2024 Kawasaki Zx6R Periyodik Bakım Aralığı hak.

2024 Kawasaki ZX6R ın kullanım kılavuzunda periyodik bakım aralığı 12.000 km yazıyor. Kawasaki yetkili servisi ile görüştüğümde bana onun Avrupa için geçerli olduğunu, 6.000 km de bir bakıma getirmem gerektiğini söylediler. Hatta 4.000 km de bir yapılsa daha sağlıklı olur dediler.

12.000 km nerede 4.000 km nerede. Bana pek mantıklı gelmedi.

Bu konu ile ilgili bir bilgisi olan var mı?

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
2024 Kawasaki ZX6R ın kullanım kılavuzunda periyodik bakım aralığı 12.000 km yazıyor. Kawasaki yetkili servisi ile görüştüğümde bana onun Avrupa için geçerli olduğunu, 6.000 km de bir bakıma getirmem gerektiğini söylediler. Hatta 4.000 km de bir yapılsa daha sağlıklı olur dediler.

12.000 km nerede 4.000 km nerede. Bana pek mantıklı gelmedi.

Bu konu ile ilgili bir bilgisi olan var mı?
bayilerin müşteriyi düdükleme yöntemi 12bin yazıyorsa 12bindir yok garanti dışı bırakırız cart curtlar fasa füsodur inanmayınız size verilen kitapçıkta ne yazıyorsa o

Normalde üretim yerine göre motorların bakım aralıkları farklı olabilir, doğrudur, ancak Türkiye de avrupa bölgesi olarak geçiyor bildiğim kadarıyla. kitapçıkta genellikle motosiklet tiplerine göre birden fazla bakım tablosu bulunur. sizdeki motosiklet hangi tip ise ona göre servise götürebilirsiniz.

Motosikleti
Yamaha XSR700
bayilerin müşteriyi düdükleme yöntemi 12bin yazıyorsa 12bindir yok garanti dışı bırakırız cart curtlar fasa füsodur inanmayınız size verilen kitapçıkta ne yazıyorsa o
Kitapçıkta yazandan bağımsız olarak distribütör firma kendi bakım aralıklarını belirleyebiliyor. Kitapçıkta yazan kmler önerilen bakım aralıkları oluyor. Yakıt kalitesi, hava kirliliği, yol kalitesi gibi belirleyici unsurlar diğer ülkelerden kötü olduğu için hemen hemen bütün firmalar kitapçıkta yazan bakım kmlerinin yarısında çağırıyor.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
O zaman Türkçe kullanım kılavuzuna niye 6.000 ama 4.000 daha iyidir yazmıyor? Zaten Türkçe için kitap basıyorsun. Bence servislerin adam yeme numarası.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Kitapçıkta yazandan bağımsız olarak distribütör firma kendi bakım aralıklarını belirleyebiliyor. Kitapçıkta yazan kmler önerilen bakım aralıkları oluyor. Yakıt kalitesi, hava kirliliği, yol kalitesi gibi belirleyici unsurlar diğer ülkelerden kötü olduğu için hemen hemen bütün firmalar kitapçıkta yazan bakım kmlerinin yarısında çağırıyor.
o zaman bize o kitapçığı vermeyecekler kendileri kitapçık basıcak yarısı yazacak onu verecekler

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kitapçığın yanında bir de ayrı bir bilgilendirme / garanti belgesi veriliyorsa ona da dikkat etmek gerekir. Bir de (varsa) satış sırasında imzaladığınız şeylere dikkat etmeniz lazım. Oralarda da bakım ve garanti ile ilgili şartlar olabilir. Özel bir şart vs. yoksa Türkçe kitapçık geçerlidir tabi.

Motosikleti
cbf 150
Tr kawasaki kaç sene garanti veriyor buna? Ve hangi belgeleri verdiler sana bir listelesene. Bu arada bunlar spor motorlardır biraz daha zorlu koşullarda çalışırlar yurtdışındada 12k yazar bakımına ama sahipleri 12k da götürmez lakin 4kdada götürmez 8kda bilemedin 9kda götürülür. Çok agresif kullanıyorsan 6 kda. Motor senin. Az devir çeviren motor olsa kitapdaki gibi git derim ama bunlar performans motorları.

İşin yasal tarafına bir yorum yapamam zira motosikleti satarken ayan beyan Türkçe bir yazılı evrak ile "bakım aralığı 6bin km" denildi mi burası önemli. Motorun yanında İngilizce kitapçık varsa 12bin yazıyorsa senin sonradan kendin talep ederek alabildiğin Türkçe bir pdf'te 6bin yazıyorsa yemez o iş.
Türkiye pek çok açıdan Avrupa'da olmakla birlikte aslında araç bakım aralıklarının belirlendiği kategorilerde Avrupa ile alakamız yok, çöl ülkesi kıvamındayız. Yakıt kalitemiz de hava kalitemiz de ciddi kötü. Bu nedenle daha sık bakım aralığı söylenmesi genelde mantıklı bir hareket.

Gel gelelim benim ZX6R'ım olsa Kawasaki 20bin km dese ben 5bin km'de bir yağını değiştiririm. ZX6R olmasına da gerek yok, XJ6 varken de 5bin km'de bir yağını değiştiriyordum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar