Yatmak üzereydim, bilgisayarı kapatmadan yazınızı gördüm. Çok çok geçmiş olsun demek neye merhem bilmiyorum, yaşadıklarınızı anlamaya çalışsak da anlamamız zor biliyorum. Yine de eliniz klavyeye gitmiş ve gençlere yeni başlayacaklara uyarı amaçlı yazmışsınız bravo, tebrik ederim sizi.
Belki tanıyorsunuz bilemiyorum ama Ufuk Koçak'ı internette araştırın, kendisi 99 marmara depreminde engelli hale gelmiş, ama bunu asla umursamayıp dünya engelliler tüpsüz dalış rekorunu kırmış, kaya tırmanışçıcı ve likya yolnu yürüyen ilk engelli kişi. Bunları detaylıca bilmemin sebebi, eşimin lise arkadaşı olması. kendisi ile irtibata geçerseniz içinde bulunduğunuz durumla ilgili gönüllü olarak sizi motive edecek biridir. Sırf bunun için gönüllü olarak aracına binip ziyaret ettiği insanlar vardır. Ben sapasağlam halimle onu kendime örnek alırım zaman zaman hayat beni çok bunalttığında. Esasında siz de metanetle ve cesaretle yazarak öyle biri olduğunuzu göstermişsiniz, helal olsun.
Bilgin arkadaşımızın başlığına da yazmıştım, neden 600 cc ve de bilhassa racingle başlanmamalı diye. Bu başlık bizim hiç bir şey dememize gerek bırakmıyor tıpkı rahmetli Bilginin başlığı gibi.
Motosiklette geçmişte ben de müzik dinlerdim, uzunca bir ara verdim şimdilerde yeniden motor aldım ve artık kimse bana müzik dinletemez, kulaklıkla telefonu bile imtina ederek kullanıyorum, o gün çok gerekmiyorsa kullanmıyorum. Motosiklet insana çok güzel şeyleri hissettiren bir araç ama o güzellikleri çok kolay da elimizden alabilir, tabii sizin de yazdığınız gibi bunu motosiklet yapmaz biz yaparız esasen.
Bir başka mesajınızda sırtlık kullanın demişsiniz, bence racinge binenler direkt tulumla binmeliler, yarış tulumuyla. Şehir içinde tulum mu olur diyenleri, kaskı koluna takıp ayağında New Balance larla caddelerde gezenleri duyar gibiyim, belli ki onlar hiç düşmemişler.
hep söyledim, yıllardır söylerim ve yine söyleyeceğim, evet her tür motorla düşebilirsiniz ama racingle düşmeniz hele de tecrübeniz yoksa, CS viraj eğitiminiz, pist deneyiminiz filan yoksa çok acı sonuçlanabilir. ve bana dileyen kızsın ama ben de racinglerin bizimki gibi ülkelerde yollarda(yol kalitesi ortada commuterle bile bin tane risk var yolda) kullanılmak için doğru motosikletler olmadığını düşünenlerdenim. Geçen hafta sonu aracımla İzmite gittim, otobanda yanımdan bir racing motor gurubu geçti, hemen hepsi makaslar atarak, kural ihlalleriyle birbirleriyle yarışarak inanılmaz hızlarla sürüyorlardı ve bir tanesi aynamı sıyırdı adeta, onu aynamda görmedim bile, kazara şeridimde 5 santim sola kaysaydım o çocuğun bana çarpmaması imkansızdı. Yani böyle pervasız biniyorlardı. İş değil arkadaşlar, iş değil. Sadece ucuz kahramanlık. Niye, çünkü bu aletler hız için yarışmak için yapılmış ve tabii ki yarış pistte olur, adı üstünde racing. Yollarda binerim adam gibi giderim diyebilene de çokça inanasım gelmiyor zira adam gibi binince şişer o alet, amacı devir ve hız yapmak çünkü. Alıp binen beni ırgalamaz binsin ama en azından başkalarının hayatına da saygı duysun, otobanda ne yaptığını bilmeden araçların şeridine girip sıyırıp geçmesin.
Güzel kardeşim umarım şifa bulursun, umarım hayatının bundan sonrası çok güzel geçer, öyle bir insana benziyorsun.
Ufuk Koçakla iletişime geçmek istersen ÖM'den bunun nasıl olacağını konuşabiliriz.
Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:23 ----------
Yaz geliyor, neyle başlayayım diyenler için konuyu güncel tutmalı. Esasında MT yönetimi bu ve bilginozi başlıklarını bir şekilde sabitlemeli, ya da yeni başlayacaklara tavsiyeler diye bir bölüm altına koymalılar. İnsanlara, ne var canım iki tekerli bir alet, bisiklet gibi, alırım binerim giderim gibi geliyor genellikle çünkü. İş yerinde bir arkadaşım, benim bajaj pulsarns150'yi görünce çok beğenip, abi güzelmiş ben de alayım bir tane dedi, daha hiç motosiklet selesine oturmamış biridir. Dedim ki, daha önce hiç binmemişsin, sürebilecek misin? istersen önce bir eğitime git, sürücü kursunda bile iyi kötü öğretiyorlar dedim. Ne var ki abi, sen sürüyorsun ya, dedi. Bu mantaliteden hareketle motosiklete binilmez, binilmemeli.
Konuyu GÜNCEL tutmalı kanımca.