1 lt ciddi bir fark olur eğer dedikleri gibiyse, ama fiyat kıyaslayacaksak 2017 alın kesinlikle![]()
valla tork verisi bencede hikaye.katalog ve internette tork verisi 26.6 olarak belirtilmiş 250 cc hacminde rekor.euro 4 motora geçipte bu kadar yüksek torku nasıl aldılar bilmiyorum.gerçek olan tek şey euro 4 ile gelen ciddi azalan yakıt tüketimi.tork olayını bende merak ediyorum süren biri lazım bu iş için yada yamaha türkiye bunu açıklaması lazım.çünkü hala euro 4 motorlu 2018 r25 22 torka sahip neden bu motor r25 te yok o zaman ?
1 lt. Fark var deniyor ama o 1 lt. 250 cc. Ayni motor blogu icin cok absurt bir rakam. Neredeyse %25 daha az yakmasi: ayni motor, şanzıman, egsoz v. S. Sahip bir motor da yazilimla olacak bir sey degidir herhalde. Ya tasarruf miktari yanlis ya da bu iste baska bir durum var. Sadece yazilimla olsa Abs siz mt 25 lerin alayina serviste yeni yazilim attirirlar...
Bu 1 lt. Olayi Tam olarak daha acikliga kavusmadi herhalde..... Bilen, tecrube eden varsa bizleri de bilgilendirirse seviniriz...
Bence hiç fark yok ya.Baskı hatasını pazarlıyorlar bence
Yanlış daha önce tartışması yapıldı burada. Tork artarsa beygir gücü de artar ama sabit kalmış.
Bence hiç fark yok ya.Baskı hatasını pazarlıyorlar bence
Tork artarsa beygir gücü artıyorsa NC750 neden 75nm tork 48hp ?Dostum ikisi farklı şeyler. Biri artınca öteki de artmaz aksine tork yükselirse HP düşer. Hp yükselirse tork düşer. Bir tırda 2500nm tork varken HP 500 olabiliyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:45 ----------
katılıyorum dostum
HP= TorkxDevir/7120
Aynı tempoda benim 2017 r25 de aynı yakıtı yakıyor. Hatta rodaj döneminde 3.3 litre yakıyordu. 7-8 bin devri geçmiyordum.Merhabalar, 2018 abs kullanıyorum. Eski modellere göre şehir içinde fıtır fıtır gezebileceğin eski versiyonları gibi gazı bıraktığında yığılmayan daha dengeli bir motor olmuş euro 4 ile. Yeni başlayan herkesin rahat kullanabileceği ve yaklaşın 1 litre az yakıyor. Silivri- Pendik arasında 8-9-10 rpm seviyelerinde ( maksimum torku alabileceğim devirler ) motoru kullandım çok keyifliydi rüzgar dışında ve 3.4 ortalama ile eve geldim.