2017 ÖTV zammı belli oldu! İşte ÖTV oranları

Allah bize yardım edecek merak etmeyin.Dış güçler Türkiye'nin gücünün artığını gördükçe böyle oyunlar oynuyorlar.
Başkanlık vermemiz lazım Reise yoksa 2023 gelmeden gebercez...

bi ara ötv siz satışlar yapılmıştı 3 aylığına, o zamanlar ford focus titanium bakıyodum, 30-35 bin lira civarındaydı, şimdi 100 bini geçmiş, bu nasıl bi piyasadır böyle..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Allah bize yardım edecek merak etmeyin.Dış güçler Türkiye'nin gücünün artığını gördükçe böyle oyunlar oynuyorlar.

Zeki insan arkada oynanan oyunlari boyle cozuyor iste. Amerika az baski yapmadi OTV'yi arttirmamiz icin. Israil de destek verdi. Cok direndi ama tek basina tum dunya devlerine anca bu kadar dayanabildi demek ki. Elinden gelse yapmazdi.

Bizi bu hallere sokan zaten sizin reis değil mi ? Ülkemizde kar getiren getirmeyen her şeyi sattı, ÖTV denen saçma vergiyi çıktı. Tek gelir kaynağı olan vergiler kaldı elde. Şimdi onlara yükleniyor da yükleniyor. Bu adı geçen yeni ÖTV oranları da henüz kesinleşmemiş sanırım.
Diyeceğim o ki BETER OLUN :)

Bu arada Norveç'te
Kış lastiklerini takma vakti geldi
Bir ahirdan 20 inek kaçtı
Öğlen atıştırmalık kurabiye tarifleri

Adamlar da çok dertli biz halimize şükredelim

- Efendim milletimize üretim için bu yolları bu bedele sağlarsak, 5 yıl içinde bedelini çıkarıp Sanayiye %350 yükseliş sağlarız. Ve bu sadece bu kısa süre içinde olacak rakamlar.

- Ellerinde hiç birşey olmayanları daha zor duruma sokup, ellerinde az olanları aynı duruma getirip, Orta sınıf Vatandaşı açlık sınırına nasıl daha hızlı taşıyabiliriz? Sen bana onun hesabını yap getir!

Bu baştakiler kötü niyetli ve Emperyalizme çalışmıyorlarsa...

Ben hep 1978 renault 12 tsw'ye bindiğim için sıkıntı yok. :)

Arkadaşlar anlamadığım bir nokta var. Bu yeni zamlar c segmentini vuruyor. Yani parası olan adam, biraz daha fazla ödeyecek. İyi de biz fakirler neden burada birbirimizi yiyoruz. Zaten biz, araba 200.000 lira olsada alamayacağız, 600.000 lira olmuş, yine alamayacağız. İsterse 1.600.000 tl. olsun, banane yahu. Onu alacak adam düşünsün. Ben kırık dökük arabama seve seve binmek zorundayım, beni alâkadar etmiyor.
Saygılar.

O zaman ekmeğe zam gelincede itiraz etmeyin.
Zenginler pasta yiyor nasılsa buda onları bağlamaz.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın derseniz o yılan bir gün sizede dokunur.

Ulan sonunda beni yurtdışına çıkartıcaklar yeter anasını satim yeter lan Allahsızlar götümüzdeki donumu alacaksınız?

Ben hep 1978 renault 12 tsw'ye bindiğim için sıkıntı yok. :)

Arkadaşlar anlamadığım bir nokta var. Bu yeni zamlar c segmentini vuruyor. Yani parası olan adam, biraz daha fazla ödeyecek. İyi de biz fakirler neden burada birbirimizi yiyoruz. Zaten biz, araba 200.000 lira olsada alamayacağız, 600.000 lira olmuş, yine alamayacağız. İsterse 1.600.000 tl. olsun, banane yahu. Onu alacak adam düşünsün. Ben kırık dökük arabama seve seve binmek zorundayım, beni alâkadar etmiyor.
Saygılar.

Geçmişe dönüp bakarsak ; ÖTV ile sınıf farkı açıkça ortaya koyup bir çok kişiyi kaliteli araç kullanmaktan mahrum ettiler. Sonrasında Bu ÖTV miktarını arttırıp farkı daha da açtılar. Son ötv rakamlarına rağmen geçmiş yıllara nazaran daha çok BMW-Mercedes gibi araç kullananların sayısı bir hayli arttı. Şimdi gene ötv'yi zamlıyorlar ve gene insanları giriş seviyesi araçlara yöneltiyorlar.
Siz sahibi olduğunu eski model aracınıza güveniyorsunuz ama bir sonraki adımda sizleri hedef alacaklar. Emisyon değerleriniz ve vergi dilimleriniz sebebiyle sizi yeni araç almaya yönlendirecekler ama paranız olmadığı için alamayacaksınız.
Yani Kazık şuan geliri ile C segmenti alabilecek kişilere giriyor. sonrasında sıra sizlere gelecek. 2bin motor ve üzerini alabilen kişilere gene dokanan birşey olmuyor.

Deh de gidelim, çüş de duralım reis!

Ben bu haberden sonra yerimde durmak istemiyorum, Osman Gazi köprüsüne göbek atmaya gidiyorum...

bizler bu adamın gözünde, (kim olduğunu iyi bilirsiniz) halk değil; yolunacak, yontulacak, kazıklanacak müşteriyiz.

ayran içip deveye mi binsek?

Astra, i30 tarzı bir araba almayı planlıyorduk fazla sıkışmamak için 1 yıl sonraya erteledik.Acaba ertelemeyip şimdi alsak mı ne yapsak?

Astra, i30 tarzı bir araba almayı planlıyorduk fazla sıkışmamak için 1 yıl sonraya erteledik.Acaba ertelemeyip şimdi alsak mı ne yapsak?

Şu listeden anladıgım kadarıyla şuan fiyatı 80 bine kadar olan araçlara kadar fark yansımacak gibi

http://www.seat.com.tr/yeniseat_files/201699151958183_leonFiyatListesi.pdf

i30, astra dizel otomatikler 80 barajını aştığı için yılbaşından önce alman gerekebilir. Ama benzinli manuelde değişen bişey olmaması gerekir firmalar bi çakallık yapmassaki hep yapıyorlar.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Şu listeden anladıgım kadarıyla şuan fiyatı 80 bine kadar olan araçlara kadar fark yansımacak gibi

http://www.seat.com.tr/yeniseat_files/201699151958183_leonFiyatListesi.pdf

i30, astra dizel otomatikler 80 barajını aştığı için yılbaşından önce alman gerekebilir. Ama benzinli manuelde değişen bişey olmaması gerekir firmalar bi çakallık yapmassaki hep yapıyorlar.
Bu listede Leon Cupra hariç diğerlerini etiklemez diye ümit ediyorum.Ama belki de alıştıra alıştıra getiriyorlar ÖTV yi bir sonraki seferde alt sınıfa getirirler hiç kimse arabaya binemez.

Bu listede Leon Cupra hariç diğerlerini etiklemez diye ümit ediyorum.Ama belki de alıştıra alıştıra getiriyorlar ÖTV yi bir sonraki seferde alt sınıfa getirirler hiç kimse arabaya binemez.

Biraz net konuşmak ve ayrıntıya girmek gerekirse tam rakam şuan ki 95 bin bandına geliyor vergi artışı sınırı. bu sınırı 500 tl geçse fiyat 20 bin tl hoop zıplayacak. Ama burda önemli bir nokta var. Otomobil firmaları araçların verigisiz fiyatları üzereinde talebe ve popülariteye göre oynuyorlar.

yani vergisiz fiyatını 56 bin gösterdiği bir araç aslında 50 bin olabiliyor. vergiden kurtarmak ve vatandaşa ulaştırmak istese 100-102 binlik bir arabıyı sınır 95 bin olsada hiçbirşey kaybetmeden sınırın altında tutabilir. veya bunun tam tersini yapıp piyasıyı tüm distribütörler şişirir ve şuanki fiyatı 60-70 bine kadar olan araçların piyasasını yapay olarak 10 bin lira civarı şişirme yolunu şeçerler ki bu da az ihtimal değil. Bunu da bekliyorum malesef...

Devlet ikerse bende böyle severim mantığı. Holdingler distiribütörler her türlü yolunu bulur önleri açık bu konuda

Biraz net konuşmak ve ayrıntıya girmek gerekirse tam rakam şuan ki 95 bin bandına geliyor vergi artışı sınırı. bu sınırı 500 tl geçse fiyat 20 bin tl hoop zıplayacak. Ama burda önemli bir nokta var. Otomobil firmaları araçların verigisiz fiyatları üzereinde talebe ve popülariteye göre oynuyorlar.

yani vergisiz fiyatını 56 bin gösterdiği bir araç aslında 50 bin olabiliyor. vergiden kurtarmak ve vatandaşa ulaştırmak istese 100-102 binlik bir arabıyı sınır 95 bin olsada hiçbirşey kaybetmeden sınırın altında tutabilir. veya bunun tam tersini yapıp piyasıyı tüm distribütörler şişirir ve şuanki fiyatı 60-70 bine kadar olan araçların piyasasını yapay olarak 10 bin lira civarı şişirme yolunu şeçerler ki bu da az ihtimal değil. Bunu da bekliyorum malesef...

Devlet ikerse bende böyle severim mantığı. Holdingler distiribütörler her türlü yolunu bulur önleri açık bu konuda

Bu yüzden bayi liste fiyatı değil kasko değeri üstünden geldi bu zamlar.

Milli irade'nin tercihiyle iktidara gelen yöneticilerimizin verdiği bir karardır.

Çoğunluk bunu istiyor ve yapılıyor. Önemli değil.

Yersen.

Reis Allah'ın bize gönderdiği bir şanstır .Başkanlık verelim dünya lideri olcaz.
2023 te bütün ortadoğu bizim olcak ,borlarıda kullancaz .
ya allah bismillah allahu ekber

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar