Bu arada isterdim ki soruları sitemizde tartışalım ama sitede pek sınav önemsenmiyor galiba...
Tartışalım kardeşim... Ben varım... En azından 1978 yılında ilk girdiğim ehliyet sınavlarıyla aralarındaki farkı bilen biri olarak çok şey söyleyebilirim. Gayet ciddi, düzenli, gerek katılımcıların, gerekse gözetmenlerin dikkat ettikleri bir sınav oldu. Önceden oluşturulan veri tabanlarıyla hiç kimseye bir tek soru bile sormadan oturacağın yeri buluyorsun. Organizasyondaki hiç bir kimse sabah uykudan kalkıp, öyle mahmur mahmur gelmemişti salona... Bizim sınıf A1-2 sınavı için ayrılmıştı. Tertemiz takım elbiseli, kibar ve her türlü alt yapıyla donatılmış 2 bey soru kitapçıklarını dağıttı, gereken açıklamalar kitapçıkta yazmasına rağmen bir kere daha kuralları ve doldurulacak yerleri izah ettiler. Tek tek dolaşıp isim, no vs. vs. gibi ön hazırlıkların tam olup olmadığına baktılar. Yaptıkları işin ciddiyetini her halleriyle yansıtıyorlardı. Katılan arkadaşlar da öyle... Eski sistemi bildiğim için aradaki farkı çok iyi gördüm. Kendi adıma gurur duydum.
Arkadaşlar sadece bu güzel organizasyonu görmek ve onun bir parçası olmak için bile gelin şu A2 sınavına girin, alın motor ehliyetini... İnanın ehliyetsiz kaldığınıza değmez... "Şu kadar para bu kadar zahmet" olayını bir kenara koyun. Bir de o sınav için ayrılan zamana, organizasyona bakın. Ben kurs için verdiğim her kuruşun karşılığını bu sınavda gördüm ve aldım... Size verdikleri sınav tarihlerine kadar olan zaman bizleri ders çalışması için yeter de artar bile... Birtek ders çalışmak kalıyor. O da 20 soru için 50 soruya bakıp çalışıyorsun... 20'de 14 yaptın mı zaten geçiyorsun... Hala ehliyeti olmayan arkadaşlar için söylüyorum... Gelin alın ehliyetinizi... Ortamın güzelliği ve MEB, Trafik gibi kurumların olaya gösterdikleri ciddiyet, hepimizin yollarda tatlı tatlı giderken aklımızda iyi ve olumlu izler bırakmasına vesile olacak. Kimse kalkıp kursların pahalı olduğunu söylemesin, zaten 3 aşşağı 5 yukarı biribirlerine yakın fiyatlar... Ona da 3-5-8-12 taksit gibi kolaylıklar sağlıyorlar... Bütün bu saydıklarım ve yaşadıklarım kendi fikrim olup Esenkent Ertuğrul Gazi Lisesi no:13 salon:13 için gördüklerimdir. Ama eminim bütün sınav yerlerinde aynı standartlar uygulanmıştır. Değişik yaklaşımları olan arkadaşların da fikirlerini hep beraber öğrenelim... Hepinize sevgilerimi, kazasız belasız ikiteker sürüş dileklerimi yolluyorum... Sağlıcakla kalın....
:rendeer: :rendeer: :rendeer: