(2025) Türkiye'de 8 ayda 76.000'in üzerinde motosiklet kazası yaşandı

Motosikleti
Yok
Muhammed Nuri Erdoğan
12.09.2025 - Güncelleme : 12.09.2025

Türkiye genelinde bu yılın 8 aylık döneminde 76 bin 162 ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası yaşandı.

Anadolu Ajansının (AA) "Trafikte Motosiklet Gerçeği" başlıklı dosyasının bu haberinde, yılın 8 ayında ölümlü/yaralanmalı motosiklet kazalarına ilişkin verilere yer verildi.

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığının verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yılın ilk 8 aylık döneminde 65 bin 291 ölümlü/yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi. En çok motosiklet kazası yine 10 bin 493 ile ağustos ayında yaşandı. Bunu 10 bin 101 ile temmuz, 9 bin 701 ile haziran ayı takip etti.

thumbs_b_c_63bb36fa19e71eb326093b77e9c7cfa4.jpg

Geçen yılın 8 aylık döneminde en az motosiklet kazası ise 2 bin 53'le şubat ayında görüldü.

Bu yılın aynı döneminde ise polis sorumluluk bölgesinde 71 bin 604, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 4 bin 558 ölümlü ya da yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi. Söz konusu motosiklet kazalarının yaz aylarında artış eğiliminde olduğu belirlendi.

2025%2F09%2F750.20250912_5_0DAEBC31AEEA74639A5AEC09E03F8CC85.jpg

En çok motosiklet kazası 12 bin 655 ile Ağustosta yaşandı. Bunu 12 bin 67 kaza ile Temmuz, 11 bin 82 kaza ile Haziran ayı takip etti. Anılan dönemde en az motosiklet kazası ise 5 bin 556 ile Şubat ayında görüldü.

2024 ve 2025 yıllarının Ocak-ağustos dönemleri kıyaslandığında kazalardaki yüzde 17 düzeyindeki artış dikkati çekti.

.......................................................................................................................................................................................

https://www.aa.com.tr/tr/dosya-haber/turkiyede-8-ayda-76-binin-uzerinde-motosiklet-kazasi-yasandi/3685498#

Motosikleti
Regal Raptor Daytona 250v
Cehalet,hırs,algi problemi,inat şeklinde özetlenebilir bence

• Beğen
Tepkiler: Ged
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motosiklet sürenlerin çoğunluğu da AA habercileri gibi gerzek olduğundan ve her geçen gün sayıları arttığından kaza istatistiklerinin yüksek çıkması gayet doğal. Haziran-Temmuz-Ağustos ile Şubatın karşılaştırılması başlı başına hayatın olağan akışına aykırı.
Sayın AA'cılar, aynı dönemdeki diğer trafik kazalarının oranını karşılaştırın, bir de öyle bakın bakalım ne sonuç verecek.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Otomobillerin yolu var,
Bisikletlerin yolu var
Yayaların yolu var
Trenlerin yolu var
havayolu bile var
Ama motosiklet yolu yok...

Vergisini , sigortasını, vizesini, ÖTV sini almaya gelince var,
Ama motosiklet söz konusu olunca köpek görmüş kedi gibiler...

Her taşıt kaza yapıyor ama motosiklet yapınca MOTOSİKLET TERÖRÜ diye tanımlanmasına artık uyuz oluyorum..

Vergi alırken vatandaş , kaza yapınca terörist 🤬 🤬 🤬 🤬 ..

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ağzına yüzüne ettiğiminin ülkesinde hiç iyi haber yok. Oldu olacak motosiklet sahiplerine de kayyum atasın hükümet.
Demeyecektin şunu demeyecektin şunuu, karpuz kabugunu dusurdun😭
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Otomobillerin yolu var,
Bisikletlerin yolu var
Yayaların yolu var
Trenlerin yolu var
havayolu bile var
Ama motosiklet yolu yok...

Vergisini , sigortasını, vizesini, ÖTV sini almaya gelince var,
Ama motosiklet söz konusu olunca köpek görmüş kedi gibiler...

Her taşıt kaza yapıyor ama motosiklet yapınca MOTOSİKLET TERÖRÜ diye tanımlanmasına artık uyuz oluyorum..

Vergi alırken vatandaş , kaza yapınca terörist 🤬 🤬 🤬 🤬 ..
Bisikletlerin pek yolu yok yaw.
1 senedir motor kullaniyorum, egitim de aldim, cok da dikkatli kullaniyorum. Beni en cok riske atan hareketler neredeyse hep motorculardan geldi. Ustelik bu hareketleri yapanlar sadece kuryeler degildi, gsçiler de az degil soyleyeyim

Motosikleti
Motoru satıldı...
Kendi adıma konuşayım ilçede yaşadığım süreçte motor kullanırken en fazla 1 yada 2 kaza tehlikesi yaşamışımdır.
Ancak üniversite sebebiyle İl'e taşındım aşağı yukarı 2-3 gün olmuştur taşınalı, dün 2 kazadan ucu ucuna sıyrıldım, iki kazaya sebebiyet verenlerde araç sürücüleriydi, biri u dönüşü yasak olan bayır yolda u dönüşü atmaya çalışır atamaz geri geri gelmeye çalışır, bir diğeri de döner kavşak içerisinde olmama rağmen hurra diye yola atlar.
(her zaman araç sürücüleri sebep olmuyor bunlara kendine motorcuyum diyen ancak ne kask ne herhangi bir ehliyet ne de trafik okuma bilgisi 0 olan motorcu müsveddelerinden de geliyor.)

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
Kaçı ehliyetliymiş, kaçı kaç kez sorgulanmış, hangi bayiler en çok satmış da ne için satmış, kime kaç adet satılmış?

Sorularım başlık sahibine değil. Veriler düz, kaza yapmayın verisi, peki ya diğer veriler? :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kendi adıma konuşayım ilçede yaşadığım süreçte motor kullanırken en fazla 1 yada 2 kaza tehlikesi yaşamışımdır.
Ancak üniversite sebebiyle İl'e taşındım aşağı yukarı 2-3 gün olmuştur taşınalı, dün 2 kazadan ucu ucuna sıyrıldım, iki kazaya sebebiyet verenlerde araç sürücüleriydi, biri u dönüşü yasak olan bayır yolda u dönüşü atmaya çalışır atamaz geri geri gelmeye çalışır, bir diğeri de döner kavşak içerisinde olmama rağmen hurra diye yola atlar.
(her zaman araç sürücüleri sebep olmuyor bunlara kendine motorcuyum diyen ancak ne kask ne herhangi bir ehliyet ne de trafik okuma bilgisi 0 olan motorcu müsveddelerinden de geliyor.)
Universite hayırlı olsun bu arada. Hangi il? İstanbul iliyse zaten orası tam bir mordor. Buranın sakin trafiğinden sonra feci gelir orası.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Muhammed Nuri Erdoğan

Türkiye genelinde bu yılın 8 aylık döneminde 76 bin 162 ölümlü veya yaralanmalı motosiklet kazası yaşandı.

Anadolu Ajansının (AA) "Trafikte Motosiklet Gerçeği" başlıklı dosyasının bu haberinde, yılın 8 ayında ölümlü/yaralanmalı motosiklet kazalarına ilişkin verilere yer verildi.

AA muhabirinin, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığının verilerinden yaptığı derlemeye göre, geçen yılın ilk 8 aylık döneminde 65 bin 291 ölümlü/yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi. En çok motosiklet kazası yine 10 bin 493 ile ağustos ayında yaşandı. Bunu 10 bin 101 ile temmuz, 9 bin 701 ile haziran ayı takip etti.

Geçen yılın 8 aylık döneminde en az motosiklet kazası ise 2 bin 53'le şubat ayında görüldü.

Bu yılın aynı döneminde ise polis sorumluluk bölgesinde 71 bin 604, jandarma sorumluluk bölgesinde ise 4 bin 558 ölümlü ya da yaralanmalı motosiklet kazası meydana geldi. Söz konusu motosiklet kazalarının yaz aylarında artış eğiliminde olduğu belirlendi.

En çok motosiklet kazası 12 bin 655 ile Ağustosta yaşandı. Bunu 12 bin 67 kaza ile Temmuz, 11 bin 82 kaza ile Haziran ayı takip etti. Anılan dönemde en az motosiklet kazası ise 5 bin 556 ile Şubat ayında görüldü.

2024 ve 2025 yıllarının Ocak-ağustos dönemleri kıyaslandığında kazalardaki yüzde 17 düzeyindeki artış dikkati çekti.

.......................................................................................................................................................................................

https://www.aa.com.tr/tr/dosya-haber/turkiyede-8-ayda-76-binin-uzerinde-motosiklet-kazasi-yasandi/3685498#
70 bini kurye kazasıdır, net.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Ağustos ayında bende kaza yaptım :)

yan çantaları bir an unutunca arabaya sürttürdüm biraz, tutanak mutanak gitti öyle... insanlık hali yani oluyor ve zarar verdiğim aracı kullanan adam da çok iyiydi ve çok medeni şekilde hallettik.. zaten sadece arabada ufak bir çizik vardı o kadar.

durumu çevremdekilere anlatınca hepsi "ben kaçardım" dedi, yani buradan da şunu anlıyoruz ki benim çevrem çakal biraz. Toplum bir şekilde ahlakını geri kazanması gerekiyor..

Ahlak kaybının baş sebebi bu hükümet ve muhalefet gibi görünen iktidar stepneleri... gidişatımız hiç hayır değil.

Motosikleti
Yok
Bursa, Setbaşı civarlarında, ATATÜRK Caddesi üstünde Mavi Köşe denen bir yer var. Tek yön üstten gelen bir araç yolu var. Ben orada karşıdan karşıya geçiyorum, ama geçerken sürekli soluma bakıyorum, çünkü o yolun az yukarısı köşe, görünmüyor ve o yoldan ilerideki dolmuş durağından kalkan dolmuşlar geçiyor ekseriya. Geçiyor derken, normal şekilde değil tabii, %99'u hayvan gibi gazlayarak gidiyorlar, o yüzden işte soluma baka baka gidiyorum.

Geçen gün yine aynı şekilde soluma bakarak geçmeye çalışırken, sen tut ters yönden, hayvani bir süratle bir moto-kurye resmen beni sıyırdı geçti.

Yani olacak şey değil: Hem ters yönden, hem meskun mahalde son sürat, üstüne bir de beni sıyırarak geçiyorsun.

İyi kötü ben de 7-8 sene motosiklet kullandım, 2 sene civarı ATV kullandım, ama asla böyle bir şey yapmadım - asla.

Bahsettiğim apaçi şanslıydı, dediğim gibi üst taraftan da hayvani süratle dolmuşlar geliyor, köşe çok yakın olduğundan son ana kadar fark edilmiyor, dolmuşçu son sürat, apaçi son sürat, çok rahat ölümlü bir kaza meydana gelebilirdi o an apaçi için.

Muhammed Nuri Erdoğan

Ülkemizde motosiklet kazalarının en temel sebebi çoğu motorcunun arabası olmaması veya araba ile cidde seviyede trafik deneyimi olmaması kaynaklı. TR trafiğinde iyi bir şoför olmak için önce kurtlar sofrası olan 4 tekerlilerde uzmanlaşması sonra motora geçmesi lazım. Özellikle genç çocuklar kimi imkansızlıktan kimi başka sebeplerden araba tecrübesi yok sadece motor sürüyor. Sonra videolara bakıyoruz aaa bu araba nasıl bunu yaptı hop korna ve Laps kaza. Dikkat edin çoğu motor kamerasına yakalanan özellikle arabalar ile girilen kazaları aynı arabacılar kendi içinde asla yaşamıyor. Çünkü iki tarafta arabacı olarak iyi kötü bilinçaltında bu lavuk aniden u dönüşü yapabilir diye zihninde arka planda o bilgiyle otomatik hazır geziyor. Çoğu motorcu bu yüzden çoğu kazada çok şaşkın hale geliyor çünkü herifin araba kültürü yok ki. Onlar gibi yaşamamış deneyimlememiş bilmiyor bu araba en marjinal napabilir diye. Trafik eğitiminde kitapta ne gördü ve motorla Türk trafiğinde ne deneyimi aldıysa o kadar sürücü ve şoför. Doğal olarakta Türkiye gibi kelle koltuğu vaad eden bir trafik kültüründe böyle motor sürmek azraille her dakka beraber gezmek gibi bişey oluyor.
Ana fikir: önce iyi bir arabacı olun(aracında hasar kaydı yaratmadan sürebilen bir şoför düzeyinde), sonra motor alın güvenle trafiğin kaşarı olarak gezin.

Motosikleti
Teşekkürler :) Edirneye geldim çok uzağa gitmeye gerek yok kültür çok değişmedi :D
iyi yine çok uzağa gitmemişsiniz. Edirne'de hangi üniversite? Hangi bölüm?

İstanbul ölçülerine göre Edirne - Lüleburgaz arası Kadıköy - Beylikdüzü arasından daha kısa ulaşım süresi olarak.

Geçen cumartesi bizim ikizlerden biri ile ciğer yemeye gittik, çok meşhur olan ciğerci niyazi'yi daha önce gittiğimizde beğenmemiştik, bu sefer Kemal usta'da yedik çok güzeldi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ülkemizde motosiklet kazalarının en temel sebebi çoğu motorcunun arabası olmaması veya araba ile cidde seviyede trafik deneyimi olmaması kaynaklı. TR trafiğinde iyi bir şoför olmak için önce kurtlar sofrası olan 4 tekerlilerde uzmanlaşması sonra motora geçmesi lazım. Özellikle genç çocuklar kimi imkansızlıktan kimi başka sebeplerden araba tecrübesi yok sadece motor sürüyor. Sonra videolara bakıyoruz aaa bu araba nasıl bunu yaptı hop korna ve Laps kaza. Dikkat edin çoğu motor kamerasına yakalanan özellikle arabalar ile girilen kazaları aynı arabacılar kendi içinde asla yaşamıyor. Çünkü iki tarafta arabacı olarak iyi kötü bilinçaltında bu lavuk aniden u dönüşü yapabilir diye zihninde arka planda o bilgiyle otomatik hazır geziyor. Çoğu motorcu bu yüzden çoğu kazada çok şaşkın hale geliyor çünkü herifin araba kültürü yok ki. Onlar gibi yaşamamış deneyimlememiş bilmiyor bu araba en marjinal napabilir diye. Trafik eğitiminde kitapta ne gördü ve motorla Türk trafiğinde ne deneyimi aldıysa o kadar sürücü ve şoför. Doğal olarakta Türkiye gibi kelle koltuğu vaad eden bir trafik kültüründe böyle motor sürmek azraille her dakka beraber gezmek gibi bişey oluyor.
Ana fikir: önce iyi bir arabacı olun(aracında hasar kaydı yaratmadan sürebilen bir şoför düzeyinde), sonra motor alın güvenle trafiğin kaşarı olarak gezin.
Bu dediğini çocuklarıma da söylüyorum. Şimdilik 13 yaşındalar, ikisini de sırayla tam ekipman giydirip gezdiriyorum, ara sıra denk gelirse bizim köfte gezilerine de götürüyorum, güzel örnek almış oluyorlar. 18'ine gelince ehliyet alıp evdeki arabayı siz kullanırsınız, bizi sağa sola götürürsünüz, iyice trafiğe alışınca artık 24 yaşında direkt A ehliyet alıp motor alabilirsiniz, öyle 16 yaşıma geldim A1 alayım motor isterim demeyin diyorum, onlar da hak veriyorlar zaten.

Son düzenleme:
Motosikleti
Motoru satıldı...
iyi yine çok uzağa gitmemişsiniz. Edirne'de hangi üniversite? Hangi bölüm?

İstanbul ölçülerine göre Edirne - Lüleburgaz arası Kadıköy - Beylikdüzü arasından daha kısa ulaşım süresi olarak.
yaşamak için Yurtdışı haricinde Trakya dışına çok çıkacağımı düşünmüyorum kültüre adapte olması vs derken ne gerek var mis gibi trakya varken.
Hibrid ve elektrikli taşıt teknolojisi bölümü seçtim.
Önünün açık olduğunu düşündüğümden yazdım, ki şuanda devir elektrikli araçlara gidiyor.
Sırf bu ulaşım sebebiyle istanbul'da yaşamak istemezdim.

Motosikleti
yaşamak için Yurtdışı haricinde Trakya dışına çok çıkacağımı düşünmüyorum kültüre adapte olması vs derken ne gerek var mis gibi trakya varken.
Hibrid ve elektrikli taşıt teknolojisi bölümü seçtim.
Önünün açık olduğunu düşündüğümden yazdım, ki şuanda devir elektrikli araçlara gidiyor.
Sırf bu ulaşım sebebiyle istanbul'da yaşamak istemezdim.
Ben 84 yılında Lise'ye başlayıp İstanbul'a gittiğimde kültür şoku yaşamıştım, yani koskoca İstanbul, kendimi modern bir ortam içinde bulacağım sanıyordum ama kocaman bir anadolu köyü ile karşılaştım içinde yaşayınca ki o zamanlardan daha da beter oldu şimdi.

Motosikleti
Motoru satıldı...
Ben 84 yılında Lise'ye başlayıp İstanbul'a gittiğimde kültür şoku yaşamıştım, yani koskoca İstanbul, kendimi modern bir ortam içinde bulacağım sanıyordum ama kocaman bir anadolu köyü ile karşılaştım içinde yaşayınca ki o zamanlardan daha da beter oldu şimdi.
Heryer köy seviyesinde şuanda o yüzden bildiğim köye gelmeyi tercih ettim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar