2021 Kuzey Avrupa Gezi planım

Sanırım videoyu izlemeden sadece yorum yapmak istiyorsun :) . AB vatandaşı da olsan geçişlerde mühür / kaşe vurulur. İsmet abiye direk hiçbirşey yapmadan devam dediler. Hatta kendisi bile şaşırıp problem olabilir dedi. Ona istinaden yazdım.

Ben de videoyu izlemedim ama EU ülkeleri arasında sinir kontrolü artık yok. Belki coronadan dolayı yapabilirler ama bildiğimiz Pasaport kontrolü yok. Örnek vermek gerekirse Sırbistan'a Macaristan girerken Pasaport kontrolü yapılır daha sonra Almanya'ya kadar bir daha Pasaport kontrolü olmaz. Farklı bir ülkeye geldiğinizi eskiden sinir olan yerlerden ya da tabelalardan anlaşılıyor.

Bulgaristan ve Romanya'nin vermiş olduğu vizeyi diğer EU ülkeleri tanımiyor ama diğer EU ülkelerinden almış olduğunuz schengen vizeleri bu ülkeler tarafından kabul ediliyor.

Ben de videoyu izlemedim ama EU ülkeleri arasında sinir kontrolü artık yok. Belki coronadan dolayı yapabilirler ama bildiğimiz Pasaport kontrolü yok. Örnek vermek gerekirse Sırbistan'a Macaristan girerken Pasaport kontrolü yapılır daha sonra Almanya'ya kadar bir daha Pasaport kontrolü olmaz. Farklı bir ülkeye geldiğinizi eskiden sinir olan yerlerden ya da tabelalardan anlaşılıyor.

Hocam konuyu yanlis biliyorsun. Schengen bolgesinde ulkeler arasinda gecis icin(normal zamanda) kontrol yok. Bulgaristan ve Romanya schengen bolgesi olmadigi icin normal sartlarda pasaport veya vize kontrolu yapilir.

Hocam konuyu yanlis biliyorsun. Schengen bolgesinde ulkeler arasinda gecis icin(normal zamanda) kontrol yok. Bulgaristan ve Romanya schengen bolgesi olmadigi icin normal sartlarda pasaport veya vize kontrolu yapilir.
Ab vatandaşı İsmet abi bunu bilerek söylüyorsunuzdur diye düşünüyorum .AB vatandaşları kimlikle bile bir ülkeden diğer AB ülkesine geçebiliyor.Biz nasıl kimlikle Kıbrıs'a gidebiliyorsak kimlikle onlar da öyle geçiyorlar.

Peki. Siz daha iyi biliyorsanız susuyorum. Yanlış bilgim olabilir.

Ab vatandaşı İsmet abi bunu bilerek söylüyorsunuzdur diye düşünüyorum .AB vatandaşları kimlikle bile bir ülkeden diğer AB ülkesine geçebiliyor.Biz nasıl kimlikle Kıbrıs'a gidebiliyorsak kimlikle onlar da öyle geçiyorlar.
Bende bulgaristan vatandasiyim.
Ayrica sen kktc ye kimlikle gidetken kontrolden gecmiyor musun? Geçiyorsun.
Konu burda bulgaristan ile romanya arasinda kontrol olmasi gerekirken polis direk kontrol etmeden devam et demesi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------

Peki. Siz daha iyi biliyorsanız susuyorum. Yanlış bilgim olabilir.

Ab ulkesi demek schengen ulkesi anlamina gelmez. Mesala bulgaristan romanya hirvatistan irlanda schengen bolgesi olmadigi icin sinir kontrolu vardir. Ama Norveç isvicre gibi ulkeler ab ulkesi olmamasina ragmen schengen bolgesi olmasindan dolayi sinir kontrolu yoktur.
Yani bunun neresi yanlis?

Son düzenleme:
Bende bulgaristan vatandasiyim.
Ayrica sen kktc ye kimlikle gidetken kontrolden gecmiyor musun? Geçiyorsun.
Konu burda bulgaristan ile romanya arasinda kontrol olmasi gerekirken polis direk kontrol etmeden devam et demesi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------

Ab ulkesi demek schengen ulkesi anlamina gelmez. Mesala bulgaristan tomanya horvatistan irlanda schengen bolgesi olmadigi icin sinir kontrolu vardir. Ama Norveç isvicre gibi ulkeler ab ulkesi olmamasina ragmen schengen bolgesi olmasindan dolayi sinir kontrolu yoktur.
Yani bunun neresi yanlis?

Ben yanlış olduğunu iddia etmedim ki. Yanlış olduğunu bilsem size bilginizin yanlış olduğunu söylerdim. Muhtemelen benden daha iyi bildiğiniz için söylediklerinizi doğru olarak kabul edip sustum.

İkinci bölüm videosu gelmiş youtube. Buralrı bizi çok boşladı İsmet abi.Meşur oldu bizi unuttu. :)

İkinci bölüm videosu gelmiş youtube. Buralrı bizi çok boşladı İsmet abi.Meşur oldu bizi unuttu. :)

Her hafta cuma günü atacak sanırım ismet abi artık :) İsmet abinin yolda geçtiği heykeller ,kale kalıntıları , insanların yaptığı küçük anıt yapılar filan vardı . Ben onları da görmeyi umuyordum ama dur bakalım daha başlangıç :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar