2017-2022 Arası KTM 390 Duke alınırmı?

Motosikleti
Yamaha MT-25 2018 ABS
Arkadaşlar, 2017-2022 model arası KTM 390 Duke almayı düşünüyorum. Çevreme sorduğumda herkes “başına bela alırsın” dedi. Biraz araştırma yaptığımda, yağ eksiltme ve yüksek devirli kullanımlarda krankı elime alabileceğime dair bilgilere ulaştım. Sizce bunlar doğru mu?

Belediye dağıtmış gibi MT-25 veya R25 almak istemiyorum. Zaten fiyatları aşırı derecede yükseldi ve benim de bütçem kısıtlı. Ama yağına, suyuna bakabilecek maddi durumum var. Sadece tek korkum; 25-30 bin kilometrede bir motor alıp 2-3 bin kilometre sonra krankı elime alırım diye endişeleniyorum.

Bana tavsiyede bulunabilir misiniz acaba?

Sürekli tapagaz kullanılmış , bakımı yapılmamış tüm motorlar yazdığın sorunları yaşatır ,
Bir kitle varki bunların sürekli tapagaz kullanıp bakımıda ihmal etmek gibi bir fantazisi var ve bu kitlenin tercih ettiği motorlarda belli , uzak durmak en mantıklısı ama insan gibi kullanılanda vardır , ayıklayabilecek tecrübe varsa neden olmasın , alınır binilir..

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Bizim spor salonunun desk'inde duran bir çocuk var. R25 kullanıyor ama tam apaçi :) Canına okumuş motorun. En son radyatörü dağıtmıştı. Şu anda da sanayide motoru. "Abi bunu satıp Duke 390 alacağım" diyor. Neden dedim? Duke daha hızlı, daha iyi tekere geliyormuş. R25 pek tekere uygun değilmiş :)

Diğer taraftan, bizim sitede ayrıca denetçi üyemiz olan çok efendi, çok akıllı bir çocuk vardı. Havelsan'da mühendisti. 2 sene önce de Almanya'ya göç etti zaten. MT25'i vardı. Giderken satılığa çıkardı. Çok çok temiz bir motordu. Hatta ben alacaktım ama küçük hacim diye istememiştim. Görebileceğiniz en iyi durumdaki MT25'ti. Böylesi de var...

Yani, ister R25, ister MT25, ister Duke 390. Kullanıcı kitlesi çoğunlukla belli. Burada kriter, insan gibi kullanılmışını bulmak heralde...

Motosikleti
Yamaha MT-25 2018 ABS
Teşekkür ederim, bu bilgileri paylaştığınız için. Bakalım artık temizini ayıklamaya çalışıyorum ama zor inşallah bulabilirim :)

Motosikleti
Cf Cl-x 250 / Tvs Jupiter125
O yıllarda aynı bloğun sadece 3hp-2nm daha kısık halini kullanan dominar 400 genellikle sorunsuzken hem daha fazla para verip hem de içinden geçilmiş olma potansiyeline değer mi bilemedim.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Arkadaşlar, 2017-2022 model arası KTM 390 Duke almayı düşünüyorum. Çevreme sorduğumda herkes “başına bela alırsın” dedi. Biraz araştırma yaptığımda, yağ eksiltme ve yüksek devirli kullanımlarda krankı elime alabileceğime dair bilgilere ulaştım. Sizce bunlar doğru mu?

Belediye dağıtmış gibi MT-25 veya R25 almak istemiyorum. Zaten fiyatları aşırı derecede yükseldi ve benim de bütçem kısıtlı. Ama yağına, suyuna bakabilecek maddi durumum var. Sadece tek korkum; 25-30 bin kilometrede bir motor alıp 2-3 bin kilometre sonra krankı elime alırım diye endişeleniyorum.

390 örneğini verdiğin için söylüyorum (baktığın fiyat aralığı ne durumda bilmiyorum)

250cc bir motor kullanıp cc yükseltmek için mi istiyorsun yoksa daha düşük cc denmi geçiceksin

Ama şunu diyebilirim 2024 model 3-5 bin km de düşük kmli duke 250 de alabilirsin piyasası çok düşük şuanda yapılan kampanyalardan dolayı 2. elde satan kişiler mecburen fiyatı düşürüyor anladığım kadarıyla.

Ve inanki ikisinide kullanmış biri olarak inanılmaz bir fark yok aralarında aktif olarak duke 250 kullanıyorum ve 390 ile aralarında tft ekran haricinde bir fark yok teknoloji anlamında.

Bunu dememin nedeni tamamen 390 kullanan kitlenin genel olarak ''Apaçi'' tayfa olduğu için motoru aşırı zorlaması muhtemel 2. elde belirttiğin yaş aralığı için korkardım açıkcası. (390 için)

Genel olarak KTM yi eleştiriyim servisi ve parçaları çok pahalı.

Onun haricinde bir problem yok

İkinci motosikletimi dört sene kadar kullandım üzerinde toz bile yoktu. Bir gün bile red line sokmadım. Bir sefer bile devirsiz kullanmadığım halde ikinci el motosikleti kimseye tavsiye etmem.

Motosiklet denen aleti sıfır alacaksın, onu bilirim onu söylerim.

Motosikleti
İkinci motosikletimi dört sene kadar kullandım üzerinde toz bile yoktu. Bir gün bile red line sokmadım. Bir sefer bile devirsiz kullanmadığım halde ikinci el motosikleti kimseye tavsiye etmem.

Sıfır aldık, güzel...sonra?

Ölene kadar kullanacak mıyız, hediye mi edeceğiz, yakacak mıyız?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Çevreme sorduğumda herkes “başına bela alırsın” dedi. Biraz araştırma yaptığımda, yağ eksiltme ve yüksek devirli kullanımlarda krankı elime alabileceğime dair bilgilere ulaştım. Sizce bunlar doğru mu?
Eski nesil Duke 390'larda benim de hatırladığım bir kaç yatak sarma olayı var ama bu genel bir problem değil.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Abi senin son iki motor Falcon sponsorluğunda sana hediye edildi diye biliyoruz. Yanlış biliyorsak düzelt.

Konuyu açan arkadaş da mal değil, sıfıra bütçe yetmediği için ıvır kıvır acaba bunu mu alsam şunu mu alsam diye kıvranıyor. Şimdi bu arkadaşa "sıfır al, geç" dediğimizde adam dürrük gibi bir şey alacak, mutlu olamayacak.

Son düzenleme:
İlk seride böyle bir sorun olduğunu takip ettiğim kadarıyla ben de hatırlıyorum, sonra düzeltildi mi bilmiyorum.

Çok düzgün bir kullanıcıdan apaçilik yapılmamış yeni seri bir 390 değerlendirilebilir.
Yeni Duke 390 daha yakışıklı ancak Dominar 400 daha güvenilir bir seçenecek bence, hem hitap ettiği kitle hem bir tık kısık motor gücü açısından.

Abi senin son iki motor Falcon sponsorluğunda sana hediye edildi diye biliyoruz. Yanlış biliyorsak düzelt.

Tavsiyemle ne alakası var anlayamadım? Bana hediye edilmeseydi, ya da para verip alsam başka bir şey mi tavsiye edecektim?

Konuyu açan arkadaş da mal değil,

Sıfır tavsiye ettik diye mal yerine koyacağımı hiç düşünmedim. Demek oradan öyle görünüyor.

sıfıra bütçe yetmediği için ıvır kıvır acaba bunu mu alsam şunu mu alsam diye kıvranıyor. Şimdi bu arkadaşa "sıfır al, geç" dediğimizde adam dürrük gibi bir şey alacak, mutlu olamayacak.

Arkadaş bütçem kısıtlı demiş onu bende gördüm.

Tavsiye istemiş bizde fikrimizi söylemişiz, herhalde ben böyle dediğim için sıfır alma diye bir mecburiyeti yok. Memnuniyetsizlik ihtimali her iki durumda var zaten.
Sonuçta nihai karar onun.

Sizin paşa g..nüz para vererek alınan bir motora değince tekrar fikir belirtiniz azizim...
Terbiyesizlik yapma.

Merak etme götümü para vererek aldığım motosiklete değdirdim o yüzden tekrar fikrimi yazmaya gerek yok.

Senin hak ettiğin cevabı vermeye yapım müsait değil anca bu kadar yazabildim.

Motosikleti
Terbiyesizlik yapma.

Merak etme götümü para vererek aldığım motosiklete değdirdim o yüzden tekrar fikrimi yazmaya gerek yok.

Senin hak ettiğin cevabı vermeye yapım müsait değil anca bu kadar yazabildim.
Terbiyesizlik ediyor demeyelim de, mukabele ediyor diyelim...

Madem pek biliyorsunuz, anlatıverin hele şu foruma götünüzü para vererek değdirdiğiniz motosikletleri ne yaptığınızı?

Terbiyesizlik ediyor demeyelim de, mukabele ediyor diyelim...

Madem pek biliyorsunuz, anlatıverin hele şu foruma götünüzü para vererek değdirdiğiniz motosikletleri ne yaptığınızı?
Huyum kurusun terbiyesize terbiyesiz derim.

Hangi terbiyesizliğe terbiyesizlikle mukabele ettiğinizi anlamış değilim.

Benim motosikletimi ne yaptığım sizi ilgilendirmez ama ben yine de cevap vereyim hala kullanmaya devam ediyorum. Bu cevap sizin hak ettiğiniz üsluba bire bir uygun olmadı ama neyse.

Motosikleti
Huyum kurusun terbiyesize terbiyesiz derim.

Hangi terbiyesizliğe terbiyesizlikle mukabele ettiğinizi anlamış değilim.

Benim motosikletimi ne yaptığım sizi ilgilendirmez ama ben yine de cevap vereyim hala kullanmaya devam ediyorum. Bu cevap sizin hak ettiğiniz üsluba bire bir uygun olmadı ama neyse.
Anlıyorum sizi, ama burası youtube değil işte. Laubali yanıtlara aynı frekansta yanıt alabiliyorsunuz forumlarda. Çok yazana da sıfır motosiklet hediye etmediklerinden, insanlar kıt kanaaat biriktirdikleri paralarla 2. el ürün alabiliyorlar. Bu yüzden "fikir" diye ileri sürdüğünüz, beleş retoriklere evrilebiliyor böyle mecralarda. Üzmeyelim canımızı, ....

Motosikleti
BWS 100
Abiler sakin. Cevaplar hoş olmayan yerlere gidiyor.
Herkes sıfır veya 2.el önerebilir. Biri sıfır alacaksın dedi diye saptırmayın konuyu. Adam vermiş önerisini geçmiş, yettiği kadar sıfır alırdım demiş.
Ben olsam sıfır almam mesela. Aldım, satmaya kalksam aldığımın çok daha altına verip geçeceğim, Canım istemiyor. Alırım az yol yapmış motosikleti yoluma bakarım.
Sıfır alınca üstüne çok titriyorum bir de, bir yandan hoşuma gidiyor bir yandan da kıyamıyorum.

Duke 390 genç bir arkadaşımızda var, yakınen bilirim. Sargısı bozuldu değiştirdi. Soğutmada problem yaşadı, dağıttı topladı. Hala daha canavar gibi, severek biniyor motosikletine.
Genelde bu motosikleti alan gençler, seri, atik, hafif diye alıyor. Haliyle öyle olunca hızlı gençliği çekiyor kendine, bakım yaparlarsa pek problem olmuyor ama, fazla zorladıkları için erken masraf açma şansları yüksek oluyor.

Her motosikletin krankı eline alma şansın var, sıfır olsa bile. Krank'ı eline almazsın korkma. Temizini bulabilirsen her türlü gider, güzelce binersin.
Seviyorsan al geç, masrafına katlanırsın sevdikten sonra. Alırken sahibine bir bak, motosikleti bir incele. İçine sinerse yapıştır.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx

Alınır kardeşim, temizi bulunursa alınır; mis gibi keyifle de kullanılır. Ama marka model olarak kullanıcı kitlesi malum iyi araştır derim. 10 yılda 3 tane motosiklet aldım 150cc, 250 cc ve 800 cc üçünü de ikinci el aldım. Ekonomik koşullarıma bakınca ilk ikisinin sıfırını da alabilirdim ama ben temiz ikinci el tercih ettim. İyi de para kaldı cebime, bol bol gezdim tozdum o paralarla. Her biri tertemizdi motorların ve sahipleri de çok iyi insanlardı. Hep 2.sahiplerinden denkgeldi dolayısıyla ben 3.sahibi oldum motorlarımın. Meslek icabı insanlardan ve motorlu araçlardan iyi anlarım onun da faydası oldu tabi ne yalan söyleyeyim.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Aboo buralar karışmış.

390 Duke, MT25, R25 hepsinde aynı şekil "temiz kullanıldığı müddet" alınabileceğini düşünüyorum. Burada mevzu alacağınız yere bağlı biraz. Eğer alacağınız yerde moto ekspertiz varsa kesinlikle gösterin. Veya ismi bilinen, iyi bir usta varsa kesinlikle gösterin. Motosikleti ekspertiz veya ustaya göstereceğinizde "benim bildiğim bir usta var" diyecek veya "gösterme, istemiyorum" diyecek kişilerden motosiklet almayın. Zaten az buçuk motosiklet tecrübeniz varsa sesinden, vites geçişlerinden, titreşiminden, gidişinden, kilometreye göre fren performansından anlarsınız nasıl kullanıldığını. En azından biraz bilginiz olur. Satın alacağınız kişinin hal ve hareketlerine dikkat edin. Eğer aceleye getiriyorsa, bir an önce elden çıkartmaya çalışıyorsa satın almayın. Eğer alacağınız kişi böyle keko veyahut apaçi görünümlü biriyse, hal ve hareketleri onu andırıyorsa almayın. Efendi kişi kendini belli eder. Motosikletini seven adam zaten belli olur kelimelerinden, soracağınız sorulara vereceği yanıtlardan vesaire. Bunlara dikkat ederseniz alırken sorun çekmezsiniz kolay kolay.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar