24 Ocak 2025 Cuma günü Almanya Köln'de Louis motosiklet mağazasında Killingroad ile tesadüfen karşılaşmamız.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sömestr tatilini fırsat bilip çoluk çocuk Köln'e gitmiştik, bir gün de daha önce oraya gitmiş arkadaşlardan duyduğumuz oradaki çok büyük bir motosiklet mağazasına gidelim, hem hanıma ekipman bakarız hem de başka ne var ne yok bakınırız diye tramway+otobüs ile şehrin dışındaki mağazaya gittik. Louis mağazasında pantalon ve mont aldık, ucuz diye 2-3 tane tshirt aldık, Abus 8077 disk kilidi aldım, tam noco genius şarj cihazlarının olduğu reyondayken baktım aha benziyor ama yok ya o değildir derken o da beni tanıdı, Killingroad ile karşılaşmış olduk. Aa 2euro'ya bere, aa 3 euroya balaklava falan derken birlikte tonla ıvır zıvırı da sepete attık.
O araba kiralamış, köln şehir merkezinde kaldığımız yere de bizi arabayla bıraktı sağolsun, tekrardan bütün forum huzurunda teşekkür ederim.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Fotoğraf çektirip hatıra diye buraya da ataydınız...

Böyle kuru kuruya olmuyor :)

Vallahi tesadüfün böylesi ya.=)
Bir de ben aslında Düsseldorf'taki Louis'e gidecektim, oradan çıkınca Köln'deki arkadaşımla bi bira içmelik vakit olsun diye Köln'deki mağazaya gideyim dedim, 30dk önce karar değiştirmiştim yani.

Ben bir de sizin yanınızdan ayrıldıktan sonra Roermond'a geçtim, orada normal giyim markalarının outletleri var, hatuna bot alayım diye girdim.. oradan aldıklarımı koymak için oradan aldığım bavula zor sığdım dün dönüşte... sapıtıyor insan.. =)

Aşkolsun ne demek, ne güzel sohbet ettik yolda.

Motosikleti
Fotoğraf çektirip hatıra diye buraya da ataydınız...

Böyle kuru kuruya olmuyor :)
Foto çekinmek aklımıza gelmedi. Benim mağaza önünde bir fotomu çekmişti hanım bir tek o fotom var. Bizdeki Bauhas mağazaları boyutunda kocaman otoparkı da olan şehir dışında büyük mağazaların olduğu bir muhitteydi. Hasanpaşa'daki mağazalardan daha büyüktü haliyle. Çalışanlar da ingilizce anlaşınca yeterince yardımcı oluyorlar. Uçakta bagaj hakkı sorunumuz olmasa daha çok şey alırdık ama hanım amont ve pantalon aldık sadece.

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Çok büyük adamlarsınız valla :giggle:

İlginç bir kaşılaşma olmuş.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Sorması ayıptır birbirinizi nasıl tanıdınız? Ben olsam kimseyi tanımam 😁

Motosikleti
Sorması ayıptır birbirinizi nasıl tanıdınız? Ben olsam kimseyi tanımam 😁
Daha önce Tomygun organize etmişti, Kırklareli'ne köfte turumuza katılmıştı Killigroad, o zaman tanışmıştık. Onlar önden yardır yardır giderken ben daha vstrom 650 ile ilk turumdaydım fıtı fıtı sürmüştüm arkadan. :)

Yine ayıptır sorması kalem kalem neyi kaça aldınız ve gümrükten nasıl geçirdiniz.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Foto çekinmek aklımıza gelmedi. Benim mağaza önünde bir fotomu çekmişti hanım bir tek o fotom var. Bizdeki Bauhas mağazaları boyutunda kocaman otoparkı da olan şehir dışında büyük mağazaların olduğu bir muhitteydi. Hasanpaşa'daki mağazalardan daha büyüktü haliyle. Çalışanlar da ingilizce anlaşınca yeterince yardımcı oluyorlar. Uçakta bagaj hakkı sorunumuz olmasa daha çok şey alırdık ama hanım amont ve pantalon aldık sadece.
Benimki hafif ironiydi ama olsun...Meşhur birileriyle karşılaşınca insan heyecandan bazı şeyleri unutuyor haliyle :)

Motosikleti
Yine ayıptır sorması kalem kalem neyi kaça aldınız ve gümrükten nasıl geçirdiniz.
Mağazadan hanıma pantalon ve mont aldık, 2-3 tane tshirt aldık,
bana:
noco genius şarj cihazı 58.80€
Abus granit detecto xplus alamlı disk kilidi 144.95€

Mağazada bunlar için tax-free formu dolduruldu.
Köln havalimanına gidince tax-free ofisini bulduk, formun en altına gümrük polisi damga vurması lazım dedi bir kat aşağıdaki gümrük polisine yönlendirdi bizi, gümrük polisini bulup elimizde valizle oraya gittik, formları verdik, eşyalar yanınızda mı dedi, valizde dedik, normalde açıp kontrol ediyorlarmış ama gerek yok valizi açmaya deyip forma damgayı bastı, sonra üst kata çıkıp tax-free ofisine formu verdik, kredi kartı numaramı aldı, 4 hafta içinde kredi kartına yatar dedi, nakit de veriyorlarmış ama kesinti olurmuş diye acelem yok nasıl olsa dedim. Bu şekilde yaklaşık 80 euro'luk vergi iadesi kredi kartıma yatacak mı göreceğiz.

Türkiyeye girerken uçatan inince valizleri normal valiz alma yerindne alıp pasapart kontrolunden geçip havalimanından dışarı çıkıp otoparkta arabaya binip döndük eve, herhangi bir gümrük işlemi olmadı bunlar kişisel eşya olduğu için.

2023 yaz başında Bulgaristan'a arabayla gidip oradaki decathlon mağazasından detachlonda satılan en büyük (F&B 5.1) çadırı ve bir sürü kamp malzemesi almıştık, kapıkuleden girerken tax-free ofisini bulamadık bir türlü, haliyle alamadık, kocaman bir bagaj dolusu kamp malzemesi almıştık, bulgar tarafında tax free olayını halledemesek bile yine de ucuza gelmişti. Türk tarafına geçerken de gümrükçü bagajı açtırıp baktı bunlar ne dedi kamp malzemeleri dedik tamam geçin dedi, gümrükte daha çok kaç şişe içki aldığımıza bakmışlardı.

Motosiklet ekipmanlarını birer tane şeklinde kendi kişisel ihtiyacınız kadar olduğu bariz belliyse sorun çıkarmazlar, vergi falan olmaz.

Önümüzdeki baharda arabayla Selanik'e geçip kalan motosiklet ekipmanlarını tamamlama niyetimiz var, arbanın bagajını doldurup geleceğiz.

espresso kilide çok vermiş :p ben arkadaşıma alarmsız aldım 98eur idi.
valla benim bavullarda 2 tane noco genius 2, 2 tane UTRAI jump starter + lastik şişirme kompresörü vardı - kocaman bişeymiş allahın cezası ben daha ufak sanıyordum. onun dışında bende 3 tane bot, 2 tane mont, hoodie, kulak içi termometre :D falan filan bayağı ıvır zıvır vardı.
havalimanında gümrük kontrolüne düşmedikçe sorun yok, düşünce nasıl yırtılır bilmiyorum.
geçen sene quickshifter, motor koruma kapağı eldiven çizme falan filan getirmiştim, yine gümrüklü geçişe düşülmediği sürece sıkıntı yok.

bununla ilgili şöyle bişey ekleyebilirim. kıbrıs uçağı geldiyse bir süre oyalanın arındırılmış bölgede =) kıbrıs uçağı inince o sırada çıkan herkesi bi süzüyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
valla benim bavullarda 2 tane noco genius 2, 2 tane UTRAI jump starter + lastik şişirme kompresörü vardı - kocaman bişeymiş allahın cezası ben daha ufak sanıyordum. onun dışında bende 3 tane bot, 2 tane mont, hoodie, kulak içi termometre :D falan filan bayağı ıvır zıvır vardı.
havalimanında gümrük kontrolüne düşmedikçe sorun yok, düşünce nasıl yırtılır bilmiyorum.
geçen sene quickshifter, motor koruma kapağı eldiven çizme falan filan getirmiştim, yine gümrüklü geçişe düşülmediği sürece sıkıntı yok.

bununla ilgili şöyle bişey ekleyebilirim. kıbrıs uçağı geldiyse bir süre oyalanın arındırılmış bölgede =) kıbrıs uçağı inince o sırada çıkan herkesi bi süzüyorlar.
Maşallah, boş gidip dolu dönmüşsün :)

Motosikleti
Eskiden gurbetçiler buradan alışveriş yapardılar şimdi tam tersi oldu :D.
Eskiden avrupada euro harcarken pahalı gelirdi, bu seferki gidişimde tramway/tren/otobüs gibi toplu taşıma biletlerinin pahalı olması dışında pek pahalı gelmedi, İstanbul'dan daha ucuz bir şehir gibi geldi orası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Benim turuncu takip cihazının seneye süresi dolunda yeniletmeyeceğim, motorda ses çıkaran bir şey olsun almışken evladiyelik olsun diye alarmlısını aldım.
Noco Genius5 alma niyetim vardı, sen deyince tek farkları biri 2A ile öteki 5A ile şarj ediyor, iyi oldu genius2 çok daha ucuzdu. şimdi masamdaki eski akülerle denedim onları şarj etti, motorda bosch C3 takılı, hava soğuk diye bahçeye inip değiştirmeye üşendim, bir ara motorun yanına inince bağlayacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hem jumpstarter hem şarjlı pompa hepsi bir arada cihaz Louis mağazasında olsaydı alacaktım ama yoktu, noco ayrı cihazlar şeklinde yapmış. tek jumpstarter da almadım.
Benim xioami pompanın pilleri eskidi, artık iki lastiğe birden zor dayanıyor şarjı, elimde yeni sony vtc6 18650 lityum pil var, puntolama aleti olsa içini açıp değiştirsem olacak ama pil punto aletim yok, normal lehim havyası ile pillere lehim yapmak aşırı ısıtıyor diye hiç girişmedim. Yoksa xioami'den de memnunum. Ama pompa+jumpstarter bulsam yine alıcam bu xioami'yi de pillerini yenileyip arabada bırakıcam.

Son düzenleme:
Mağazadan hanıma pantalon ve mont aldık, 2-3 tane tshirt aldık,
bana:
noco genius şarj cihazı 58.80€
Abus granit detecto xplus alamlı disk kilidi 144.95€

Mağazada bunlar için tax-free formu dolduruldu.
Köln havalimanına gidince tax-free ofisini bulduk, formun en altına gümrük polisi damga vurması lazım dedi bir kat aşağıdaki gümrük polisine yönlendirdi bizi, gümrük polisini bulup elimizde valizle oraya gittik, formları verdik, eşyalar yanınızda mı dedi, valizde dedik, normalde açıp kontrol ediyorlarmış ama gerek yok valizi açmaya deyip forma damgayı bastı, sonra üst kata çıkıp tax-free ofisine formu verdik, kredi kartı numaramı aldı, 4 hafta içinde kredi kartına yatar dedi, nakit de veriyorlarmış ama kesinti olurmuş diye acelem yok nasıl olsa dedim. Bu şekilde yaklaşık 80 euro'luk vergi iadesi kredi kartıma yatacak mı göreceğiz.

Türkiyeye girerken uçatan inince valizleri normal valiz alma yerindne alıp pasapart kontrolunden geçip havalimanından dışarı çıkıp otoparkta arabaya binip döndük eve, herhangi bir gümrük işlemi olmadı bunlar kişisel eşya olduğu için.

2023 yaz başında Bulgaristan'a arabayla gidip oradaki decathlon mağazasından detachlonda satılan en büyük (F&B 5.1) çadırı ve bir sürü kamp malzemesi almıştık, kapıkuleden girerken tax-free ofisini bulamadık bir türlü, haliyle alamadık, kocaman bir bagaj dolusu kamp malzemesi almıştık, bulgar tarafında tax free olayını halledemesek bile yine de ucuza gelmişti. Türk tarafına geçerken de gümrükçü bagajı açtırıp baktı bunlar ne dedi kamp malzemeleri dedik tamam geçin dedi, gümrükte daha çok kaç şişe içki aldığımıza bakmışlardı.

Motosiklet ekipmanlarını birer tane şeklinde kendi kişisel ihtiyacınız kadar olduğu bariz belliyse sorun çıkarmazlar, vergi falan olmaz.

Önümüzdeki baharda arabayla Selanik'e geçip kalan motosiklet ekipmanlarını tamamlama niyetimiz var, arbanın bagajını doldurup geleceğiz.
Peki motosiklet ekipmankarini Selanik den mi almak daha karlı Almanya dan mi

Cevap Selanik ise hangi mağaza?Bir arkadaş soruyo :)))

Motosikleti
Peki motosiklet ekipmankarini Selanik den mi almak daha karlı Almanya dan mi

Cevap Selanik ise hangi mağaza?Bir arkadaş soruyo :)))
Selanik daha karlı.
Daha önce Selankik'deki mağazanın internet sitesinden fiyatın abkamıştım, shoei neotec3 kaskın düz beyaz olanın fiyatı Selanik'de 650 Euroydu, almanyada 670 euro dedi. kafamıza denedik, iyi güzelmiş dedik ama almadık, Selanik'den alacağız eşimle kendime birer tane.

Mağazanın web sitesinin linki bu, Selanik'deki adresini navigasyona girip bir cumartesi sabah erkenden arabayla yola çıkacağız, pazarkule sınır kapısı bize 45 dakika, sınır bekleme falan öğlen varsak alışverişi yapsak aynı gün geri döneriz diye plan yapıyorum.
Motomarket Shop diye bir mağaza.

Mağazanın linki: https://www.motomarket-shop.gr/en/for-rider/helmets/full-face/16861-shoei-neotec-3-white-gloss

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar