2025 BMW S1000RR mı Ducati Panigale V4 mü?

Herkese merhabalar.2020 yılında R6 mı ZX6R mı diye sormuştum.O dönem aldığım R6 ile süren 5 yıllık birlikteliğimi yeni bitirdim.
Şimdi ise litrelik racing alacağım.Yine sıfır km olarak bakıyorum.Sizce 2025 model S1000RR mı,yoksa yine 2025 model Panigale V4 mü?

( Moderatörlerden ricam bu ilk mesaja bir anket açabilirler mi? )

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
S1000RR çeyrek altın gibi. 2 arkadaşımda var. Bir tanesi satsam mı acaba diye ilan verdi, 15dk içinde satıp pişman oldu tekrar satın aldı. Aşıklar motorlarına. Her iki motor içinde çok daha fazla yorum yapmak isterdim, ancak supersport hiç kullanmadım. Kullanırsam çok severim, bırakamam diye.

Evet S1000RR’ın piyasası çok hızlı.Ducati bu konuda üzecektir.

S1000RR çeyrek altın gibi. 2 arkadaşımda var. Bir tanesi satsam mı acaba diye ilan verdi, 15dk içinde satıp pişman oldu tekrar satın aldı. Aşıklar motorlarına. Her iki motor içinde çok daha fazla yorum yapmak isterdim, ancak supersport hiç kullanmadım. Kullanırsam çok severim, bırakamam diye.

Toplamda 200 km kadar S1000XR kullandım , hani biraz daha uzun seyahat yapacak olursanız mutlu eder diyorum , ara sıra gidip geliyorum dört silindir sihrine kapılıp sonra kendi motorumdaki Touratech koltuğa popoyu koyup 700 km gidince unutuveriyorum silindir sayısınıda beygirinide 😁

Motosikleti
Ns200 15"
Toplamda 200 km kadar S1000XR kullandım , hani biraz daha uzun seyahat yapacak olursanız mutlu eder diyorum , ara sıra gidip geliyorum dört silindir sihrine kapılıp sonra kendi motorumdaki Touratech koltuğa popoyu koyup 700 km gidince unutuveriyorum silindir sayısınıda beygirinide 😁
Abi biraz terslik yokmu işin içinde? :)

S1000XR ile S1000RR çok ayrı değilmi ya?

1000lik racingin de tadına baktıktan sonra neden olmasın. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Kullanmadım ama biliyorum S1000 RR çıktığında racing efsanesi Japonları fena benzettiydi , çokda sattı şimdilerde durum nedir bilemem..
Benim abi yurt dışı forumlarından okuduklarım kadarıyla pist için ucuz ve rahat oturma pozisyonuna sahip olduğundan bahsediyorlar (zaten super stock yarışlarında Bmw ve Honda öne çıkan markalar). Panigale içinde eski kasadan daha iyi sürüş pozisyonuna sahip ve yeni fren Hypure kit ile geliyor, bir çok iyileştirmenin var olduğundan bahsediyorlar kullanıcılar.

Benim nazarımda Ducati bu sınıfta ne verdiyse yardıdan tarafta, fakat yeni Aprilia RSV4’de ilgimi çekmiyor değil.

Spor sınıfıda artık şenlendi, hem gündelik kullanılabilecek hem piste çıkılabilecek modeller türedi, Panigale V2 bunun en güzel örneği. :)

Gel gelelim bütün işin sonu ilk kasa abs li Vstrom 650’dir.

Motosikleti
Ns200 15"
Sen , ben , Cyan gibi çam yarmalarına Vstrom gibi motorlar gider sonu başı yok reycink bizim neyimize ben Hayabusa ya bile sığmadım 10 kilometre sonra indim 😬
Ya valla ne bileyim abi rahat gelmiyor pek, geçenlerde Rks'nin 125 cc çakma racing motosikletini kullandım pekte rahat edemedim. MotoBike'da Harley'e bindim, binmem ile inem bir oldu hiç sevemedim ama hayatımda ilk defa bir motosiklet tepesine çıktığımda "heh bu olmuş" dediğim 2025 model Multistrada V2 vardı, hem hafif hemde rahat geldi.

Ama bir gün nasip olurda Panigale alacak maddiyatta olursam alırım yalan yok. Dümenden WSBK sürücü hissi yaşarım. :)

Motosikleti
1190 ADV
WSBK'da Toprak BMW ile şampiyon olduktan sonra iki model arasındaki çekişme zirve yaptı sanırım. Yarışlarda Ducati açık ara daha iyi ama yarışlarda işte. Sürüş tarzına, bütçene, konforuna, sağlamlığına bakıp sana hangisi daha uygunsa onu seçmen en mantıklısı olur. Sıralı 4 silindirden sonra V4 motoru sevmeyebilirsin. Sesi biraz daha traktör gibidir. V motorda 2 silindir koltuk altında kalacağı için daha çok sıcaklık hissedersin. Ducati'nin donanınımı tam bilmiyorum ama Japon modelleri biz motorumuza ABS koyduk diye reklam yapmaya çalışırken BMW'de elcik ısıtma, cruise kontrol vs standart geliyordu :) Yani normal kullanıcı için S1000RR o sınıfın zirvesinde uzun süredir.

Motosikleti
Ns200 15"
WSBK'da Toprak BMW ile şampiyon olduktan sonra iki model arasındaki çekişme zirve yaptı sanırım. Yarışlarda Ducati açık ara daha iyi ama yarışlarda işte. Sürüş tarzına, bütçene, konforuna, sağlamlığına bakıp sana hangisi daha uygunsa onu seçmen en mantıklısı olur. Sıralı 4 silindirden sonra V4 motoru sevmeyebilirsin. Sesi biraz daha traktör gibidir. V motorda 2 silindir koltuk altında kalacağı için daha çok sıcaklık hissedersin. Ducati'nin donanınımı tam bilmiyorum ama Japon modelleri biz motorumuza ABS koyduk diye reklam yapmaya çalışırken BMW'de elcik ısıtma, cruise kontrol vs standart geliyordu :) Yani normal kullanıcı için S1000RR o sınıfın zirvesinde uzun süredir.
V4 Motorlarda bilinen bir kusur yok, ilk serilerde su pompası problemi vardı onlar revizyon gördü yeni kasada yağ pompasıda revizyon gördü yani mekanik olarak problemsiz diyebileceğimiz bir model V4 serileri. Ducati'de elcik ısıtma ve hız sabitleme opsiyonel olarak sunuluyor ama BMW'de standart bir biçimde geliyor.

Bana kalırsa yarış ruhunu yaşamak için Panigale ama her yönlü kullanmak için BMW daha iyi tercih olacaktır.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Ben soruyu şöyle algıladım: Borusan mı Korlas mı?

Bu algıma göre (ben olsaydım) kararım: Borusan, çok net.

Hangisini alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun, kazasız belasız keyifle kullanın, çoşturun kısrağı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar