Bundan 9 yıl önce eşime motosiklet kullanmayı öğretmek için bir lifan pony almıştım. Motorun alçak oluşu nedeniyle kendini en çok onda güvende hissetmişti. Yaklaşık 4000 km civarı kullanmış olmamız lazım. Motosiklet kendinden beklenmeyen bir hız ve atiklikteydi diyebilirim. Son sürati 100ün biraz üzerindeydi. ( o günlerde sahip olduğumuz Yamaha D'elight 115 ten daha hızlıydı) Gösterge paneli namına pek bir şey yoktu. İnmesi binmesi çok kolaydı. Ön arka disk fren epey iyi tutuyordu. Ancak lastiklerin çapı küçük aynı zamanda biraz kalındı ve dişliydi (ATV lastiği gibi biraz). Bu durum yolda virajlardda çok dikkat gerektirirken arazide ise çok iyiydi. Bir kaç müşür vb elektrik arızası yaşamıştık ama mekanik kısım iyiydi. Biraz titreşim vardı. Vitesler aşağı doğru büyüyordu ve 4 vitesliydi. Bunaa alışmak gerekiyordu. Vites ve benzin göstergesi yoktu. Bir keresinde yakıt bittiği için eşim rezerve konumuna almış, bana söylemediği için de beni benzinsizlikten yolda bırakmıştı. Far ampulunu Narva HS2 ile değiştirince daha iyi aydnlatıyordu.
Eşimin ehliyet öncesi alıştırma videosunu ekliyorum.
Burada da daha fazla detay bulabilirsiniz. Başka sorunuz varsa hatırlayabildiğim kadarıyla yanıtlamaya çalışırım.