İlgili kişiler,
Doğru tektir,eğip bükemezsiniz.konu standart hava sogutmali,karaduzen bir makina.teknolojisi belli,standarti belli.
Daha motor blogu ile alakali yazdigim,konuyu tam idrak edemeden,nedir bu saldirganlik?
Makul,mantikli sohbet/tartişmak medeni insanlara mahsustur.
Daha ortaya koyacaginiz teknik bir arguman yok,ezberle,kulaktan dolma bilgilerle insanlari yanliş yönlendirmeyin.
Teknik olarak varsa sunacaginiz bilgiler buyrun tartişalim,ama kararinda,burada kisilere laf atmak,baskasi uzerinden prim kasmakla olmuyor.
Sayfalardır yazdığınız mesajları görmezden gelerek konudan sapmadan görüşlerimi yazmaya çalışıyorum fakat ısrarla sataşarak bir ikili diyalog içinde olma gayretiniz neden? Konuşma uslubünuzdan dolayı insanlar sizi anlamıyor ya da anlamaya çalışmıyor olabilir mi? Bakın arka arkaya insanlara hitap şekillerinizi paylaşıyorum:
-"Ne sivisi ne akusu arkadaşim,ustunde yuasa aku var,saf su matarasi ayri kutuda,sivilar koyulup sarja takiliyor.
Motoruna aldigin veya koyulan dot3-dot4 yagin kutudaki tarihine baktin mi?
Muayene olayini yukarda anlattim."
-"Akuyle alakali yazdigim kismi tekrar okuyun.
Hidrolik sivisi olayina gelirsek,onuda daha ust kisimda anlattim."
-"Evvela daha ne yazilmiş okumayi,daha dogrusu anlamayi becerememişken burada,ne anlatmak istediginin bile farkinda değilsin.
Bu kadar ezberden konuşup,kafa karisligi cikartmaya ne gerek var.
Bende senin gibi tiplere muhendislik anlatmaya yoruldum..
Anlatan kişi kim,anlatilan ne kadar doğru?anlatan adam kendi anlattigiyla çelişkide..
Neyseki bu konu iceriginde 3-5 makul mantikli kisiler varda konu sahibi arkadaş bilgi acisindan muallakta kalmiyor."
-"Burada kimse kimseyi kandirmiyor,polynna filmi izlemiyoruz,mantigin yolu bir,baska yollardan mantik aramak gereksiz,ureticinin malzemeye verdigi ömur ilk kullanimda başlar."
Ben size her mesajımda sizli bizli yazarken, bu saygıyı gösteriyorken şu üslupla insanlara karşılık vermeyi normal görüyorsunuz sanırım. Israrla ben böyle biliyorum ve sen de bunu doğru olarak kabul edeceksin tavrınız neden? İnsanlara mühendislik anlatmaktan yorulmuşsunuz malum, mühendis misiniz bilmiyorum da ben de mühendis olabilir miyim acaba? okulumun verdiği diplomadan daha geçerli bir değerlendirme kriteriniz mi var? Bana, "şu konuyla ilgili neden böyle düşünüyorsunuz?" dediniz de ben size "dayanağımı söyleyemem, teknik argümanı göstermem" mi dedim? Öncelikle uslübunuza dikkat edin. Bu tavırla teknik bişey tartışmaya gerek yok zaten. İnsanları yönlendirmek kimsenin haddine değildir. Bilginizi paylaşırsınız, bilgiyi alıp kullanmak ya da önemsememek karşınızdakine kalmıştır. İnsanların sizin üzerinizden prim kasma çabası? Sizinle ilk kez aynı konuda yazışıyorum sanırım. Daha önceden bir tanışıklığımız, diyaloğumuz olduysa hatırlatın lütfen. Ya da boşverin, hiç yazışmayalım. Bu konunun amacına ulaştığını düşünüyorum. Doğru ya da yanlış fikirler paylaşıldı. Daha fazla bu konuda yazmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Son mesajım hepinize keyifli sohbetler dilemek olsun.