Sadece 250cc-600cc arasi fark olmamasi durumunu anlamadigim icin harbi harbi sordum... Zamaninda @logaritma'nin "Turkiye icin 250cc yeter de artar, fazlasina gerek yoktur" ve arada bir dile getirilen "250cc de 180km yapiyor" mantigina benzer bir soylem oldugu icin de supheli yaklastim.
Harbiden gereksiz tartisma cikardigimi dusundugunuz an burada oldugu gibi biriktirmeden direk yazin ki, ya kendi bakis acimi aciklama sansim olsun, ya da kendime ceki duzen verebilme sansim olsun. Gereksiz tartisma cikarma potansiyelimin farkinda oldugum icin ayarlamaya calisirim.
Bende bazen sert çıkışlı olabilecek şeyler yazabiliyorum ama yazdığımı yayınlamadan önce, bir okuyorum ki yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyeyim. 250cc’de yeter, 125cc’de yeter. Bunların sürücünün kendi sürüş biçimiyle, kendini trafikte sürüş ritmi ile alakalıdır.
Bazıları çok defansif sürer. Örneklerinden biri @ufoz’dur. 125cc ile İstanbul’u tavaf eder ve en egzotik motora sahipmiş gibi zevk alır. Agresif kullanıcılardan birine kendimi örnek verebilirim. Yolda bir tehlike gördüğüm zaman veya benim sürüş ritmime uymayacak bir durum hissettiğim zaman gazlar ve kendi kafamda oluşturduğum o kaos ortamından kaçarım. Yolda sigara yakacağım die kendi şeridinden üstüme süren çok arabaya rastladım.
Benim orada yazmış olduğum şey; hayallerindeki motoru almak için kafasında kendine koyduğu engellerin anlamsız olduğu idi. 25000km tecrübesi olan adam her şekilde 600cc makineyi yürütür. Ayrıca konu hiçbir zaman 250cc yeter veya yetemez die bir konuya geçmedi.
Cümle düşüklüğü olarak algılaman doğal bir olay fakat “Arada nasıl fark yok? İkisi de iki tekerlekli gibi mi?” diyerek; çirkin ve saldırır gibi bir cümle ile gelmişsin.
Buradan ne beklemem gerekiyor?
Ayrıca sürüş dinamiğine tekrar geleceğim. 250cc bir motor ile kendini defalarca imha etmenin eşliğine gelmiş insanlar tanıyorum. Kavga dövüş cc yükselttiler. Şimdi daha akıcı ve daha az risk ile motosiklet sürüyorlar.
Pozitif yaklaşımlar ile insanlar daha ileriye daha şevkli giderler. Teşvik doğru yerde, doğru zamanda ve doğru şartlarda yapıldığı sürece güzeldir.