2023 Asgari Ücret

2023 Asgari Ücret Tutarı Sizce Ne olur?

• Kullanılan toplam oy
    31
  • Anket kapatılmış .
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence biz Türkler olarak bahsettiğimiz elin Almanlarından İsveçlilerinden çok daha lüks yaşamayı seven ve bekleyen bir toplumuz.

Tam öyle değil bence. Özenti bir toplumuz. Çünkü fakiriz. Yokluk içindeyiz.

Biraz olunca da, hatta olmasa da borçla krediyle zorlayarak, kendimizi yüksek hissedeceğimiz üç beş markaya, mala ve aktivitelere yöneliyoruz.

Bolluk olan toplumlarda özenti daha az. Çünkü herhangi bir lüks bir mal toplumun çoğunun ulaşabileceği yerde. İstese alabilir, ama tercih etmiyor. Başka yere harcıyor parasını, ya da biriktiriyor.

Maddi durumu yeterli olsa da lüks araba, saat, telefon vs. kullanmayan o kadar çok tanıdığım var ki. Lakin birinin uçağı var, birinin ormanda göl yanında evi ve yelkenlisi var, hepsi geniş arazili kocaman müstakil evlerde yaşıyorlar. Kimle niye sidik yarışına girsinler?

Thracian yapma bunu aynu hesapları baştan yapmayalım :)
Asgari ücret yüzünden yaşanmıyor Ocak'tan bugüne yaşanan zamlar. Bu yaşanan zamlar yüzünden asgari ücret artırılmak zorunda kalınıyor. Asgari ücret artışı bir sebep değildir, sonuçtur.

Bir işe yaramayacağı eriyip gideceği konusunda hem fikiriz. Ancak işe yaramayacak diye yapılmamasını kabul edemem, insanlar suçu seviyesinde bir yanlış olur. Benim bir ürüne hizmete erişememem ya da daha zor erişmem, o hizmeti/ürünü üreten asgari ücretlinin yaşamını idame ettirebilme kapasitesinden daha önemli değildir.
Liberal olmak emek düşmanı olmak demek değildir bu mesajın linkini saklayayım bir yerde, ileride kullanırım :D

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Thracian yapma bunu aynu hesapları baştan yapmayalım :)
Asgari ücret yüzünden yaşanmıyor Ocak'tan bugüne yaşanan zamlar. Bu yaşanan zamlar yüzünden asgari ücret artırılmak zorunda kalınıyor. Asgari ücret artışı bir sebep değildir, sonuçtur.

Bir işe yaramayacağı eriyip gideceği konusunda hem fikiriz. Ancak işe yaramayacak diye yapılmamasını kabul edemem, insanlar suçu seviyesinde bir yanlış olur. Benim bir ürüne hizmete erişememem ya da daha zor erişmem, o hizmeti/ürünü üreten asgari ücretlinin yaşamını idame ettirebilme kapasitesinden daha önemli değildir.
Liberal olmak emek düşmanı olmak demek değildir bu mesajın linkini saklayayım bir yerde, ileride kullanırım :D

Biliyorum,size sonuna kadar katılıyorum ama açıkçası umurumda değil.İnsanlık çoktan öldü zaten.İnsanlığın öldüğü yerde insanlık suçu da olmaz.Bu toplum kendinisini düşünmüyorsa kendisine acımıyorsa ben onlara hiç acıyamam.

Motosikleti
D400
Asgari ücreti eleştirenlerin neredeyse tamamı asgari ücretin çok daha üstünde maaş alan kişiler.. Evet sizin yaşam konforunuz için asgari ücret çok düşük ancak bununla yaşamaya alışmış birisi için asgari ücretteki 3 binlik artış büyük bir gelişme :D Asgari ücretle çalışanlara söyleyeceğim ise şudur. Kendini yeterince mesleki olarak geliştiremediğin için veya zamanında yanlış tercihler yaptığın için asgari ücretle yaşamak zorundasın. Bu yüzden şikayet etmektense ya bununla yaşamayı öğren yada tembellik etmeyip gelirini arttırmanın yollarını bul.

gerçekten sacma bir düşünce; okurken üzüldüm bu zihin yapısına.

Bu ülkede cok kücük bir kesim mezuniyet, kendini geliştirme ile bir yere varıyor, sen o kısımda mısın bilmiyorum.
kalan büyük orandaki kendini geliştirdiği için bir yerlere geldiğini sanan kişiler tanıdık vasıtasıyla iş buluyor.

