2021-24 NC 750X Yükseltme. (4 cm)

Arkadaşlar iyi günler dilerim.

2021 NC 750X DCT sahibiyim. Motorun tartışılan artıları eksileri çok ama benim için olay tamamen para çokomel ilişkisi. Daha iyisini alma imkanı mevcut ekonomide hayal olduğu için bundan sonra uzun bir süre kendisiyle beraberiz inşallah.

Benim için motorun en büyük eksisi yere yakınlığı. Özellikle iki kişi binildiğine yan çantalar olmasa bile karter yere sürtüyor. Karteri delme korkusuyla karter koruyucu takınca motor bir tık daha alçalmış oldu. Bizim forumlarda bahseden görmedim ama yabancı forumlarda olay bayağı tartışılmış ve sorunu çözenler olmuş.

Ecnebice dog bone dedikleri motorun arka maşa ve amortisör bağlantısını sağlayan 2 adet sağlı sollu çizgi filmlerde köpeklerin yediği kemiğe benzeyen iki demir var. Bu demirin boyuyla oynayarak motoru alçaltmak veya yükseltmek mümkün.

Çinli arkadaşların sitelerinde ne hikmetse NC 750X için hep alçaltma kiti olarak mevcut, yükseltme olarak yok. Diğer markalarda alçaltma ve yükseltme kitleri mevcut. İngiliz ve Brezilyalı arkadaşlarda var fakat oralardan da hep 30 euro sınırına takılıyorlar. Sonra karşıma Amerikalı bir dayı çıktı linki burada
. Eski kasa olsa da sistem aynı motor aynı. Ayrıca yine Amerika’da hazır kitlerle yeni kasaya yapılan uygulamalarda mevcut.

O zaman iş başa düştü deyip demir işleriyle uğraşan bir arkadaşımdan yardım istedim. Motorun orijinal demirleri 135mm. Amerikalı dayı 120mm. olarak yapıyor bende aynısını yeterli sağlamlığa sahip lamadan keserek arkadaşıma yaptırdım. Orijinal demirleri söküp küçük bir kriko yardımıyla montajını yaptım. Motorun arka maşası orta sehpadayken tamamen yere değdi. Orta sehpadan indirip üzerine bindiğimde motor gerçekten çok yükselmişti. Maşanın aşağı inişi 4 cm. kadar muhtemelen bir o kadarda yükseldi karter kısmından.

Motor istediğim yüksekliğe geldi fakat şimdi iki problem oluştu.

• Orta sehpaya alındığında arka tekerlek yere basılı kalıyor. Allahtan otomatik zincir yağlama var pek sorun teşkil etmiyor. Orta sehpanın altına 2cm. lik bir sunta koysam sorun kalmayacak muhtemelen.
  • Yan ayak kısa kaldı. Aslında yan ayağın üzerinde ayak genişletici vardı. Hatta biraz uzun kalıyordu motoru onun yüzünden bir kez devirmişliğim bile var. Bu videodaki Amerikalı dayı onu da yapmış. Olmadı bizde yan ayak genişleticinin altına ek parça yapacağız.
Bu sorunların dışında bu şekilde yükseltme uygulanan motorlarda sürüş hissiyatında veya motorun aerodinamiğinde kimsenin olumsuz bir yorumu yok.

Bir gün biraz para ayırabilirsek bir hyperpro set te düşünüyorum. Bakalım hayırlısı.

Umarım faydalanmak isteyen arkadaşlara yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar