2018 Model MT09 Çalışmıyor

Merhaba, 2018 Model Mt09 motosikletim sigortası yanmıştı, yeni 50A sigorta taktım.
Şu an marş basıyor ama çalışmıyor.
Sorunun sebebi ne olabilir?

Motosikleti
Hero X Pulse 200
tüm sigortaları kontrol ettiniz mi? ateşleme olmayabilir, yakıt pompası çalışmıyor olabilir. Sigorta neden attı? sigortayı attıran problem motorun çalışmamasına sebep oluyor muhtemelen.

Takviye yaparken ters yaptım sanırım sigortayı o yaktı.
Yeni sigorta aldım, marş basıyor ama motosiklet çalışmıyor, benzin kokusu geliyor marş basarken.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Takviye yaparken ters takınca ani oluşan akımla 50A sigorta atmıştır ama o atana kadar tesr akımdan motorun elektronikleri de bozulmuş olabilir.

Takviye kablosu gibi şeyler hata yapıldığında çok masraf açabilecek şeyler, çok dikkatli olup acaba ters mi diye bağlamadan önce elli kere kontrol edilip pimpirikli olunması gereken şeyler. Umarım çok masraf açmaz başınıza.

Valla iyi cesaret mt09 gibi motorum olsa sigortası dahi atsa ya ustamı alırım gelirim motorun başına yada ben bir şekilde motoru ustamın oraya götürürdüm ..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Bir zamanlar arabamın aküsünden kablo ile başka bir arabaya takviye yapmıştım. Yardım olsun diye. O zaman bu işin usulünü ben de bilmiyordum. Uzun lafın kısası arabam arızalandı. Düzeltmek için birden fazla tamirciye öpüldüm. Çok para harcadım. Şimdi biri takviye istese cevap bile vermem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar