2020 vergi borcu yapılandırması

herkese hayırlı forumlar
28/07/2020 tarihinde ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 2473 türk lirası ceza yedim şu anda geçikme zammı ile toplam 3091 tl 25 kuruş vergi yapılandırması veya vergi affından yararlanmak istiyorum fakat yapılandırdığımda ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum peşin ödersem ne kadar öderim veya 6 ay ödersem, direkt nasıl hesaplıyacağımı söylerseniz çok sevinirim hayırlı forumlar

Motosiklet.net vergi dairesine hoşgeldiniz. Aradığınız tüm cevaplar burada. İlk fırsatta uygun olan bir operatör size cevap verecektir.

herkese hayırlı forumlar
28/07/2020 tarihinde ehliyetsiz motosiklet kullanmaktan 2473 türk lirası ceza yedim şu anda geçikme zammı ile toplam 3091 tl 25 kuruş vergi yapılandırması veya vergi affından yararlanmak istiyorum fakat yapılandırdığımda ne kadar ödeyeceğimi bilmiyorum peşin ödersem ne kadar öderim veya 6 ay ödersem, direkt nasıl hesaplıyacağımı söylerseniz çok sevinirim hayırlı forumlar

Geçmiş olsun usta. Cezalar bayağı artmış. Benim de ehliyet B bir türlü alamadım A2 yi. İki yıldır çok şükür hiç denk gelmedim çevirmeye. İnşallah yasaklar kalktığı zaman direk yazılıcam.Bir de kyk kredisi yatması gerek :D

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşı aydınlattıktan sonra beni de vergi ile trafik cezasının alakası konusunda aydınlatırsanız sevinirim.

İkisi de devlete veriliyor. Noktalama işareti koymadan yazayım dedim ama beceremedim. Benimki de öyle bir kötü alışkanlık.

Motosikleti
D400
ehliyetsiz araç kullanmanın cezası bu kadar az olmamalı.

herkese hayırlı forumlar

e devlet üzerinden vergi dairesine giriş yapın oradan borçlarınız ve yapılandırma ile ilgili olan ödeme tutarları çıkıyor.
çıkmaz ise bağlı bulunduğunuz vergi dairesine şahsen müracaat ediniz.
örnek olarak emlak vergisinde peşin ödeme ve taksitlendirme tutarları net olarak belirtiliyor. ona göre karar veriyorsunuz.

Arkadaşı aydınlattıktan sonra beni de vergi ile trafik cezasının alakası konusunda aydınlatırsanız sevinirim.

ehliyetsiz araç kullanmak trafik cezası değil kabahatler kanununa göre işlem yapılarak idari para cezası uygulanıyor. polis tutanak tutup savcılığa gönderiyor, savcı da cezayı kesip tebliğ ediyor, ödenmez ise vergi dairesine gönderiliyor. zamanında epey uğraşmıştım. ben yaman çıkmıştım.

trafik cezaları da vergi dairesine gönderiliyor olabilir, çok bilgim yok. uzun zamandır trafik cezası almadım.

herkese hayırlı forumlar

Peşin ödemede faizin yüzde doksanı, anaparanin yüzde yirmibeşi siliniyor. E devlet üzerinden arama kutusuna 7256 yapılandırma yazın. Sizi interaktif vergi dairesine yönlendirecek. Orada yapılandırma işlemeleri menüsü var. Oradan yapabilirsiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------

Trafik cezası 9085 kodu ile vergi kalemidir.

Hokahey vergi ile ilgili bi sorum var başlığı görürsen, özelden gönderiyorum. .

Konuyu sisirmeyeyim dedim de neyse:)

Birkaç sene önce ev aldım sıfır, neyse tapuda falan işlemler yapıldı sonuçta devlet dairesi, belediyeye falan ayrıca gitmedim hiç..
Emlak vergisini de ödemeyi unuttum iki yıl var.Geçen İnternet'e baktığımda emlak vergisi odenmemis okey, vergi cezası yani faizi okey, fakat 'vergi ziyaı cezası' (hatta faizi de vardı galiba) diye ekstra bi kalem borç çıkarılmış neredeyse bir yıllık vergi kadar da bi tutar az değil yani.. . Benim bildiğim beyanname falan verilmiyor ki ziyaı falan olsun, neye göre yazılmış anlamadım. .belediyenin işidir muhtemel, isguzarliktan mi yazdılar acaba...

Bu iş itirazla falan düzelir mi, ya da normal yillik vergi+faizi ödeyince silinir mi ziyaı denen ceza,ne önerirsin

Konuyu sisirmeyeyim dedim de neyse:)

Birkaç sene önce ev aldım sıfır, neyse tapuda falan işlemler yapıldı sonuçta devlet dairesi, belediyeye falan ayrıca gitmedim hiç..
Emlak vergisini de ödemeyi unuttum iki yıl var.Geçen İnternet'e baktığımda emlak vergisi odenmemis okey, vergi cezası yani faizi okey, fakat 'vergi ziyaı cezası' (hatta faizi de vardı galiba) diye ekstra bi kalem borç çıkarılmış neredeyse bir yıllık vergi kadar da bi tutar az değil yani.. . Benim bildiğim beyanname falan verilmiyor ki ziyaı falan olsun, neye göre yazılmış anlamadım. .belediyenin işidir muhtemel, isguzarliktan mi yazdılar acaba...

Bu iş itirazla falan düzelir mi, ya da normal yillik vergi+faizi ödeyince silinir mi ziyaı denen ceza,ne önerirsin

Ev aldıktan sonra belediyeye gidip emlak vergisi kaydı açman lazımdı. Açmadığın için ceza yazmışlar.

Sanirim vergi ziyai cezası tamamen siliniyor son af ile. Pazartesi emlak vergisi yönünden bağlı olduğun yani sana cezayi yazan belediyeye git ve vergi affı için başvuru yap. Daha sonra kaydını yaptir ve emlak vergisi mükellefiyetin yasal olarak başlasın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar