2016 Motosiklet Ehliyet Yasası (Akıllarda soru kalmasın)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
6 yıllık a2 ehliyetim var ocakta yıl olarak 24 ay olarak 23 ne olcak simdi patladıkmı :)

beyler,

tam aradığım konu fakat ben hala anlamadım. 37 yaşındayım, ekimdeki kursa yazıldım fakat geçtiğimiz cmtsi yurtdışında olduğum için sınava giremedim. telafi sınavı aralık ta büyük ihtimalle olacak. sınavı geçip, ehliyeti aralıkta alırsam başka, ocakta alırsam başka mı sonucu oluyor. önceden kursa yazıldığım için ocakta bile ehliyeti alsam, 250 cc üzeri motor alabiliyormuyum yoksa, direk a1 ,a2 gibi stajer mi olacağım.

motor alacağım, sırf bu yüzden karar veremiyorum.

Şimdi 24 yaşından küçük ve iki yıldan az motor kullanmış olanları kapsıyor bu yasa.İki seneden uzun motor ehliyetiniz var ise yaşınız kaç olursa olsun ehliyetiniz A sayılıyor.Eğer iki seneden az motor ehliyetiniz var ise yaşınız 24 den küçükse iki sene dolunca A için tekrar sınava giriyorsunuz.24 yaşından büyük olanlar direk A alabiliyor.

yani bu sene de alsam ,seneye de alsam , yaşım 24 ten büyük olduğu için ehliyetim otomatik A sınıfı olacak. doğru mu anladım?

Motosikleti
22" Bajaj NS 200 - 25" Pcx DLX
Millet birşey sorucağım, Ben A2 Ehliyete Ekim ayında yazıldım 12 aralıkta yazılı sınavı var Ocakta ise direkson sınavı, Şimdi ben bu sınavları geçersem ehliyet almaya hak kazanırsam direk A2 alıcagım dimi ?

a2 ehliyetimiz var. yaş 29.. şimdi ocakta biz gitsek a yapacaz bunu.. ne kadar para verecez devlet babaya ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar