırma geliştirme yol yordam kalınacak görülecek yer hesap kitap görevini devraldım.. Genel hatlarıyla rota İzmir çıkış ilk gün antalyaya varış ve çıralıda (olipos plajının devamı)konaklama yapıp yolun uzun kısmını ilk gün dinçken bitirip dinlenme şeklinde ayarladık arkasındanda gün gün kaş-fethiye-marmaris-izmir istikametini takip edip geziyi sonlandırıcaktık fakat dönüş günümüz olan cumartesi izmirde saganak yagış beklendigi icin marmaris nasılsa burnumuzun dibi hususi bidaha geliriz diyip hesapladıgımızdan 1 gece önce cuma akşamı son 2 dakikada üzerimize patlayan havayla evlerimize sag salim ulaştık. :cat:

İzleyecegimiz güzergah şu şekilde

Pazar akşamı Aybars Kuşadasından geldi akşam yatmadan eşekleri sardık sarmaladık :queen: Sabah 7.50 de otoban gişelerinde buluşmak üzere sözleşmiştik ilk fotograf sabah özçekimi Aybars ve ben saat 7.20

Ufukla buluşucagımız benzinlikte depoları gırtlaklıyoruzz :queen:

Yoldan Arif i de aldıktan sonra otoban gişelerde yola çıkmak için şafak abiyi bekliyoruz lakin yapma etme dememize ragmen ybr ile bizi yavaşlatacagını düşünerek yarım saat önce yola çıkmış Nazilli civarlarında ilk mola yerinde bizi bekliycegini söyledi iki kare foto alıp marşa basıyoruz :bounce:

Aydın gişelerden çıkınca şafak abinin koordinatlarını ögrenmek icin telefon molası verdigimizde hazır durmuşuz sabah ayazında testesterona sogugu yiyince salıyoruz çayıra mevlam kayıra diyerekten foto şipşak aybars boş durmamış :mrgreen:

Nazilli girişinde yeniden şafak abinin son koordinatları alıyoruz 15 km kdar ilerde çayı güzel bir yerde bizi bekledigini cıtır simit ve peynir aldıgı bilgisini aldıktan sonra sıka sıka ilk mola yerimize varıyoruz..

Benzin fişlerine baktım ama bu benzin istasyonun adını bulamadım çay ücretsiz güleryüzlü esnaflık wc tertemiz aslında denizliden yakıt alıcaktık ama bu esnaflıgı boş geçmeme kararı alıp depolarımızı doldurduk :thumleft::thumleft:

ilk moladan ayrılış denizli 60 km..

Acıpayamı geçtikten sonra Arifin inazuma acıkmış hem yemek hem ihtiyaç molası icin yaklasık 130 km sonra Keloğlan tesislerinde duruyoruz yiyip icip geyige sarıyoruz ki ne sarmak 1 saat 20 dakka olmuş biz oturalı :santa::santa: hoop bir zengin kalkışı topuk antalya :santa::santa:

Antalyaya 20 km kala sigara molası.. hasta işi fazer dan seçmeler :bounce:

Burdan sonra Antalya çıkışında bir benzinlikten yakıt ikmali yapıp durmadan devam ediyoruz biraz yorulduk biran önce cadırları atıp dinlenmek istiyoruz..

Ve Engin pansiyon kamping Çıralı ya varış. trip 541 gösteriyor benzin almadan önccede 15 km kadar vardı ilk gün 550 yi deviriyoruz.. :cat:

Çadırlar çadırlarrr :queen::queen:

Biraz yemeklik alısveris yapıp geliyoruz ve Şafak abinin dipsiz kuyu valizlerden çıkan bir sürü ekipman allet edevat tencere tava caydanlık tüp vs (gezi boyunca söyledim abi korkuyorum buzdolabı cıkartıcaksın topcaseden diye :)) malzemeyi ayarlayıp hemen bir tavuk sote çekiyoruz ki ufff tabi sadece pişme anı var o kadar acıkmışız ki tavuk 1-2 dakkada buharlaştı haliyle fotograf flan hak getire :mrgreen::mrgreen:

Yanann bir taş var diyorlar la diyuorm daş yanarmı hadi diyoruz gidelim ben biraz mızmızlansamda bennide kaldırıp götürüyorlar daga cıkçaz hazır ateşte yanıyormuşl zulamızdaki sucuklarıda yanımıza alıyorz :queen::queen: :bounce:

yanartaşın oldugu yerde günibirlik tesis bulunyor giriş ücreti 5 tl kişi başı müze kart vs geçmiyor kapıdaki dayıya 5 er lirayı ödüyoruz başlıyoruz daşa sarmaya Yanartaş ile ilgili mitolijik hikayeyi uzun uzadıya yazmak istemiyorum merak edip incelemek isteyenler için linki burdadır buyrun efenim http://tr.wikipedia.org/wiki/Yanartaş

Uzunca bir dag tırmanışından sonra nefesi biyerimizden almaya başlıyoruz arifle.. bizim gençler hop zıp çıktılar biz baya geride kaldık çıkmayı düşünenler terlikle gitmesinler insanlar ine cıka taşlar yuvarlaklaşmış basıp kayıyorsunuz adımlarınıza dikkat edin bizim gibi gece çıkıcaksanız yanınızda fener yahut telefonunuzda el feneri uygulaması yüklü olsun gece 11 den sonra yukarı salmıyorlar:king: :cat:

Selamin aleyküüüümm :mrgreen::mrgreen:

Ateşe selam zucuğa devam

Şafak abiden yine ince çalışmalar el emegi göz nuru :mrgreen:

bir poşet sucugu katledip yuvarlanmadan sag selim deniz seviyesine iniyoruz 3 km mesafedeki kamp alanımıza dönüp koca bir demlik cay demliyoruz o yorgunlugun üzerine öyle bir geliyorkii olsada içsek :)

Laf sohbet yolculuk kritigi derken saat 2 oluyor yatalım diyoruz sabah erken kalkıp olimposu gezicez arkasından bol virajlı kaş yolları bizi bekler :queen::queen::queen:

Sabah fotograf çekimi için 5 gibi aybars kalkıp gidiyor güneşi yakalamaya Çıralıdan güzel görüntüler sizlerle buyrun efenim :cat::cat:

Karpuzun manzarayla ne alakası var diceksiniz fakat kumsalda yetişen karpuz ilk defa görüyoruz şaşırdık :sunny:

Caretta caretta yumurtlama yuvaları koruma altına alınmış :cat:

Sabah suyuna çıralı plajında giriyoruz karşıki dağlar olimpos :king:

Kahvaltı hazırlanırken hamak keyfi..

vaktiniz varsa yürüyerek yarım saate gidebilirsiniz olimposa biz kaş a devam edicegimiz icin motorlarla gittik..

Biraz kumsal yürüyüşü :)

olimposa devam

olimpos ve cıralı sahili kuşbakışı

O bir kuş o bir uçak o bir ulen bizimkilermiş onlar keçiler rahat durmamış tepelere çıkmış :mrgreen::mrgreen:

olimpos bitti dönüp çadırları toparlayıp yola çıkma vakti :king:

usta endurocu şafak abiden ybr su geçişi :mrgreen:

Ve toplanma vakti

birazda kedi sevmece vee hazırız

Engin pansiyondan ayrılıyoruz cadır bası 30 tl di konustuk 20 liraya düştü güzel esnaf kahvaltı fena degidi denize en yakın konaklama yerlerinden birisi cadır istemezseniz pansiyon hizmetide veriyor bunun dışında bir sürü bungalov ev cok degisik pansiyonlar var her bütceye uygunu bulunur turist kalitesi yüksek çer çöp yok heryer pırıl pırıl biz cok begendik herkese Çıralıyı tavsiye ediyoruz. :cat:

Yollar bizi bekler..

2. gün yolumuz 127 km gözüksede önümüzde 130 kadar viraj var biran önce virajlara kavuşma amacıyla yanıp tutulşuyoruz :queen::queen: 10km agacla cevrili yolun ardından anayola cıkıyoruz cantalarımızın saglamlıgını kontrol edip ince ince gazlıyoruz

azımızdan salya aka aka viraj yaptıgımızdan kimse ne fotograf icin durmadı ta ki bu manzarayı görene kadar :mrgreen::mrgreen:

Selam Kaş biz geldik :flower::flower:

biraz soluklanıp tekrar marş yapıyoruz merkeze inip konaklıyacagımız Kaş kampingi bulup yerleşiyoruz fiyat adam bası 20 liraya anlaşıp giriyoruz iceri kamp alanı azına kadar doluydu motorları aşağa salmadılar hatta iceri alana kadar baya çene patlattık en son dayanamayıp girişn kenarında bir yer gösterdiler oraya yavrucagızlarımızı koyup esyalar sırtımızda cadır yerimize indik.Çıralıdan çıkış saatimniz 2 yi geçtigi icnin hava kararmaya başladı kahvaltıyla duruyorduk cok acıktık gün ışığıyla hemen çadırları kurduk inceden bir duş alıp karnımızı doyurmak vemerkezi dolaşmak için çarşıya indik. Kapıdaki görevli arkadasla kısa sohbetten sonra bize önerdigi restauranta gittik. ismi Lezzet durağıydı sanırım yemekler bol kepçe fiyatlar çok makul kaş ta degilmiyiz noluyor ule dedik vs yemekler lezizdi kardeş bu makarna neden az diye söylendim aldı tabagı tepeleme doldurdu uzerini yogurtladı getirdi esnaflıkları müthiş kesinlikle ugrayın sabah kahvaltı icin gittik yine yemek yedik ayrıldık te okaa güzeldi :p:p :mrgreen::mrgreen:

Sabah çadırdan manzaramız

Bu kadar berrak su daha önce görmemiştim ufuk dalgıclık işinden anlıyor kaş ın dünyada bozulmamış sayılı resiflerden oldugunu her yıl dünyanın farklı yerlerinden dalış okullarının burda buluştugunu anlattı akşam çarşıda gezerken Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Şahika Ercümen i gördük daha dogrusu ufuk gördü gitti bi selfie çekti geldi bana fotografı atmadıgı icin sizlerle paylaşamıyorum burdan onu kınıyoruz :mrgreen::mrgreen:

sabah bizim şipşakçıkar üşenmeden yine erken kalkıp merkeze inmişler fotograflayıp gelmişler

aksiyon kamerası sagolsun su altı işinede başladık :mrgreen:
milli olmayan yandan dalgıçımız ufuk :p:p

aybarsın akşam aşıladıgı ağaç çok kral kask eldivenyapmış :mrgreen:

saat öğle oldu Fethiye yolları bizi bekler toplanıp uzuyoruz..

Dün aslında burası sanıp fotograf cektigimiz yerin aslında burası oldugunu anlıyoruz :mrgreen:e şortları havluları diplerde bıraktık bir yandanda yola bizle çıkamayıp bugun fethiyede buluşacagımız Yüksel abi izmirden yola çıkmış fethiyeye geliyor içimiz gitti denize giremedik ama buranın bir rövanşı olucak :bounce:

Kaputaj plajı nam ı deger mavi plaj hakket çok mavi :sunny::sunny:

Fethiyeye 30 km kadar kala bir cay molası icin duruyoruz

dayı dizligi taktı denedi saglammış onayını aldık :cat::mrgreen:

moladan kalktık 2 km olmadı bana bir it saldırdı ki sormayun kameradan ekran görüntüsü aldım videoyu kesip onuda paylasıcam kimse denk gelmesin boyle hayvanla karsımdan gelen araclar bile korktu korna cala cala kopegi kacırmaya ugrastılar :salut::salut:

Fethiyeyi mugla istikametine 15 km kadar cıkıyorsunuz Katrancı koyuna gelmek için. DEvlet işletmesi cadır fiyatında malumunuz pazarlık yapamıyoruz çadır başı günlük 28 tl ücret alınıyor 4 kişiye kadar kalabiliyorsunz

Böyle ormaniçi bir yer denizle orman bütünleşmiş halde

şipşakcılar yine keşifte :p

Yüksel abi geldi çadırları kurduk fethiye merkeze geciyoruz hem tekne turu işini ayarlıcaz hem yemek yiycez hemde lise arkadaşım,kardeşim Murat burda müzisyenlik yapıyor ona ugrayıp hal hatır sorucaz :cat:

fethiye merkez,çarşı,barlar sokagı

Muratın çaldıgı yerdeyiz Şahane cafe&bar

güzel kardeşimin bize jesti yanarlı dönerlisinden meyve tabagı :wiinkk:

Sabah bu manzaraya uyanmak

ERkan kalktık planımız sabah saklıkent ögleden sonra kelebekler vadisi hadi bakalım düştük yollara

hoop anında saklıkentteyiz 40 km kdar yol geldik önce kahvaltı bugun uzun olacak :cat:

mustafa kaptanı yadettik burda olsa kesin yatardı dedik yüksel abi vekaleten yattı :p

saklıkent girişi yine 5 tl ve yine müze kart geçersiz :pr:

Bu fotograf sizler için el değmeden hazırlandı :mrgreen::mrgreen:

Boşbogazlı Teknecinin lafına kandık saklıkent dönüşü ölüdenize vardıgımızda saat 3 tü ve kelebekler vadisine giden tekne vs bisey ortada yoktu asabımız bozuldu baya sövdük çok sövdük öyle böyle degil iyi sövdük :pr::pr: neyse dedim moral bozmak yok saglam bir mangal patlatır acısını cıkartırız sinirden bu arada yine fotograf vs ceken olmamış döndün güzel bir alısveriş arkasından tüm mangallar yansınn :queen::queen:

MAngalın arkasından tek tek motorların zincir temizligini yaptık güzelce yagladık iki sevdik okşadık gönüllerini aldık :thumleft::thumleft:

günaydın :queen:

Panoya resmen tecavüz etmişiz :mrgreen:

inceden toparlanmalar saat 11 de kelebekler teknesi bizi bekler..

Kelebeklerden sonra izmire dönüş yoluna cıkıcagımız icin dünden konsup ayarladıgımız park yeri güvenilir oldugu icin tüm ekipmanı yükledik yola düştük ölüdenizde motorları emanet ettik degerli esyalarımızı yanımıza alıp atladık tekneye

şelale şelale dediler geldik az uz bi su akıyor depar atmaya gerek yokmuş :wiinkk:

gezdik tozduk birazda yüzdük tekne saati geldi geri dönüyoruz yolumuz uzun 360 km dönücez

Bizim eşekler bıraktıgımız gibi duruyor hazırlanıp düşüyoruz yollara

gökovada mola veriyoruz kalan yolumuz 245 km

Herkes sag salim evine vardı 2 tane kırmızı ışıga az takılsak belki bizde ıslanmıyacaktık neyseki eve 1 km kala yagmur patladı 1-2 dkka icinde bu hale geldik yolda denk gelmedigimize

Trip sayacım 1381 gösteriyor ilk sıfılamadaki 15 km yide eklersek 1400 ü bulduk sayılır

Bu gezide bana eşlik eden abilerime kardeşlerime sonsuz teşekkürler ediyorum.. Aynı güzergaha birdaha çıkacak olsam 10 günden aşşa çıkmam birsürü kahverengi tabelaya ugrayamadık cogu yerden ateş almaya gelmişçesine çarçabuk geçtik özellikle kekova içimde kaldı bu rotayı düşünen varsa 4-5 güne sıgmıyor.. 6000 küsür fotograf arasından derleyip toplayıp paylastıklarımı sabırla inceleyen gezimize ortak olanlara, biz yollardayken sürekli halimizi hatrımızı soran eşlerimiz, Destegini esirgemeyen İZMİR MT ailesine ve tüm dostlarımıza selam olsun iyiki varsınız.. :king::king:

Mt07 utk trn
mt07 abs deepfar ufuk
fazer 6 Aybars
inazuma 1 Arif
inazuma 2 Yüksel abi
Ybr 125 Şafak abi (abi saygılar sevgiler hürmetler anladın sen onu :) )

Genel giderler Şahsım olarak:
Konaklama:63 TL
Yakıt :270TL-mt07 330TL- Fazer6 220tl- inazuma ybr yi hiç karıştırmayın :mrgreen::mrgreen:
Yemek :120TL
ıvırzıvır:50TL
ÜCretli geçiş, tarihi turistik yer giriş ücretleri:45TL

süper bir gezi olmuş bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

İzmir MT sizinle gurur duyuyor tekerinize sağlık kardeşgiller :)

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Utkan bizi geziye götür :mrgreen:

Utkanım,
Bu kadar fotoğrafı sabırla tek tek yüklediğin,güzel anlatımın ve mükemmel gezinizi bizle paylaştığın için teşekkürler.
Bir dahaki gezilerde beraber olmak farz oldu artık

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hepsi cok guzel fotolar.
paylasim, anlatim, detaylar icin cok tesekkurler
ilham verdiniz...
bize de bi gun kismet olur insallah
tekeriniz duz bassin
selamlar

Arkadaşlar fotolara imrenerek baktım , harika yerler, Keyifli bi gezi olmuş. Kazasız belasız sorunsuz tamamlamanıza sevindim.
Paylaşım için Teşekkürler

Bu güzel geziye katılan güzel arkadaşlara teşekkürler.Fotoğraflar ve paylaşım süper olmuş.Sağol Utkan.:thumleft:

Güzel gezi olmuş...

Fazer'ın yakıt tüketimi ayrıntılı olarak alabilir miyim? Tam olarak anlayamadım çünkü MT-07 Fazer'ın bir buçuk katı yakmış gibi anlaşılıyor?

Yani kat edilen yol, lt/100km, tahmini ortalama hız vs.?

süpersiniz kardesim Allah icinize sindirsin, tekeriniz daima düz bassin:cat:

süper bir gezi olmuş bizimle paylaştığınız için teşekkürler...

vakit ayırıp incelediginiz icinn biz teşekkür ederiz :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:12 ----------

İzmir MT sizinle gurur duyuyor tekerinize sağlık kardeşgiller :)

teşekkürler komşunun haylaz çocuğu bey bidahakine sizleride aramızda görmek isteriz :flower:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

Utkan bizi geziye götür :mrgreen:

Sen cezalısın.. otur, sıfır! yok sana gezi :farao:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------

Utkanım,
Bu kadar fotoğrafı sabırla tek tek yüklediğin,güzel anlatımın ve mükemmel gezinizi bizle paylaştığın için teşekkürler.
Bir dahaki gezilerde beraber olmak farz oldu artık

Beyefendi gezimiz esnasında sizi defalarca arayıp kudurttugumuzun farkındayız birdahaki gezide yerini önden ayırttım geliyorsun iişte okkaaa :cherry:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------

hepsi cok guzel fotolar.
paylasim, anlatim, detaylar icin cok tesekkurler
ilham verdiniz...
bize de bi gun kismet olur insallah
tekeriniz duz bassin
selamlar

En kısa zamanda istediginize kavuşmanızı dilerim sizlerinde paylaşımları bizlere ilham oluyor hepbirlikte yuvarlanıp gidiyoruz :flower:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

Sen kendi önünden ye la :farao:

bu sene gelsin festivale hesabını çıkartcaz onun kamyoncu sen sakin ol bakam :mrgreen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:24 ----------

Bu güzel geziye katılan güzel arkadaşlara teşekkürler.Fotoğraflar ve paylaşım süper olmuş.Sağol Utkan.:thumleft:

sizlerle güzel oldu Yüksel abim devamı gelicek :queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

Güzel gezi olmuş...

Fazer'ın yakıt tüketimi ayrıntılı olarak alabilir miyim? Tam olarak anlayamadım çünkü MT-07 Fazer'ın bir buçuk katı yakmış gibi anlaşılıyor?

Yani kat edilen yol, lt/100km, tahmini ortalama hız vs.?

1400 km de mt07 toplam 270 tl yakıt harcadı fazerimiz ise 330 TL Antalyaya inene kadar sakin sakin geldik 90-110 arası antalyadan kemer istikametine döndükten sonra fethiyeye kadar sürekli dar keskin virajlar vardı 1. dolu 2. dolu sürekli sıka sıka o yolları bitirdik hemen her şartta kullanımın tüketim degeri budur mt den 1 depo fazla yaktı diyebiliriz kısaca egzoz kn filtre vs dolu fazer :bounce:

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

süpersiniz kardesim Allah icinize sindirsin, tekeriniz daima düz bassin:cat:

Teşekkürler sayın abim seneye sizin yaptıgınız gibi bir türkiye turu istiyorum umarım gercekleştirebilirim iyi dilekleriniz icin teşekkürler :cat:

utkan valla helal olsun resimleri yüklemek bile bir mesele :) geç oldu fakat zevkle okudum :)

Motosikleti
Honda Crf250L
ilk wc molasındaki fotoyu görünce kapattım !

MCV

Zevkle okudum.Güzel bir gezi yapmışsınız.Ekipte güzel.Resimlerde süper.
O mıntıkanın her adımı görülmeye değer olduğundan zaman yetmemesi normal.
Paylaşım için teşekkürler.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tebrik ediyorum,
Çok güzel gezmişsiniz :cat:

Çok güzel bir gezi olmuş tebrik ederim. Darısı bizim başımıza:)

iyi foto yüklemişsin görsel zenginliği olmuş valla...

aybarsın fazer canavar bakıyor valla...kendisinin adonisleri de gözlerden kaçmıyor maşallah..

daha nicelerine çıkarsınız inşallah

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar