Bu fiyatları motora verene kadar 2. elde eski de olsa araba almak daha mantıklı desem burada ölüm fermanımı kendim vermiş olurum sanırım. ::xs26::
Önceden de pahalı bir hobiydi ancak artık pahalı kısmını da aştı. Pahalıdan sonra ne geliyor kelime olarak bilmiyorum. Yok ya akıl mantık işi değil bu ülkede..
40 bin liraya sıfır km r25 aldım 3 ay önce. hadi şu an sıfırına 50 bin lira de. 50 bin liraya alınacak ikinci el arabaya sanayide
sürekli 300-500 lira belki de daha fazla masraf çıkarır. 20 yaşındaki arabaların 60 binli rakamlara satıldığından bahsetmiyorum bile gerisi sen düşün.
ben motoru aldığımdan beri servis bakımı hariç tek kuruş harcamadım. birkaç güne kış lastiğimi de alıp kışın da kullanacağım mesela. cebinde çok parası olmayan adam gidip ucuz araba alıyor mecbur ama alınca da sanki taksit öder gibi sanayiye gidiyor. eskisi gibi 10 yaşında arabayı 40-50 bine alabilecek olsak söylediklerinde haklı olurdun ama o zaman da motosikletler bu kadar pahalı değildi zaten. olay aslında tamamen fiyat-performans olayı.
aslında o arabayı 40-50 bin'e aldıktan sonra bi 10 lira da zaman içinde masraf yapıyorsun. paran dışında giden zamanını ve arabanı kullanamadığın süreleri söylemiyorum bile.
unutmamak gereken şey şudur ki; arabaya veya motora verdiğin parayı fazlasıyla geri alırsın ama yaptığın masrafı geri alamazsın. yani atıyorum R25 100 bin lira olsun mesela. satarken sen 100 bin lirayı belki fazlasını geri alırsın. ama o motora 10 bin lira masraf yapmış olsan gidip alıcıya 10 bin lira masraf yapmıştım o yüzden piyasasından 10 bin lira fazla istiyorum diyemezsin. dersin ama satılmaz. yani yaptığın masrafı satarken alıcıdan isteyemezsin. belki yaptığın masrafı dahi söyleyemezsin alıcıda kötü intiba bırakmamak için.
ne yazık ki suç bizde değil. kimde olduğunu hepimiz biliyoruz.