24 şubat. Islak zemin

Merhaba arkadaşlar. Kötü bi tecrübe oldu bugün. Baya elim ayağım gitti. Çok stresliyim. Hem içimi boşaltmak hem de tecrübe paylaşımı için yazıyorum.
Saat 9 suları. Altunizade girişindeki tünele 20 metre kalmıştı. Sol şeridin en sağından yavaşça gidiyorum trafik sıkıştıkça sağdan iki şeridin arasından gidiyorum. Hızım 30-40 en fazla. Sağdan bi araç birden önüme kırdı. Ben de panikle sola atlamayı akıl edemedim. Frenleri sıkınca direk yan yattım. Ön teker arabanın altına kadar sürüklendi. Vites kolu yamuldu. 2 de yada 3teydi vites. O şekilde kaldırıp emniyete çektim tutanak bulamadık. Adam çok iyiydi zaten. Hoş suç kimde belli değil hatta şerit ihlalinden bana kesebilirler faturayı. ama malum hondanın parçaları pahalı. bi umut yani.
Vites değişmediği gibi arada kalmıştı. Eldiveni katlayıp vites kolunu tuttum asıldım biraz düzeldi. Yani değişiyo ama yamuk. O kadar suçlu salak hissediyorum anlatamam.
1. Yağmurda niye çıkıyosun
2. Niye frene basıyosun bi sürü metodu var kaçmanın
3. Emniyet şeridinden niye gitmiyosun?

Bu 3 soruyla deliricem. Neyse ki ekipman tamdı. Eğer olmasaydı: muhtemelen çatlak-ezik bi diz ve dirsekle burda olucaktım. Hatalarımın farkındayım o yüzden lütfen eğer ağır eleştiri yapacaksanız bi kaç saat sonra yapın.

Yağmurda çıkmayın! hiç bi tecrübe sizi yağmurda karda kurtarıcak kadar iyi değil maalesef.
Not: ilk kazam.

Kazasız sürüşler. Kendinize dikkat edin.

gecmıs olsun kardes benım bıldıgım son 2 gunde 3 kısı motosıklette hayatını kaybettı. cana gelecegıne mala gelsın bosver olan olmus.

Çok sağolun arkadaşlar.

Vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar. Bu kadar tehlikeli olmasa keşke şu zıkım.

Kendi hatalarınızı kendiniz görecek kadar objektifsiniz. Dolayısıyla bize geçmiş olsun demekten başka birşey düşmez. Sadece moralinizi bozmamaya çalışın. Kendi kendinize "tecrübe ettim" deyin ve unutun gitsin. Ne kadarlık masraf çıktı tahminen?

Hocam şanzımana zarar verdiysem astronomik çıkabilir. Ama sanmıyorum. Eğer sadece tahmin ettiği hasar varsa 43 lira+ işçilik. Elimle düzeltip boş günüme kadar idare etmeye çalışıcam şuan. Ümraniyeye yeni taşındım. Buralarda honda servisi bulup götürmem lazım.

boşver olan mala olsun benimde başıma geldi. arabanın hasarını sen hatalı olsan bile sigortan ödüyor ama seninkini ödemiyor tabiki. Benimde yağmurda bir kaç kere kaymışlığım var fakat düşmedim çok şükür. Yağmurda çıktığım günlerde çok hafif hızlarda ve fren kullanmadan haraket etmek için sürekli kendime yerler ıslak yerler ıslak diyorum :mrgreen:

çok geçmiş olsun arkadaşım,aman dikkat yağmurda, o olay senin değil kimin başına gelse; otomatik kontrol edebilecek tecrubede değilse insan, asfalt ile sıcak temasa girebiliyor o yuzden tecrube olsun de, sakın moralini bozma.

benimde en cekindigim durum. ıslak zeminde hareket halindeyken mümkün oldugu kadar yavaş ve temkinli gidiyorum. yagmurlu havada daha hiç kullanmadım. şimdi bazı arkadaşlar ne biçim sürücüsünüz diyecek ama. ben motoruma kendime nekadar güvenirsem güveneyim nekadar saglam güven veren bir makine olursa olsun sonucta İSTANBUL dayız ve burda trafige cıkan araç sürücülerinin hiç sabrı olmadıgını herkez bilir. ani hareketlerle serit degiştirenmi dersiniz motor u gördügü halde üzerine gelerek şeritten atanmı dersiniz arkanıza yapışıp cık kenara yol benim diyenmi dersiniz. aramadıgınız kadar cok tip var. bu yüzden özellikle yagışlı havalarda kullanmamaya özen gösteriyorum. ıslak zeminlerden gecerkende temkinli ve yavaş geçiyorum.

Bence dua etmelisin. Önemli bir kazayı sorunsuz atlatmışsın ve ileride büyük bir kaza yaşamaman için artçı deprem olmuş. Olaya pozitif bak!

geçmiş olsun dostum, düşmeyen motorcu yoktur sende tecrübe etmiş oldun :) umarım hasarlarını karşılayacak bir sonuç çıkar, daha dikkatli olman temennisiyle sıkma canını ;)

Bence kendine fazla yükleniyorsun. İlk kazanı böyle hafif bir şekilde atlattığın için şanslısın.

"Yağmurda motor kullanmayın." cümlesini yanlış buluyorum , "Deneyiminiz ve iyi bir çift lastiğiniz olmadan yağmurda yola çıkmayın" dersek daha doğru olacağını düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Olur böyle bir daha yağmurda çıkmazsın olur biter bozma moralini geçmiş olsun :)

Yagmur yagdigi anda en saga gecerim arkadan basbakan gelse yine 50km yi gecmem. Frene bastimi dusucem bildigim icin trafik cok yogunsa ara sokaklardan git yavasca.

İlk sefer olduğundan biraz canını sıkıcaktır ama sana birşey olmamışya gerisini boşver.

Ben 20 yıldır motor üzerindeyin geçen ay aynı şekilde bende düştüm. :) Sağdaki araç bir anda önüne kırar , o anda aklına frenden başka birşey gelmez , kayıp düşer sürüklenerek araca çarparsın. Hep olan şeydir.

Sola kaçmak her zaman mantıklı olmayabiliyor. Solum karşı şerit iyiki kaçmamışın, artık hangi arbanın altında kalırdık , oradan sağmı çıkardık sakatmı belli değil.

Bir abimizin lafı vardı , oğlum illaki kaza yapıcaksınız bundan kaçış yok , bari yavaş kullanınki kazayıda yavaş yapın :)

Çok geçmiş olsun kardeşim. Olur böyle şeyler hepsi tecrübe. ALLAH korumuş valla.

Bugün yağan yağmur harbi yağmurdu. Yolla aranda bağlantı yok yüze yüze gidiyosun. Emniyeti kullanıp 50 yle gitmek bile riskli. Ama daha az yağışlı havalarda kullandım Hiç bu kadar seri kaydığımı bilmem. Kurye olan arkadaşlar mecburen çıkıyolar. Onlara iyi bi lastik ve yavaş gitmeyi tavsiye etmekten başka çare yok. Ama zevkine binilmez bu havada. Hepinize çok teşekkür ederim. Tavsiyeleriniz ve tesellileriniz için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar