2025 Mart Güneydoğu Turu

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Adaşınla birlikte harika bir geziye imza atmışsınız Haluk'çum
Ben bu başlığını nasıl olmuşsa kaçırmışım. Görünce atladım hemen başlığa.

Yaptığınız turda gezdiğiniz yerlerin hemen hepsini gezmişliğim vardır. Ama raporda görünce oralara özlem duyduğumu daha çok anladım.

Seyahat raporlarını özlemişim. Malum sebeplerden dolayı epeydir biryerlere çıkamadım. Ama bu seyahat raporundan sonra Crf'yi çıkarıp bakımlarını yaptırmaya karar verdim. Çok ihmal ettim benim Karatay'ı.

Raporunda kendimi görünce bi şaşırdım doğrusunu istersen. Ve sonra epey kilo almış olduğum gerçeğiyle yüzleşince biraz üzülmedim degil. 😁
Motosiklet binmek her açıdan bizleri ayakta tutuyor. Bir müddet uzak kalınca her konuda geriye vuruyor insan.

Raporunu soluksuz, Keyifle ve imrenerek okudum.
Eline emeğine sağlık sevgili dostum. 🤗

Gezilerini ve güzel raporlarının devamını diliyorum... (y)

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Adaşınla birlikte harika bir geziye imza atmışsınız Haluk'çum
Ben bu başlığını nasıl olmuşsa kaçırmışım. Görünce atladım hemen başlığa.

Yaptığınız turda gezdiğiniz yerlerin hemen hepsini gezmişliğim vardır. Ama raporda görünce oralara özlem duyduğumu daha çok anladım.

Seyahat raporlarını özlemişim. Malum sebeplerden dolayı epeydir biryerlere çıkamadım. Ama bu seyahat raporundan sonra Crf'yi çıkarıp bakımlarını yaptırmaya karar verdim. Çok ihmal ettim benim Karatay'ı.

Raporunda kendimi görünce bi şaşırdım doğrusunu istersen. Ve sonra epey kilo almış olduğum gerçeğiyle yüzleşince biraz üzülmedim degil. 😁
Motosiklet binmek her açıdan bizleri ayakta tutuyor. Bir müddet uzak kalınca her konuda geriye vuruyor insan.

Raporunu soluksuz, Keyifle ve imrenerek okudum.
Eline emeğine sağlık sevgili dostum. 🤗

Gezilerini ve güzel raporlarının devamını diliyorum... (y)

Sıtkı ağabeyim merhaba,

Benim de bu turda gittiğim şehirlerin tamamını daha önce görüp gezmişliğim var.

Adaşımın görmediği ve benim de motosikletle gitmediğim şehirler diye rotayı böyle seçtik ama onda da süremiz kısa diye sadece ateş alıp çıkmış olduk işte.

Keşke 3 gün daha uzatabilseydik diye iç geçirmiş ve hatta ona göre plan ve hazırlık da yapmıştım ama ülkedeki gelişmelerden dolayı en seri şekilde gidip geldik işte.

Yoksa sadece Urfa ve Mardin en az 2 gece konaklanmayı hakediyor.

Hele ki Kayseri-Niğde-Adana arasında kalan Aladağlar-Demirkazık-Sultansazlığı-Kapuzpaşı-Küp-Belemedik-Taşdurmaz gibi kısımlar için civar il-ilçelerde kalınıp buraları santim santim gezmek lazım.

CRF L tam buraların motosikleti işte. 🤌

Ben de aldım bir tane ve gerekli aksesuarları taktırdıktan sonra ilk fırsatta bu rotayı aradan çıkartmaya çalışacağım.

İnşallah Sizler de gönlün(üz)ce bir tur ayarlarsın(ız) da bizim bu turda kurtlarımızı döküp üzerimizdeki hamlığı attığımız gibi Sizler de tekrardan motive olup gökyüzünün mavisinin ne kadar güzel olduğunu hatırlarsınız.

Bizim turda hava ya yağışlıydı, ya da neredeyse hep bulutlu ve buz gibiydi.

Ondan dolayı bu son gökyüzü mavisi olayına biz giremedik açıkçası. 😆:ROFLMAO:

11 Nisan Cuma günü yağan Nisan ortası karının ve devamındaki çok soğuk hava Salı gününden itibaren Ankarayı terkediyor gibi göründüğünden biz de önümüzdeki hafta sonundan itibaren Ankaradan arkadaşlarla birkaç saatlik kaçamaklar yapabiliriz.

Bu gezi raporu işinde pirimiz Sen olduğun ve diğer mecralardaki gezi raporlarını da satır satır okumuş olduğum için beğeni ve yüksek not almamız garanti zaten.😃

Hatta Otomarsan 302 direksiyonundan hallice tepside 1 koca künefeye havada parande attırırken çekilmiş fotoların gözümün önünden gitmiyor.

Gerçi Harbiyede canlısına da şahit olduğum için ayrıcalıklı hissediyorum valla.:giggle:

Bir plan yapalım da birlikte de sürelim ağabeyim.

Çok selamlar.

Motosikleti
Herkese merhaba,

20 Ocak 2025 tarihinde 2024 model olarak ilk partiden satın almış olduğum NX500 motorumu bu konuda okumuş olduğunuz 2025 Mart G.Doğu ve sonrasında da 2025 Nisan Ankara çevresi turlarında kullandım.

Sonra aralarda da birkaç gün şehir içinde de kullandım.

Toplamda da 3000 km civarı deneyimledikten sonra 2025 Temmuz ayı ortalarında sattım.

Çok düzgün bir abimize gitti motorum.

Kısa test sürüşleriyle göremeyeceğim, anlayamayacağım, farkedemeyeceğim detaylarını görebildim bu uzun G.Doğu turu sayesinde.

Bu sebeple gönlümüzden geçirdiğimiz bir modeli imkanımız varsa satın alıp sadece yaz ve kış koşullarında değil, aynı zamanda uzun yol ve şehiriçinde de kullanıp test etmek lazımmış.

Ve hatta satın almayı aklınızdan geçirdiğiniz alternatif başka bir motorla aynı güzergahta peş peşe kullanıp bu motorları karşılaştırmak lazımmış.

Bu tecrübem bana bunları iyice gösterdi.

Her motorun bir / birkaç eksiği var.

Beklentinize göre performans - güvenilirlik - ağırlık - kıvraklık - servis ağı - yedek parça stoğu - ödediğiniz para karşılığında aldığınız ürün / hizmet kalitesi gibi ilk aklıma gelen kriterlerin tamamını karşılayan motor bulmak zaten neredeyse imkansız.

Mühim olan bu eksikler beklentilerinizi karşılamakta ne kadar zayıf kalıp sizi ne kadar mutsuz ediyorlar.

Buna karar verdikten sonra gerisi çok ama çok kolay.

Gerekiyorsa bir tablo hazırlayıp bunları kağıda - bilgisayara dökmek ve bu şekilde rasyonel bir sonuca ulaşmak sonraki seçimleriniz dahil olmak üzere size müthiş yol gösteriyor.

Ve tabii bazen mantığı bir kenara itip duygularla hareket etmek de gerekiyor.

Yoksa herkes aynı tercihte bulunurdu.

Gel gelelim aklın yolu da bir yani. 😆

Herkese selamlar.

Motosikleti
Teşekkür ederim.

Tur sırasında bazı güzergahlarda çok üşüsek de havaların çok sıcak olduğu bugünlerde o anları aramıyor değilim valla. 😆

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar