2021 Triumph Trident 660

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
...Simdi 1000 km bakımımız yapılacak fakat en yakın servis ankarada bana yaklasik 1000 km mesafede . Buna nasil bir çözüm bulacağız, karadenizde Triumph kullanmanin hicbir avantaji kalmadi bu durumda ?

Siz motoru nasıl Rize'ye getirdiniz ise Ankara'ya da öyle gidecek artık. Her servis için 1600-1700km yol katetmek çok manalı değil evet...

Teşekkürler onu da yaptım ,
Simdi istediğim gibi motor uzerinde sarki dinleyebiliyor , arayani görebiliyor , istediğim şarkıya atlayabiliyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:14 ----------

Arkadaslar motorum su an 1000 kmde
1000 km bakimi yapildi sadece bugün ilk kez turlama firsatim oldu ...
Bosta rölantide calisirken, hafif gaz verip birakinca gazi sanki hemen birakmiyor gibi geldi, takiliyormus gibi , elektronik gaz koluyla mi alakali yoksa ayari mi var ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------

Simdi 1000 km bakımımız yapılacak fakat en yakın servis ankarada bana yaklasik 1000 km mesafede . Buna nasil bir çözüm bulacağız, karadenizde Triumph kullanmanin hicbir avantaji kalmadi bu durumda ?

Hocam bunu motoru almadan önce düşünmeniz gerekmiyor muydu? :/

Gaz kolundaki sorun için bence korlası arayın söyle zaten bu durum hep vardı ama triumph bunu karakter olarak mı sunuyor yada çözmemek için mi uğraşıyor emin değilim. Belki yazılımı güncel mi ondan emin olmak gerekebilir.

Jeo

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
[/COLOR]Arkadaslar motorum su an 1000 kmde
1000 km bakimi yapildi sadece bugün ilk kez turlama firsatim oldu ...
Bosta rölantide calisirken, hafif gaz verip birakinca gazi sanki hemen birakmiyor gibi geldi, takiliyormus gibi , elektronik gaz koluyla mi alakali yoksa ayari mi var ?

Lag olayının kullanıcı olarak yapılan bir ayarı yoktur. Yalnız elektronik gaz kelebeğin de genel olarak tüm araçlarda farklı olmakla beraber milisaniye şeklinde gecikmeler olabilir. Bu araç yüke binmez haldeyken yaşanır, yüke bindiği zaman ise sıklıkla düzelir. Triumph kullanıcıları bu durumdan şikayetçi olsa da ana merkezden henüz düzeltme ile alakalı bir durum gelmedi. Birleşik krallıkta dışarıdan müdahale ile söz konusu gaz kelebeği sorununu yazılımsal olarak çözen firmalar var. Bu işlemi yaptırdığın zaman ise Triumph motosikletinizi garanti dışına alıyor. Gaz kelebeğini iyileştirmek adına satılan " throttle spacer kits " adı altında ürünler vardır. Genel olarak kullananlar da memnun diye biliyorum. Bu arada bunlar kafamda ki bilgilerdir, yani güncel olmayabilir. Günceli için bir araştırma yapmak, servis ile konuşmak şart.

Son düzenleme:
Motor icin hangi yagi kullanıyorsunuz veya servis hangi yağı kullaniyor?

Ve Kac litre yağ alıyor?

Arkadaşlar,
Bugün bir servisle görüştüm, israrla ilk bakimda servise girmesi gerektiğini, bu modellerde kronik arizalar olduğunu (gosterge arizasi, beyin arizasi) , onlarin kontrol edilecegini, guncellemeler yapılacağını soyledi. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu ? Lütfen bilgi verir misiniz ?
Rize den Ankara ya gideceğim gibi gözüküyor 1000 km bakimi icin , ya da motoru istemeden de olsa satacağım ...

Arkadaşlar,
Bugün bir servisle görüştüm, israrla ilk bakimda servise girmesi gerektiğini, bu modellerde kronik arizalar olduğunu (gosterge arizasi, beyin arizasi) , onlarin kontrol edilecegini, guncellemeler yapılacağını soyledi. Böyle bir problemle karşılaşan oldu mu ? Lütfen bilgi verir misiniz ?
Rize den Ankara ya gideceğim gibi gözüküyor 1000 km bakimi icin , ya da motoru istemeden de olsa satacağım ...

Tüm markalar bunu söyler. İkili ilişkilerin iyi olduğu, ben ara bakımları kendim yaparım diye konuştuğunuz yerler bile 1000 bakımına mutlaka getir derler. Yapıyorlar mı orası tartışmalı, ama 1000km bakımında yani rodaj yapımında aslında yapılması gereken çok iş var.
Trident için bir recall vs var mı bunu öğrenmenin en iyi yolu yurtdışı kaynakları araştırmak. Burada en fazla kendisi araştırmış biri varsa o yazar sana, o da doğru mu yanlış mı bilemezsin. En temizi kendin araştır.

Arkadaslar motorumuz kac litre yağ alıyor ? Servis 3 litre koydu fakat kontrol ettiğimde alt çizgide gozukuyor

Arkadaslar motorumuz kac litre yağ alıyor ? Servis 3 litre koydu fakat kontrol ettiğimde alt çizgide gozukuyor

Ustat ben de bir iki güne yıllık bakıma götüreceğim ama shell kullanıyorlarmış. Size hangi yağ kullandılar?

Bir de quickshifter taktırdınız mı?

Quickshifter taktırmadım ama taktirmak istiyorum , yağ benim motora 15-50 shell koydular ...
Quickshifter icin güncel bir fiyat lazim

Hocam ben 3 hafta önce 8000 tl fiyat aldim. Henüz bende taktirmadim rodajdan çıkınca düşünüyorum.

Motul 7100, 10-40 yağ kullandım, yaklaşık 4 litre aldı. Çubuktan kontrol edince seviyesi de normal düzeyde
Benzin mi bu aldığı kadar koyulsun.? Kitapçıkta ne yazıyorsa o kadar koyun yağı. Contadan kaçırmalar başlar o şekilde kullanırsan. Yağı eksiltin biraz.

Arkadaslar trident660 ımı yeni hornet750 ile değişesim var , ne dersiniz ikisini kullanan oldumu ?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Arkadaslar trident660 ımı yeni hornet750 ile değişesim var , ne dersiniz ikisini kullanan oldumu ?

Neden değiştirmek istiyor ve nasıl bir fark elde etmeyi umuyorsunuz? Bunları açıklarsanız daha sağlıklı yorumlar alırsınız. Mesela Trident 660'ı kaç km sürdünüz? Nedir sıkıntınız?

Benim bir arkadaşımda rally pro var diğerinde trident ikiside zırt bırt sensör,beyin,müşür kısacası elektronik aksamların bozulmasından ötürü motorlarını kullanamadılar. İkiside şuan satılığa koydu ve japon motorlarına geçecekler. Söyleyeceğim bu kadar...

Trident 'i 3500 kmdir kullaniyorum . 2022 model ... su ana kadar hicbir problem yasamadım. Fakat Rize deyim ve servis sıkıntımız var , bir sonraki km bakımı için ankaraya (900) km gitmek istemiyorum işin aslı ... Sırf bu yuzden değiştirmek istiyorum yoksa görünüş, hizlanış , kullanıs olarak motora laf yok

tridentle hornet 750 takas olurmu ya :) biri 3 silindir daha güzel motor,şasesi daha kısa ve arka lastik daha geniş ,güzel viraj alır.

tridentle hornet 750 takas olurmu ya :) biri 3 silindir daha güzel motor,şasesi daha kısa ve arka lastik daha geniş ,güzel viraj alır.
daha iyi viraj alır olayı lastiğin ebatı ile alakalı bir durum değil genel olarak şasi rake acısı aks aralığı vs. vs. ve jant çapı ile alakalı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar