Bir şey demek istiyorum.

Ama ondan önce barış çubuğumu uzatayım da hemen okumadan çemkirmeyin.:rendeer:
Toplu sürüşlerde, ortalama sürüş hızından çok daha yavaş gidenin yaratabileceği tehlike, çok daha hızlı gidenin yaratabileceği tehlikeden çok daha fazladır.:wiinkk:
Yavaş gidene hayhay, hızlı gidene baybay denmesini anlamış değilim.
Eskiden pembea2 vardı. Geldik galyana, bir gezinin sorumluluğunu aldım tabi ben alınca Murat'ta almak zorunda oldu. Şileye gidildi, akşam dönüşte de Avcılara. Şileye giderken hızı maksimum 55-65km olan ablayı (ablaları) ya yolda beklemek zorunda kalıyorduk, ya da ondan arkasından gidip kendimizi tehlikeye atıyorduk.
Bir çok kez gezi boyunca 55km hızla gittiğim için arkamdan gelen kamyon araba vs.lerin sellektörlerine ve tamponlarını motorumun tekerine dayamalarına hatta emniyet şeridine atmalarına maruz kaldım.
Akşam Avcılara dönerken de hava kararmıştı ve aynı şeyi bir çok kez daha daha düşük süratte otoyolda yaşamak zorunda kaldım.
Bunu yapmak zorundaydım çünkü geziyi ben organize etmiştim ve bu da onların sorumluluğunun bende olduğunun açık ve net açıklamasıydı. Kimseye gel ya da gelme deme durumum yoktu çünkü herkese açık bir ortamda başlık açmıştım.
Kendi yaşadığım hayati tehlikeler bunlar, bir de o kişinin yaşayıpta farkında bile olmadığı tehlikeleri düşünün.:wiinkk:
Hızlı gidenler ise hiç bir problem yaratamadı grupta çünkü zaten ortalama hızımızın 80-90 olduğu yerde onlar minimum 120 ile gittikleri için anca bizi beklediği yerlerde ve varacağımız yerde karşılaşmıştık.
Toplu sürüşleri düzenlemek ve sorumluluk almak bambaşka bir olay ama birine gelme /gel diyebilme lüksünüz varsa ve buna uyulması konusunda katıysanız niye halka açık her türden motor ve kişileri barındıran bir yerde düzenliyorsunuz?:silent:
Ha bir de belirteyim, hiç birinize karşı garezim kıllığım vs. falan yok. Hatta başlığı da yol yapmak isteyenler için güzel bir bölüm olarak görüyorum ama dediğim gibi siz buraya böyle bir başlık açıyorsanız amacınız seçmek değil seçilmektir.