- Konu Yazar
...
Son düzenleme:
yahu bu nedir arkadas bu nasil konu?
alenen devletin arazisine rusvet vererek nasil cokerim diye konu acilmis. yuh yani yuh.
hocam yasa belli kural belli. ciftciysen devlet arazisini kiralayabiliyorsun.(kriterleri var) tarim icin devlet arazisini kullanmak baska birsey, burda bahsedilen konu baska birsey.
muz cumhuriyeti mi burasi herkes kafasina gore biryer secsin, ev yapsin sonra gitsin "cuzi" bir miktara tapusunu alsin? vallahi gulesim geliyor
ben duyduğumu söyledim burda öyledir demedim cüziye mi takıldın ?
takildigim seyi sana anlatayim.
Size ait olmayan bir urun veya hizmeti kullanmak icin 2 seceneginiz var. Kiralamak ve satin almak.
sen bu secenekleri es gecip, 3. bi secenek ariyorusun. bu secenegin adi çökmek oluyor. Bu secenek hem yasalara, hem ahlaka aykiri oluyor.
Beni sinir eden nokta bu 3. secenegi izleyecek olman ve burda bunu dillendirmen.
Devlet arazisine yani hazineye küçük bi yer yapmak istiyorum 3-5 ağaç ekip küçük bi de barka gibi bi yer yapmak var aklımda. Burda benim duyduğum kadarıyla söylüyim adam devlet arazisine üzüm bağı falan yapıyor ve kullanıyor arazi de yol üstü bi de ev yapıyor sonra belediyeye falan gidip 1-2 yıl cüzi bir miktar her ay para verip tapu almış böyle birşey varmı yokmu çünki hala burda bunu yapanlar var adam istanbuldan ordan burdan gelip arıcılık falan yapıyor sonra da devlete gidip ben burayı değerlendirdim diyip tapu mu ne alcakmış öyle duydum. Neyse uzatmayayım daha fazla sadece meraktan sordum![]()
iş adamı yapınca, 3 büyük inşaatçı yapınca kimsenin sesi çıkmaz, sade vatandaş nasıl yapılacğaını sorunca tü kaka di mi?
fakir, çalmasını bilmediği için fakirdir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
ben sana çözümünü söyleyeyim hocam. gözüne kestirdiğin bölgeyi ağaçlandırıyorsun. birtane de gecekondu dikiyorsun. yakalanmaz isen, birkaç yıl sonra mahkemeden zilyetlik iddiasında bulunuyorsun.
iş adamı yapınca, 3 büyük inşaatçı yapınca kimsenin sesi çıkmaz, sade vatandaş nasıl yapılacğaını sorunca tü kaka di mi? fakir, çalmasını bilmediği için fakirdir.
Helal çalma diyorsunuz galiba? Çalma sırasının kendine gelmesini bekleyenlerin içgüdüsel savunması.:silent:
gerçekler ne den bu kadar acı? herkes çalar herkes hırsızdır.
helal haram işine girersek işin içinden çıkamayız. %99 müslüman çoğunluk olan ülkemizde domuz haram. alkol satışları tavan. kitapta alkol az haram domuz çok haram gibi birşey mi yazıyor ben mi göremedim? hepimiz (ekseriyetle çoğunlu ifade etmek için hepimiz denmiştir. ağır sofular ve yeşilaycılar üstüne alınmasın) ramazanda oruç tutar, ramazan biter mangalda çilingir sofrası kurarız. alkol haram değil mi? al sana haram.
iş yerinde 10 dk yerine 12 dk mola yaparsın zaman çalarsın.
market sırasına yürürken biraz daha hızlı yürüyüp birinin önüne geçersin sıra çalarsın.
arkadaşının torpili ile ya pardon referansı ile işe girersin kul hakkı çalarsın.
toplantıya 1 dakika bile geç kalırsın seni beklerler, başkasının vaktini çalarsın.