Ülkenin en iyi 10 üniversitesinden cıkan toplam mühendis sayısını istihdam edecek kadar mühendis alımı yapılmıyor bu ülkede. bala göte işe giren %30 u kendini geliştirmiş de %70i mi geliştirmemiş oluyor?

ya da mezuniyeti o kadar yüksek olmayıp da hayat şartları yüzünden olan mecburi tercihleri nedeniyle daha düşük bölümlerden mezun olmuş insanlar tercih mi etmiş , hak etmiş mi sayılıyor?

yan sanayi firmaların kaç tanesinde asgari ücrete yakın mühendis calısıyor hiç biliyor musun mesela? benim civarımda cok var onlardan.

bu nedenle önyargılı olmayın; bu ülkede kendini geliştirdiği için birşeyler başaran insan sayısı sınırlı.

Kendini geliştirmemiş kişiler Almanya'ya gidince kendini geliştirmiş insan gibi maaş alıyor. Almanya nasıl bir yokluk içinde ki bu adamları yetişmiş sanıyor. Neyse, 11 bin 500 iyidir. Ama bence 10 bin olsa daha iyiydi. Hem zaten yetiyordu, hem de devletimizin elinde itibara harcamak için daha fazla kaynak kalırdı.

Aklını kullanmayan toplumlara her şey mübahtır.

Seçimlerden hemen önce nisan sonunda asgari ücret 8.500 lirayken,

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı : 10.135 lira
Bekar, tek başına bir çalışanın yaşama maliyeti : 13.439 lira
4 kişilik bir ailenin insanca yaşaması için gereken : 33.014 lira
SGK emekli maaşı bir şekilde yardımlarla 7.500 lira yapılmış ve 12.000.000 emeklinin yarısından çoğu bunu alabiliyor.

İşsiz sayısı : 3.585.000 kişi (TUİK e göre).
Ülkenin her yerine dağılmış 10.000.000 dan fazla kaçak, sığınmacı.
Bir şekilde Türk vatandaşı yapılmış 2.500.000 civarı yabancı.
Ev kiraları tavan yapmış, büyükşehirlerde asgari ücret anca kiraya yeter durumda.

Neredeyse ülkedeki çalışanların yarısı asgari ücret veya asgari ücrete yakın ücret alır durumda.
Özetle 4 kişilik bir ailenin insanca beslenmesi mümkün olmayan bir ücrete talim etmekte.
Motosiklet alamamaktan bahsetmiyoruz.
Sadece karnını dolduruyor. Beslenemiyor. Daha nasıl söylenir. Aç işte.

Çok değil, daha bir ay önce tablo buydu.

Buna rağmen bu insanların yarısı,
kendisine bunu reva gören veya ancak bunu verebildiğini iddia eden mevcut
hükümete gitti tekrar yetki ve oy verdi.

Hikaye burada biter.
İnsanlar hak ettikleri şekilde yaşarlar...

MrJ

Twitter'da vb.. Holding karları üzerinden rakamları aklamak için hesap kitap yapanlar var. Büyük holdinglerin karı çeşitli (menkul değer-ihracaat vb...) piyasada monopol sayılan ürünler ve fiyatları yönlendirme lüksleri var. Her işletme Holding mi değil.

Fakat karı düşük az çalışanı olan yerlerde mümkün sektörler sığınmacı kardeşlerimize yer açacak, ürünlere zammı yansıtınca zarara kadar açık kalmayı deniyecek.

Bizim Sucu damacanı'yı 35'ten 43'e çekmişler abi hesap anca eskiye denkleşti dedi.

Rakamlara bakmadan değerlendirince bu beceriksiz yönetimin tüm makyajı düşüyor.

Dün akşam 21:30 civarı,

Ev ahalisi canlarının çikolata, gofret ve kola çektiğini söyleyince yanıma 100 lira alıp
bakkalın yolunu tuttum.
3 küçük çikolata, bir tüp çikolata, bir gofret, bir litrelik kola.
100 lira yetmedi ne yazıkki. Aldıklarımdan birini bırakmak zorunda kaldım.

O sırada içeriye küçük bir kız çocuğu girdi.
Yarım litrelik pet şişe su istedi.

4 lira!

2 bardak su çıkar.
Bir bardak su 2 lira!!!
En temel yaşam hakkı olan şey yahu.

Dış güçler palavrasıyla hipnotize edilmiş kitlelere bunu anlatmak imkansız.

Siz bolluk içinde yaşayacaksınız, bakkal aç mı kalacak? Yok öyle, o da insan gibi yaşayacak.

Motosikleti
D400
Dün akşam 21:30 civarı,

Ev ahalisi canlarının çikolata, gofret ve kola çektiğini söyleyince yanıma 100 lira alıp
bakkalın yolunu tuttum.
3 küçük çikolata, bir tüp çikolata, bir gofret, bir litrelik kola.
100 lira yetmedi ne yazıkki. Aldıklarımdan birini bırakmak zorunda kaldım.

O sırada içeriye küçük bir kız çocuğu girdi.
Yarım litrelik pet şişe su istedi.

4 lira!

2 bardak su çıkar.
Bir bardak su 2 lira!!!
En temel yaşam hakkı olan şey yahu.

Dış güçler palavrasıyla hipnotize edilmiş kitlelere bunu anlatmak imkansız.

abi tamam pahalı da hesapladım hesapladm yeterdi yav :D ülker gofret 4,5 TL, 3 adet kare ülker cikolata 45 TL, tüp cikolata 8 tl, 1 lt kola 20 tl.

20 tl artıyor; bi de cikolataları büyük karelerden hesapladım.

her ne kadar yetiyor olsa da ıvır zıvır şeylerin 80 tl tutması cidden acımasızlık; süt, yogurt ekmek 100 tl tutuyor kendi başına şaka gibi.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
abi tamam pahalı da hesapladım hesapladm yeterdi yav :D ülker gofret 4,5 TL, 3 adet kare ülker cikolata 45 TL, tüp cikolata 8 tl, 1 lt kola 20 tl.

her ne kadar yetiyor olsa da ıvır zıvır şeylerin 80 tl tutması cidden acımasızlık; süt, yogurt ekmek 100 tl tutuyor kendi başına şaka gibi.
1 lt kola 20 tl mi ? Ben kutuyu (330ml) 20 tl'ye aldım dün. :)

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S

Burada dikkat edilmesi gereken nokta "Bakkal".Yani marketlerdeki üç aşağı beş yukarı yakın fiyatlar değil.Bakkal.hani amca diye bağırımıza bastığımız ama kafasına göre fiyat belirleyen,Max çubuklarından çıkan bedavaları vermeyen meslek grubu.

Hükümetin gaz almak için marketlere sefer düzenlerken es geçtiği bakkalları diyorsunuz, değil mi?

Geçen asgari ücret zammından sonra 15 liralık süt 35 lira olmuştu. Şimdi 100 lirayı zorlayacak galiba. Yapılması gereken zam yapmak değil aynı parayla marketten daha fazla ürün alarak çıkmayı sağlayacak ekonomik ortam yaratmak. Bunu millet olarak ne zaman idrak edeceğiz acaba

Büyük boy gofret : 15
3 x kremalı bisküvi : 18 (bundada bir dümen var. İçindeki bisküvi sayısı azalmış)
1 lt kola : 20
3 x küçük çikolata : 36
1 x tüp çikolata : 7,5
---------------------------
Toplamı : 96,5 lira

Neticede 100 liraya sadece 3-5 aburcubur alabildim.

Çocuğun aldığı iki bardak su ise 4 lira (0,5 lt).
Bir bardak su 2 liraya geliyor.
Sanırım o gözden kaçtı.

Motosikleti
D400
Büyük boy gofret : 15
3 x kremalı bisküvi : 18 (bundada bir dümen var. İçindeki bisküvi sayısı azalmış)
1 lt kola : 20
3 x küçük çikolata : 36
1 x tüp çikolata : 7,5
---------------------------
Toplamı : 96,5 lira

Neticede 100 liraya sadece 3-5 aburcubur alabildim.

Çocuğun aldığı iki bardak su ise 4 lira (0,5 lt).
Bir bardak su 2 liraya geliyor.
Sanırım o gözden kaçtı.

kremalı büskiviyi sonradan ekledin :D
haklsıın abi, cocugum yok ama gerçekten insanlara üzülüyorum. markete gidiyorsun cocugun canı birşey ister mi diye korkuyorsun. yav kurabi diye bi bisküvi var cok severim, 30 liraya dayanmıs. yok artk dedim.

ne yapalım canımız kola istedi dur şunu da internetten alayım ucuz mu olsun diyelim
bu gün bende aldım 2 tane kutu 40

hocam bu "ekonomi iyi buradan alın" tavsiyesi değil. fiyat soruldu bende örnek verdim.
aldıgın şeylerin cogu zaten cemaatlere gidiyor merak etme. en solcu bakkaldan alışveriş et; ya bakkalın dükkan sahibi cemaatci, ya malzeme getiren distribütörü cemaatci ya da hepsini geçtim aldıgın herşeyin vergisi cemaatlere bir şekilde aktarılıyor..

3 gün önce 11.400 lira olarak (482 dolar civarında) açıklanan asgari ücret,
Daha hesaplara bile yatmadan,
MB faiz kararları neticesinde doların artışıyla
72 saat içerisinde dolar bazında 456 dolar seviyesine geriledi.

72 saatte asgari ücretteki erime 650 lira (26 dolar).

Yorum yok...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar